fenomenalny Dr.N.W. Walker

Príspevok v téme: fenomenalny Dr.N.W. Walker
pišta

Dr. Walker vo svojich 113 rokoch napísal svoju poslednú knihu. Keď zomrel bez viditeľných známok choroby, mal 118 rokov. Je to neuveriteľné, ale je to tak.
.
Dr. Walker objavil priamu súvislosť medzi znečistením hrubého čreva a chorobami. Popísal a vo svojej praxi potvrdil, že jednotlivé úseky hrubého čreva sú poprepájané s jednotlivými orgánmi. Tento jeho objav má epochálny význam a dá sa prirovnať k objavom meridiánov z tradičnej čínskej medicíny a súvisiacich reflexných zón na tele človeka.
Ak pozitívne ovplyvníme čistotu a funkčnosť čreva, ktoré je nezastupiteľné pri vstrebávaní potravy a všetkých potrebných látkach, vieme potom pozitívne ovplyvniť aj zdravotný stav celého organizmu.
Podľa Dr. Walkera ide najmä o surovú stravu a očistné kúry.
Táto strava je aj podľa neho jediný prirodzený zdroj vitálnych látok, ktorá naše organizmy nevyhnutne potrebujú. Súčasná strava a spôsob života neumožňujú takéto látky prijímať a z toho pramení množstvo chorôb, ktoré majú vzrastajúcu tendenciu
Dr. Walker sám bol vzorom takéhoto prístupu a týmto spôsobom liečil aj svojich pacientov, ktorých bolo viac ako 4000..
Vo svojej praxi poukázal na mimoriadny kladný vplyv ovocných a zeleninových štiav.
.
Prínos Dr. Walkera je neprehliadnuteľný. Z jeho prác čerpá mnoho ľudí - lekárov, vitariánov, tí, ktorí sa rozhodli urobiť niečo so svojím zdravím, cituje sa v mnohých knihách o zdravej výžive.
.
Svojím životom, objavmi ako aj medicínskou praxou ľuďom dáva nádej, že naše telá je možné ozdraviť a udržať pri výbornom zdraví.
Jeho pojem „Žiarivé zdravie“, je odkaz pre nás všetkých.
Ten odkaz je veľmi lákavý a humánny. :-)))))

Viac na www.sk2.goo.cz

pišta

Uvádzam mierne upravený príspevok z iného miesta tohto webu:
Taj-či je to staré, obranné, čínske bojové umenie, najefektívnejšie na svete. Jeho podstata je : okrúhlosť, uvoľnenosť, mäkkosť...
Pri útoku presmerovať silu do oblúka a tak ju eliminovať. Jeho úplné zvládnutie je naozaj náročne, ale výsledok je obdivuhodný! Bojovník Taj-či prakticky má šancu zvíťaziť nad každým protivníkom.
.
Ak teda zaútočí „beťár potravina“, čo je často pro-oxidant, eliminujme ho „do oblúka“ - anti-oxidantom. Tak.
Máš pravdu, kto to všetko usleduje?
Ale ani bojovník Taj-či pri reálnom boju nemá kedy až tak rozmýšľať. Musí si vypestovať reflexy. Tie však prídu až dlhoročným tréningom. Nič nie je zadarmo...
Najlepší bojovník je však aj tak ten, čo sa boju vyhne...:-))))

igris

ono ide asi o to aby sme si to nemuseli tak strazit, ale zmenili navyky "cvaklo nam to v hlave" , ale o tom by viac vedel povedat Pista :))). Mne uz zopar veci v zivote tzv.cvaklo , ale s tymto sa dost bortim :(

