fenomenalny Dr.N.W. Walker

Príspevok v téme: fenomenalny Dr.N.W. Walker
pišta

Dr. Walker vo svojich 113 rokoch napísal svoju poslednú knihu. Keď zomrel bez viditeľných známok choroby, mal 118 rokov. Je to neuveriteľné, ale je to tak.
.
Dr. Walker objavil priamu súvislosť medzi znečistením hrubého čreva a chorobami. Popísal a vo svojej praxi potvrdil, že jednotlivé úseky hrubého čreva sú poprepájané s jednotlivými orgánmi. Tento jeho objav má epochálny význam a dá sa prirovnať k objavom meridiánov z tradičnej čínskej medicíny a súvisiacich reflexných zón na tele človeka.
Ak pozitívne ovplyvníme čistotu a funkčnosť čreva, ktoré je nezastupiteľné pri vstrebávaní potravy a všetkých potrebných látkach, vieme potom pozitívne ovplyvniť aj zdravotný stav celého organizmu.
Podľa Dr. Walkera ide najmä o surovú stravu a očistné kúry.
Táto strava je aj podľa neho jediný prirodzený zdroj vitálnych látok, ktorá naše organizmy nevyhnutne potrebujú. Súčasná strava a spôsob života neumožňujú takéto látky prijímať a z toho pramení množstvo chorôb, ktoré majú vzrastajúcu tendenciu
Dr. Walker sám bol vzorom takéhoto prístupu a týmto spôsobom liečil aj svojich pacientov, ktorých bolo viac ako 4000..
Vo svojej praxi poukázal na mimoriadny kladný vplyv ovocných a zeleninových štiav.
.
Prínos Dr. Walkera je neprehliadnuteľný. Z jeho prác čerpá mnoho ľudí - lekárov, vitariánov, tí, ktorí sa rozhodli urobiť niečo so svojím zdravím, cituje sa v mnohých knihách o zdravej výžive.
.
Svojím životom, objavmi ako aj medicínskou praxou ľuďom dáva nádej, že naše telá je možné ozdraviť a udržať pri výbornom zdraví.
Jeho pojem „Žiarivé zdravie“, je odkaz pre nás všetkých.
Ten odkaz je veľmi lákavý a humánny. :-)))))

Viac na www.sk2.goo.cz

lienka7

Dobré ránko.
Pánečku, tá dlhovekosť a celkový spôsob života a pestovania si dobrého zdravia je zdĺhavý, náročný a takmer nikdy nekončiaci proces. Chce to kúsok odvahy, veľkú dávku trpezlivosť a hlavne vnútorného presvedčenia. A mne pomáha aj keď mám okolo seba ľudí, ktorým to názorové myslenie funguje podobne ako mne.
Čo sa týka tých zaváranín, tak to ma chytilo asi prvýkrat v roku. Mne sa takéto veci veľmi nestávajú. A ak mám aj chuť na niečo kyslé, tak si dám kapustu-našu!

pišta

Lienka, až teraz som si uvedomil, že to vyznieva nejako čudne, akoby smerom na tvoju adresu...čo je samozrejme aboslútne mimo môj zámysel. :(, .-))
.
Výňatky o Okinawe sú PRE NÁS VŠETKÝCH!!

pišta

Nefalšované, odpísané výňatky (hej, Samotqa, si tam, :-) z článku Ostrov spokojných, starých ľudí, Geo magazín, apríl/2006:
Memento z Okinawy (!)
––––––––------------
„“...dokonca bravčové mäso, dovezené z Číny, často obohacuje slávnostne prestretý stôl...“
.
„“Domov dôchodcov...najčastejšími diagnózami sú Alzheimerova choroba, starecká demencia a mŕtvica“
.
„južná časť Okinawy, ovplyvnená americkým spôsobom života....spravili z tunajšej mládeže najtučnejšiu generáciu Japonska, veľmi náchylnú na útrpnú starobu a skorú smrť“

Vzor a nádej z Okinawy (:-)))
-----------------------------
„Kde hľadať „prísady“ dlhovekosti...? Pre Uší (103-ročná,) a Maca (99–ročná) je odpoveď jasná: Dôsledne vyberať potravu, ktorú denne konzumujeme...“
.
“Čo však Okinawčania vôbec nekonzumujú, to je chlieb a mliečne výrobky..“
.
„...Ak chceš byť stará ako ja, musíš jesť menej, nesmieš sa nikdy prejedať!...“

pišta

Lienka,
ešte k tým chutiam...
Kniha Diamondovci, Ako si ovládať telo III a IV. Tam je veľa receptov. Zaujmú ťa :-))

pišta

Ahoj, Lilliana.
Čítanie je zaujímavé od začiatku do konca. Zaujímavejšie to ešte je, keď sa ti podarí niektoré veci vniesť do svojho života.
A najzaujímavejšie to bude, keď uvidíš (pocítiš) ako to funguje :-)))
Chce to však svoj čas...

pišta

Igris,
maces je bezkvasové pečivo. Neviem viac nájsť o ňom informácií. Ak je z bielej múky, je to jasné :(
P.S.
Ty ma nikdy neotravuješ :-)))

igris

jeeeej take taj-ci to sa mi paci :)/aj ked inak sa mi pacia dynamickejsie sporty/ vychod slnka, zeleny parcik .... :)))
. skusala som orieskove mliecko, z kesu orechov a banany, bola to mnamka :), napisem do receptov
. uz som kupila aj mandle, len nemali osupane, tak budem musiet supat :(

pišta

Igris, áno, to sú oni.:-)
Tvoja definícia je asi najkrajšia a najvýstižnejšia, akú som na Taj-či čítal. :- )))))