fenomenalny Dr.N.W. Walker

Príspevok v téme: fenomenalny Dr.N.W. Walker
pišta

Dr. Walker vo svojich 113 rokoch napísal svoju poslednú knihu. Keď zomrel bez viditeľných známok choroby, mal 118 rokov. Je to neuveriteľné, ale je to tak.
.
Dr. Walker objavil priamu súvislosť medzi znečistením hrubého čreva a chorobami. Popísal a vo svojej praxi potvrdil, že jednotlivé úseky hrubého čreva sú poprepájané s jednotlivými orgánmi. Tento jeho objav má epochálny význam a dá sa prirovnať k objavom meridiánov z tradičnej čínskej medicíny a súvisiacich reflexných zón na tele človeka.
Ak pozitívne ovplyvníme čistotu a funkčnosť čreva, ktoré je nezastupiteľné pri vstrebávaní potravy a všetkých potrebných látkach, vieme potom pozitívne ovplyvniť aj zdravotný stav celého organizmu.
Podľa Dr. Walkera ide najmä o surovú stravu a očistné kúry.
Táto strava je aj podľa neho jediný prirodzený zdroj vitálnych látok, ktorá naše organizmy nevyhnutne potrebujú. Súčasná strava a spôsob života neumožňujú takéto látky prijímať a z toho pramení množstvo chorôb, ktoré majú vzrastajúcu tendenciu
Dr. Walker sám bol vzorom takéhoto prístupu a týmto spôsobom liečil aj svojich pacientov, ktorých bolo viac ako 4000..
Vo svojej praxi poukázal na mimoriadny kladný vplyv ovocných a zeleninových štiav.
.
Prínos Dr. Walkera je neprehliadnuteľný. Z jeho prác čerpá mnoho ľudí - lekárov, vitariánov, tí, ktorí sa rozhodli urobiť niečo so svojím zdravím, cituje sa v mnohých knihách o zdravej výžive.
.
Svojím životom, objavmi ako aj medicínskou praxou ľuďom dáva nádej, že naše telá je možné ozdraviť a udržať pri výbornom zdraví.
Jeho pojem „Žiarivé zdravie“, je odkaz pre nás všetkých.
Ten odkaz je veľmi lákavý a humánny. :-)))))

Viac na www.sk2.goo.cz

igris

ahojte :),
minule som mala taku chut si s vami zafilozofovat, snad aj to je sucastou Walkera /alebo Walkra ?, slovencina mi nikdy nesla :(/, aj teraz iba v kratkosti
. Pista to taj-ci to su taky mily cviciaci ludia po parkoch ?, alebo to cvicite v telocvicni ?
. a co tak kolieskove korcule ?, to je tiez v prirode a nozka sem a nozka tam :))))
.....sorry musim koncit snad to niekedy dppisem :(

pišta

Tina2,
mandle, zuby, slepé črevo, žlčník... to všetko patrí ku nám. Potrebujeme ich, pomáhajú nám.
Kým si ich dáme vybrať , je tisíc možností, ako tomu predísť. Walker je práve o tých možnostiach....
Fandím ti, že si sa prepracovala ku čítaniu Walkera: - )))
Čítaj ďalej. Príde ešte veľa otázok, na mnohé nájdeš odpovede sama...

pišta

Igris, môj čínsky učiteľ tradičného Taj-či na otázku“ Aj majstri ochorejú?“, skromne odpovedal: „Áno, niekedy. Ale choroba má veľmi ľahký priebeh.“
Môže sa stať. Ale už to tak vyzerá, že aj keď ešte majstrovstvo nie, ale dobrá cesta bola nastúpená : - ))
Prečítal som si ešte raz tých 5 kg. – a máš pravdu.
Minule som zabudol napísať, že tá odpoveď o ..milovaní... bola jednoducho perfektná : - )))))
nak nosím v hlave nošu receptov ...
Teda, len takú „nôšku“ : - )
Aké mlieko si mala na mysli?

