ako pribrať?

DJ HiDe

struke, no, odporuca sa jest minimalne hodinu pred treningom, ale to mas v podstate jedno, ak cvicis len 2-krat za tyzden, necakaj, ze z teba bude adam cibula :)..ja mam trening 5-krat tyzdenne, a to nevravim o jeho narocnosti, a ucinok? maximalny,pre tvoje presvedcenie to mozem dolozit aj fotkou...
adelka2, podobnost gajnerov a steroidov je realitou dost vzdialena...
gajner je legalny doplnok vyzivy urceny pre zaciatocnikov, ktori maju problemy s nabratim vahy...
je to zmes tukov, cukrov a bielkovin v praskovej podobe rozrabavajuca sa vo vode alebo mlieku...
dostatok bielkovin zabezpecuje antikatabolicky efekt, co ma dost vysoky predpoklad pre narast svalovej hmoty...ich princip je pozostaveny na vysokom kalorickom obsahu, jednoducho povedane, to, co nespalis, ide do tukov...
mnoho gajnerov obsahuje aj ine latky,a to zvacsa mineraly, vitaminy, bcaa, kreatin, aminokyseliny, hmb a podobne...
mojim znamym sa gajner osvedcil, samozrejme, zalezi to aj na konkretnom vyrobku a jeho zlozeni...

adelka2

Ludia vysvetlite mi co je to ten Gajner a na co sluzi?Nie je to zdraviu skodlive?Ako steroidy alebo cosi take?Ja by som tiez potrebovala pribrat a stale sa nedari akosi ;-(

struke

caute chodim do posilky dva krat do tyzdna niekedy aj tri podla toho aky mam tyzden pijem mlieko jem siry rozne vlocky,ovocie.... mam to jest po cviceni ovocie abo to je jedno kedy..? aj ked chdoim cvicit nepriberam stale miá je videt kosti na hrudniku...

DJ HiDe

stihlunka, jasne, ze je...vsetko zavisi od charakteru cvicenia, je rozdiel, ak cvicis spevnovacie cviky namiesto spalovacich, z ktorych povacsine svalovu hmotu naberas, i ked podla tvojho nicku a zakoncenia pod. mien vyvadzam, ze si zenskeho pohlavia, co znaci, ze sa ti neprodukuje testosteron, a tym to bude tahsie...inak, na tvoje spalovanie je urceny gajner, ale to je uz len a len na tebe, ci po tom siahnes :)

stihlunka

som stihlunka a chcem nabrat svalovu hmutu/aj tuky;) avsak mam obavy ze cvicenim by som este viac schudla..rady typu jedz vsetko a nepreberaj..na mna neplatia kedze mam rychle spalovanie/prosim o radu>je pre mna vhodne cvicenie v posilke?

DJ HiDe

ingelitentny..., dakujem, ze si mi pripomenul ovsene vlocky, s ktorymi sa prezentujem na vsetkych kulturistickych forach :)
z vlastnej skusenosti mozem povedat,ze ovsene vlocky su lepsie ako hocijake nadvesmirne gajnery a proteiny, kedze obsahuju plno vitaminu b, bielkoviny a vlakninu..mam znameho, ktory sa kulturistike venuje aj sutazne, a papa len toto...mne sa z tohto jedla podarilo nabrat priblizne 10 kg svalovej hmoty v priebehu 6-7mich mesiacov, cez ktore som toto jedlo konzumoval pravidelne na veceru..z chutovych dovodov som s tym prestal, odvtedy stagnujem jak svina :)

ingelitentny...

a jest...ani nie tak vsetko...ine je mat 90kg tuku zo slaninky .alebo 75-80kg cistych svalov z bielkovin...a inac..ak cvicis..ani nie cvicis ale posilujes...thak ziadny gainer...ale najprv protein...gainer ti da akurat tak energiu v sacharidoch co sa ulozi vo svale...no ked spalis zmizne..ale bielkovina v proteine ostava...takze najprv protein...a ak uz nie doplnky...thak hldaj v tabulkach na obaloch potravin %bielkovin a jedz ich co najviac...ako tu niekto npisal 2g bielkovin na 1kg vahy...skus ovsene vlocky syry mlieko kuracina ...prosto bielkoviny.. ale zaklad..posilovat...nie futbal beh atd...to chudnes ...automaticky spalujes vsetko aj svalstvo...vsimni aky su chuducky bezci maratonci........