lienka7

Taaaak spolupisatelia. Čítam, čítam celú tému a dochádzam k niekoľkým poznatkom. Veľmi by ma zaujímalo, ako sa cez celý taký týždeň stravuje náš Pištík? A ako sa cíti po fyzickej, zdravotnej a psychickej stránke. Ďalej...podľa všetkého, čo som sa na tejto web stránke dozvedela a dočítala (vstrebávam informácie ako taká špongia), tak usudzujem, že budem žiť aspoň sto rokov xixixixi. Ale nie, moje denné menu, je v prevažnej väčšine, ovocie, zelenina, čaje a mliečne výrobky. Pohybu mám viac ako dosť. Ale!!! Predsa sa stretávam občas s nejakými zdravotnými ťažkosťami. Nieje to nič vážne, čo by si vyžadovalo hospitalizáciu alebo dlhodobé užívanie liekov, sú to len drobnosti. Chorá (myslím tak s horúčkami a kašľom, sopľom) som nebola cca 5 rokov. Ale dve veci má trápia: časté opakovanie sa kandidózy (čo je asi neklamným znakom oslabeného imunitného systému a občas prekyslenia organizmu) a ďalšou záhadou je, prečo nemôžem pri takomto striktnom stravovaní a dostatočnom pohybe zhodiť 3-4 posledné nadbytočné kilá???? Niekde asi chyba bude...či je vo mne? Či v strave? Či v nejakom inom faktore z okolia??? Je naozaj všetko,čo sa stráži aj také dokonalé????

igris

uz som nieco podobne piekla boli to "hromdudliky" s macka pooh a deckam to chutilo :), utekam cvicit, poobede zalozim temu na recepty :)

igris

masti,
neskusala som ale chystam sa :), u mna to vsetko trva dlhsie
3 velke banany rozotrete na kasu
2 salky ovsenych vlociek
1 salka nakrajanych datli
1/3 salky oleja
stipka soli
1 kavova lyzicka vanilkoveho extraktu
. rozohriata rura na 175 C, vsetko zmiesame, nechame 15 min postat, nalozime kavovou lyzickou na nevymasteny plech, pocieme 20 min (cca 24 kusov)
. Walker odpust ze tu pecieme :)))))

pišta

Syma, čo povieš, neotvoríš novú tému s názvom : Ako skladovať ovocie a zeleninu?
Veď sa nemôžeme furt motať okolo chorôb, ale treba sa aj okolo zdravia, no nie?
.
Len tak mimochodom, dámy:
Viete, že aj keď levy sú mocnejšie ako levice, levice častejšie bojujú za celú leviu rodinku a zháňajú potravu? .-)))

igris

noo nechcem to zakriknut, keby si videla "masti" ako sa tesil a vsetkym nam to ukazoval, ale v strave poooomalicky pritvrdzujem :), zamerala som sa na rafinovany cukor, bielu muku, mlieko a syry, masko a biela ryza zatial ostava /ale rezne to nie su :)/, pridala som stavu , podla Pistovych odporucani na lacno, zatial mrkvojablcnu, vsetkym velmi chuti. Zistila som ze ked si rano dam nalacno cca 3dcl tak vydrzim bez kavy a ranajok cele doobedie a nechytaju ma take vlcie hlady, takze sa mi podarilo za mesiac schudnut 2 kilecka, nie je to za tyzden ale potesili :)

masti

no bolo by to super, ak by mu to zmizlo uplne, ja si tiez myslim, ze mala nema celiakiu koli dobremu stravovaniu, vyplatilo sa mi to. Aj ja sa snazim dopestovat nejaku tu zeleninku v zahradke a toto davam vylucne detom, viem ze je to ciste, nechemizovane, nepostrekovane, nehnojene, proste sama priroda, no aspon si to myslim:)))) je to sice trochu roboty, ale fakt mi to za to stoji, ak mate nejake dobre recepty na skaldovanie + pripravu zeleninky,tak sem s tym, urcite to vyuzijem:)Nechcem robit z tohto nejaku novu kucharsku knihu, pripadne rady domacim kutilom:) len ma to zaujima

igris

Caute,
neviem ci starsia generacia bola podvizivena, aspon ta na dedine nie , mam predkov rolnikov a ked som sa pytala ci mali aj pocas vojny dostatok, tak mali, mali kravicku , prasiatka, s kozou som si neni ista :),zaleninky kolko chceli, ale ! stravovali sa striedmo, ale aj vinko-domace si dali a dozili sa pekneho veku :)
Inak mam dobru spravu, neviem ci sa tesim predcasne a ci je to tou trosku zmenenou stravou ale synatorovi mizne exzem na ruke , ktory uz ma aspon 4 roky :))))

syma

masti, to je pravda, my máme našťastie zeleninku a ovocie zo záhradky a svokruška to vie suprovo uskladniť a veľa z jedla, ktoré sa pre deti vyrába a predáva, som sa naučila priraviť a uskladniť :)