Priateľ má 30 rokov, zachviľu 31 a stále žije s rodičmi. Zdá sa mi to divné a vadí mi to. Mám pocit, že jemu to tak vyhovuje a nechystá sa osamostatniť. Keď prídeme ku nim domov, tak sme spolu v detskej izbe. Detskej! Znie to smiešne. Už som sa s ním o tom aj rozprávala, ale tvrdí, že nemá peniaze na to aby platil byt a všetko ostatné. A to nie je pravda. Zarába slušne, 850e mesačne má a v novembri mu majú zvyšovať plat. Veď koľko ľudí zarába oveľa menej a dokážu vyžiť. Neviem čo mám robiť. Ľúbim ho ale neskutočne mi to vadí, veľakrát rozmýšľam či ten vzťah vôbec niekde speje, keď z jeho strany je to vždy rovnaké. Sme spolu 2 roky.
Má 30 a žije s rodičmi
melany, ak ti to, ze tvoj priatel zije este stale s rodicmi vadi len tak, lebo je to smiesne, tak si smiesna ty, lebo v tom pripade maju vsetci, co sa tu do teba navazaju, pravdu.
avsak, ak ti to vadi kvoli tomu, ze by si s nim chcela zit, to uz by bolo o inom. ja som s priatelom 3 roky. brigaduje od 15, pracuje od 21, ma 26. zije u rodicov, aj s dvoma bratmi v rovnakom veku. vsetci doteraz prispievali do rodicovskeho, vsetkym co mali, vsetko davali rodicom. takze po 5 rokoch v zamestnani moj priatel nema nasporene ani na zariadenie kuchyne, nie to na kupu bytu ci domu. bohuzial, ich financny system je zly, sam sa snazi, ale nevie s tym vela urobit. No my uz chceme spolu byvat, u nich sa to logicky neda, ja sama este mam dost rokov skoly pred sebou,a viem, ze tak skoro zarabat nebudem, tiez sme len u neho v detskej (tu donedavna tiez zdielal s bratom).
tak skus si len tak sadnut, a spocitat vydavky s osamostatnenim spojene - ja som to minule skusila, su to infarktove stavy, ked si tu ciastku uvedomis
lipkalipova, Dnes 14:20 - ked viem, ze nieco funguje, tak nieco funguje, mam to vyskusane. Mne je smiech cloveka, co sa smeje z nevedomosti niekde u zadnej casti tela :)
radca:
zaujimavy nazor. Ale moze to byt tym, ze vacsinou ide o nedozrete zeny. Potrebuju dospiet.
ipkalipova, Dnes 14:26 - teda krasne pleties 5 cez 9... :)
Melany, rozumiem tvojmu problemu. Nemam ho vsak ja, ale mali ho moj brat a jeho niekdajsia priatelka. Brat stale byva s rodicmi a vyhovuje mu to. zaraba, no rodicom neda ani korunu, nechava si veci prat, zehlit a podobne. jeho priatelke to najprv neprekazalo, no ked spomenula spolocne byvanie, brat to nechcel. Vyhovoril sa na to, ze ma cas a podobne, no v skutocnosti sa bal toho, ze bude musiet financne prispievat do nehnutelnosti a starat sa o nu. Najorv to jeho priatelka respektovala, no potom uz aj mne zacalo liezt na nervy, ze sa stretavali v spolocnej izbe mna a brata. Nikdy som nemala sukromie, nemohla som si nosit vlastne navstevy, lebo mi brat daval najavo, ze on tam chce byt s priatelkou sam. Aj rodicom to potom liezlo na nervy a tiez mu odporucili, aby si predsalen nasli spolocne byvanie. Brat odmietol a tahalo sa to tahalo, az ho jeho baba nechala. necudujem sa jej. Ja by som nechcela chlapa, ktory nema zaujem o nase spoluzitie. Hovorim teraz o vaznom vztahu. Predsa sa raz osamostatnit musi a ja osobne si neviem predstavit, ako by sme zili v nasom 2-izbovom byte ja, rodicia, brat a jeho frajerka, popripade neskor ich deti. Mne u rodicov byvat vyhovovalo, mala som o vsetko postarane. No teraz sa mi samej zije lepsie - vsetko si robim podla seba, mame s priatelom dostatok sukromia. A to si neviem predstavit, keby sme mali byvat u rodicov. Takze s tebou suhlasim. Skus sa s nim este porozpravat, spolocne si povedzte, co ocakavate od buducnosti a vazho vztahu, o spolocnom byvani... mali by ste sa snazit pochopit jeden druheho, no zaroven by si mu mala dat najavo, co a preco ta trapi.
lipkalipova,
zabudas na to, ze zena nemusi mat dieta, ak nechce, alebo sa o neho nemoze postarat. Nikto jej ho nemoze nanutit.
xyz...: ked nemam pravdu, tak nemam. To je taka ista dobra informacia, ako keby som pravdu mal. A do receptov za 3 eura sa nenavazaj. Ked nevies tak varit, tak nevies. To neni moj problem. Mne s par korunami slo vyzit niekolko tyzdnov, ked som to pokusne skusal. A so slusnymi porciami.
lipkalipova:
a co to s tym ma spolocne ? Nehovorim vseobecne o muzskych a zenskcy povinnostiach, ale o tom, ze niektore zeny si myslia, ze hadam chlap je povinny robit zene penazenku a zena nemusi do vztahu nic vkladat. Tym neospravedlnujem to, ze zas niektori chlapi nemaju spravanie a nevedia napr. pomoct doma, uvarit, upratat, ozehlit atd atd atd. Tu sa len rozobera, ze danej osobe, ktora zije v ROVNAKYCH podmienkach sa nepaci na priatelovi nieco, co robi ona sama... Dvojaky meter.
xzy este aj to mu vadi ze za nou musi ist:D:D ved on by si rozumel so strykom drzgrosom:D:D:D
radca jasne zeny by sa same posrali a kolko zien muselo zacinat od znova s detmi ked sa na ne muz vysral to uz nevidis ze.
lipkalipova,
povedal by som,ze klames. Zeny maju problem robit aj tie najjednoduchsie prace. Ved sa len pozri na toto forum. Nevedia sa sami rozhodnut ani o nejjednoduchsich veciach. Este im treba radit aj ci si maju prdnut, alebo nie.
lipka, on si ani neprizna,ze ho vyuzivala(sam sa stazoval,ze musi ist xy km na aute a ze ho to tolko a tolko stoji ) a je starsia od neho a ze ho este klamala,tak co cakas od chlapa
je ine ked ma niekto z nich vlastny byt ale preco by ho mala kupovat zena tak asi ze spolocne ked ho nema muz nie?
adam krt ja mam dobre informacie sam si to pisal