pišta

Ahoj, Lienka!
Ďakujem za „spinnig“. Hm ednodfíny majú veľa (krásnych) podôb...:-) A sú, zdá sa, návykové. Hm, hm. Radosť čítať o radosti : - )))
.
Neurobila si vôbec veľký prehrešok, proste si v „transformačnom štádiu“.
A preto nevyčítaj si, čo bolo, teš sa na to, čo bude. : - )
Môj názor do budúcna – bez zaváranín. Sem-tam, no dobre, ale nie často.
Teplota zavárania zahubí baktérie, ktoré by nám mohlo škodiť a ale aj ďalšie, ktoré sa zúčastňujú kvasných (aj pro-bio) procesov. Súčasne „odídu“ eznýmy a vitamíny, ako aj pri vyššej teplote sa mení štruktúra ostávajúcich látok z organických na anorganické. Tie sa horšie až zle vstrebávajú.
Nuž, mrzí ma, že takto chute hatím.
Ale zasa iné hate otvárajú sa...:-))

tina2

Prave som docitala tu cast o mandliach a ci si ich nechat alebo nie. Co si o tom myslite? Keby to navrhol lekar Vam ako riesenie zdravotnych problemov ano alebo nie? Som z toho celeho zmetena. Na co su vlastne lekary, ked neovladaju takeho hlavne spojitosti? Napiste mi prosim Vase nazory. Zatial prajem pekne dni!

igris

pekny slnecny den,
neviem ako napusem tento pv rispevok, lebo tu mam pomocnika :), /dost choreho :(, estezesom pisala ze deti su zdrave/, ale musim uznat ze priebeh je ovela, ovela lepsi :)
. lienka pridavam sa "SPINNING" je super, ja som uz nahovorila tolko ludi, ze az trosku lutujem, lebo teraz je problem sa objednat :)
Len ja tie ruky pri tom akosi nepouzivam :(
. Pista, neviem kedy si si cital 5 kg ale ta kocka chudne uz dlho od septembra a po troske,
. uz sa tesim na tvoje dalsie recepty :)
. chcela som sa ta spytat na mliecko z orieskov , ale akosi to s tymto krpcom nezvladam , tak az ked bude spat, u nas je bitka o pocitac :)

lienka7

Pištík....keď si naťukáš www.spinning.sk alebo cz, tam nájdeš kopec informácií. Ide o stacionárne bicyklovanie na špeciálnom bicykli zvanom spinner. Je to vysoko aérobny tréning, pri ktorom vydáš zo seba 10 krát viac ako na aerobicu (čo som nedávno pokladala, za tiež super tréning). Bicykluje sa do rytmu hudby (typu Rednex,rock´n roll, rýchla huba) a takmer celú hodinu sa cvičí po stojačky. Takže je to super zaberák na naše nožičky, zadočky a pás (hlavne u tých, čo máme sedavé zamestnanie a cesta do práce je za volantom:-)) a makajú tam aj ramená, paže, lebo ruky sa tam na volante všelijako polohujú a popri tom šliapaní do pedálov sa robia také kvázy kliky s rukami o volant.
Cítim sa potom naozaj skvelo a už sa neviem dočkať ďalšej hodiny....

lienka7

Dobré ránko Pišta a aj všetci ostatní :-). Konečne slniečko nám vykuklo spoza tej olovenej oblohy...
v prvom rade sa chcem opýtať váš názor na závareniny. A prečo??? Nuž včera večer ma pochytila neuveriteľna túžba po zaváraných kyslých uhorkách...spomenula som to okrajovo manželovi a on ako moja milujúca polovička neváhal a priniesol mi veľké zavárané uhorky. No nezjedla som ich v návale veľkej chuti celé!!!! A potom som si to neuveriteľne vyčítala...a rozmýšľam, či som urobila až taký veľký prehrešok alebo nie. Skúste mi k tomu niečo napísať.