fenomenalny Dr.N.W. Walker

Príspevok v téme: fenomenalny Dr.N.W. Walker
pišta

Dr. Walker vo svojich 113 rokoch napísal svoju poslednú knihu. Keď zomrel bez viditeľných známok choroby, mal 118 rokov. Je to neuveriteľné, ale je to tak.
.
Dr. Walker objavil priamu súvislosť medzi znečistením hrubého čreva a chorobami. Popísal a vo svojej praxi potvrdil, že jednotlivé úseky hrubého čreva sú poprepájané s jednotlivými orgánmi. Tento jeho objav má epochálny význam a dá sa prirovnať k objavom meridiánov z tradičnej čínskej medicíny a súvisiacich reflexných zón na tele človeka.
Ak pozitívne ovplyvníme čistotu a funkčnosť čreva, ktoré je nezastupiteľné pri vstrebávaní potravy a všetkých potrebných látkach, vieme potom pozitívne ovplyvniť aj zdravotný stav celého organizmu.
Podľa Dr. Walkera ide najmä o surovú stravu a očistné kúry.
Táto strava je aj podľa neho jediný prirodzený zdroj vitálnych látok, ktorá naše organizmy nevyhnutne potrebujú. Súčasná strava a spôsob života neumožňujú takéto látky prijímať a z toho pramení množstvo chorôb, ktoré majú vzrastajúcu tendenciu
Dr. Walker sám bol vzorom takéhoto prístupu a týmto spôsobom liečil aj svojich pacientov, ktorých bolo viac ako 4000..
Vo svojej praxi poukázal na mimoriadny kladný vplyv ovocných a zeleninových štiav.
.
Prínos Dr. Walkera je neprehliadnuteľný. Z jeho prác čerpá mnoho ľudí - lekárov, vitariánov, tí, ktorí sa rozhodli urobiť niečo so svojím zdravím, cituje sa v mnohých knihách o zdravej výžive.
.
Svojím životom, objavmi ako aj medicínskou praxou ľuďom dáva nádej, že naše telá je možné ozdraviť a udržať pri výbornom zdraví.
Jeho pojem „Žiarivé zdravie“, je odkaz pre nás všetkých.
Ten odkaz je veľmi lákavý a humánny. :-)))))

Viac na www.sk2.goo.cz

masti

No dakujeme, myslim, ze sa vsetky snazime v ramci svojich moznosti dat dietatku to najlepsie, ja msuim povedat, ze ked nasa mala bola este malinke babatko, tak nas jej strava na mesiac vysla viacej ako nas s manzelom dohromady, to len tak informativne. Pretoze sme jej chceli dat to najlepsie, no nie vzdy to co je najdrahsie je aj najkvalitnejsie, to si len clovek mysli.

pišta

Výživa má na tento trend, aj keď nie je na to sama, podstatný vplyv.
Preto je potrebné hľadať najmä to spoločné, ktoré by platilo prakticky pre nás všetkých.
Walkerovo „učenie“ odkrýva pre nami staro - novú dimenziu nášho bytia.
.
Sme prírodné bytosti.
.
Tak nám treba podľa toho žiť.
.
Preto sa mi milé dámy, veľmi páči, ako si tak doma so svojimi detičkami pochrumkávate na vašom – zdraví.:-))))

pišta

Staršie generácie pred nami boli často podvyživené, mali zlé sociálne podmienky v práci aj čo sa týka bývania. Boli vystavení infekčným ochoreniam, proti ktorým nemali prostriedky.
Napriek tomu si myslím, ako písala Masti, že boli – celkovo boli zdravší a vitálnejší.
Tento smutný fakt vidieť najviac na našich drahých deťoch. Vyrastá nám chorľavá populácia.
Dokonca sa už očakáva, že generácia našich detí bude mať ako prvá cca po sto rokoch vzrastajúceho trendu, nižší priemerný vek života.

masti

Ahoj Kuki, no jasne ze to s tymi rokmi nebolo az take ako teraz ale na druhej strane myslim si ze zomierali skor koli tomu ze sa zodrali az k smrti, a nezazivali taku pohodlnost zivota ako mame my, chcela som len poukazat na to, ze ta strava ktora bola v minulosti bola pestrejsia na zeleninu, ovocie, rozne bylinky a aj ked nebola tak energericky vydatna, boli ovela zdravsi a podla mna aj vitalnejsi ako my.Samo je to moj nazor, z casti sa priklanam aj k tvojmu nazoru, ze otazka stravy a vyzivy je vec, ktora je obsirnejsia a urcite individualna;)

kuki

Masti,
co sa tyka tych predkov... si si vedoma akeho veku sa dozivali? 70-80 to zrejme nebolo... obavam sa, ze problematika zivotospravy je tak obrovsky komplexna a zaroven individualna a k tomu nasim vekom meniaca sa, ze v podstate nema stanardne riesenie. Umenie zrejme spociva v tom, rychlo a spravne reagovat na zmeny, ktore si nase telo ziada.

igris

Pista,
neviem ako druhe kocky,/ hovorim za seba/ ale ja si uz sama sebe lezem na nervy ako mi stale nieco je a pritom by som tolko toho chcela..., tak som sa rozhodla ze s tym nieco spravim, ty si mi nahodou vbehol do cesty a som rada ze mi svojimi typmi pomahas najst nieco co by mi mohlo vyhovovat, a je jasne ,ze je to na mne co s tym urobim :)
. ta kupovana mrkvostava mi po tej domacej moc nechuti, chystam sa na petrzlenovu :)

igris

Pista, chcela som ti vymysliet zdrobnelinu ale bez diakritiky to bolo dost smiesne,
. som rada ze sa nehnevas :)neboj myslim ze sme vsetky dost velke a mame vlastny rozum /aj ked podaktore pisu cibula s tvrdym Y :)/

masti

no este jedna myslienka ma napadla, ako som to dopisala, no je to skor taka basnicka otazka, preco napr. nasi predkovia nemali probelmy s prejedanim sa a s tymito civilizacnymi chorabami, problemami travenia, a mali viacej prace, boli zrobeni a nepotrebovali taky prisun energii? No odpoved je jednoducha, mali viacej zeleninky, ovocia, pohybu a to maso bolo fakt vynimocne. A ako sa hovori, z nespravneho stravovania sa moze dokonca ochoriet na DNU a tomu sa ze vraj hovori choroba bohatych. to je len tak na zamyslenie:) Inac aj ja som sa dnes poucila, zacinam praktizovat, ze ked zacinam mat pocit hladu, hned si nieco dam, aby to fakt nevyvrcholilo do toho vrcholu.

masti

boze ludia, vy tu davate tolko super pozitivnej energie, ked to citam, tak mam chut sa tak stravovat, takze tu budem asi chodit kazdu druhu hodinu aby som to vydrzala, ale zase na druhej strane verim tomu ze je to sila zvyku, uz som sa tak stravovala a bolo to super, a ako pise Pista, dokonca aj zo zeleninoveho salatu som bola plna a mala som super pocit, mala by som fakt s tym nieco robit, okrem toho Pista zober si to tak, ze ked si len z casti zoberieme tvoje rady k srdcu, dosiahol si to o co si sa snazil:)