Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Má 30 a žije s rodičmi

Príspevok v téme: Má 30 a žije s rodičmi
melany

Priateľ má 30 rokov, zachviľu 31 a stále žije s rodičmi. Zdá sa mi to divné a vadí mi to. Mám pocit, že jemu to tak vyhovuje a nechystá sa osamostatniť. Keď prídeme ku nim domov, tak sme spolu v detskej izbe. Detskej! Znie to smiešne. Už som sa s ním o tom aj rozprávala, ale tvrdí, že nemá peniaze na to aby platil byt a všetko ostatné. A to nie je pravda. Zarába slušne, 850e mesačne má a v novembri mu majú zvyšovať plat. Veď koľko ľudí zarába oveľa menej a dokážu vyžiť. Neviem čo mám robiť. Ľúbim ho ale neskutočne mi to vadí, veľakrát rozmýšľam či ten vzťah vôbec niekde speje, keď z jeho strany je to vždy rovnaké. Sme spolu 2 roky.

xyz...

ano adamkrt ,emancipacia a hlavne ked chlapi pindaju ze baby maju rodit a starat sa o decka,to este aj byt mame zaistit?nechces nahodou porodit a zostat doma s deckom? ci daj sem zase nejake tvoje mudre sexualne rady alebo recepty typu za 3 eura sa naje 10 ludi :DDDDDD

AdamKrt

janka113: a Ty zijes kde ? Co ho Ty nepozves ???

----
Znamy si teraz vybavil hypoteku na byt. Ma dobru pracu /momentalne/, ale zadlzeny je az po usi. Teraz na neho zacali letiet zeny. A povedal mi:

"Zaujimave. Ked som nemal byt, bol som nikto, hlupak. A keho ma mam, zrazu sa postoj zien obratil a som uz niekto ? Ale ja som sa predsa nezmenil. Mozem kaslat na take zeny. Je jasne o co im ide.Preco si zeny myslia, ze muz je im povinny nieco zabezpecovat a oni co ? Roztiahne nohy a drzi ? Ved potom je vztah, ako k nejakej prostitutke... Na mna maju take poziadavky a na seba ziadne naroky nekladu. A to kde sme ?".

Uplne s nim suhlasim....

janka113

a preco by mala ona riesit byvanie? to doteraz sa starali o neho rodicia a potom ona ho bude mat na krku, len ho pekne pusti k vode nech sa uvedomi

janka113

to ja dobre poznam moj chalan ma 32 a zije s rodicmy plat tiez nema najhorsi a mna nema kde pozvat ani dokonca do svojej izby nie pretoze ma 2x2m tak chodime do izby k jeho sestre co mala kedysi, rodicov ma dochodcov a nic im neprispieva ani na byvanie ani na stravu totalne nesamostatny clovek,
tu pomoze len jedine, vykaslat sa na neho

AdamKrt

priklad - pred par rokmi som stretol priatela. Vedl som, ze siel do Ciech za pracou. Opytal som sa ho, ze ako sa vodi.

Robil v Prahe, dobre zarobil. Povedal som mu, tak na co si sa vratil k rodicom ?

A on na to, ze ano, zarobil, ale mal aj velke naklady a z toho co mu ostalo, mal tak figu borovu. Cize, ked sa vratil a zarobil podstate menej, naklady mal ale nizsie, tak bol na tom este lepsie nez v tej Prahe s podstatne lepsim platom.

Proste financie nepustia - a ak je niekto ochotny robit za par korun saska, aby zivoril a mohol si hovorit, ze je vo svojom /svojom, ako svojom, ked je v najme, alebo ma hypoteku/.

Takto si dany clovek moze usetrit a ked bude treba, moze zacat si riesit byvanie. Ale na co skor ?

A ak mila dama ma problem s byvanim, nech ho zacne riesit sama. Mame dnes rovnopravnost...

AdamKrt

doubledog:

jedna vec je co clovek chce, druha na co ma. Ked som cital napr. ze hodina prace na Slovensku je 5x lacnejsia napr. oproti Nemecku. V priemere. Zavisi este aj od platu a lokality kde clovek zije.

Keby byvanie stalo v porovnani s platom ozaj malu sumu, tak to nikto asi nebude riesit. Lenze ked am cloveku padnut na najom, ci hypoteku skoro cela vyplata, tak to je rozdiel, ked chce este zit.

Staci si pozriet v niektorych regionoch najmy za byt. Ludia nevedia, co by chceli pytat a pritom je kriza a i napr. v priemyselnych oblastiach ti ludia nezarobia tolko, aby si to mohli dovolit. Teda dovolit si to mozu, ak budu potom zit zo vzduchu...

doubledog

ja som muz a podla mna je to z jeho strany divny pristup
byvat s rodicmi tak dlho neni dobre, clovek ma v tom veku byt uz samostatny
a byvat oddelene od nich

lopticka

ja som tiez chodila s takym chalanom a nejak mi to neprekazalo, lebo som si sama kupila auto a byt este pred svadbou, jasne, ze som to musela aj splacat, no mam dobry pocit, ze je to moje a v pripade rozvodu sa nemusim s nikym delit. stale som sa spoliehala iba na seba. predstav si opacnu situaciu, ze by si on kupil byt, rozisli by ste sa a ty sa musis z bytu vypratat. nie je to predsa len lepsie, ked mas svoje vlastne?

AdamKrt

melany:

ma to aj ine riesenie. Poriesis Ty to byvanie a uvidis, ako bude k Tebe letiet... :)

Dnes je predsa emancipacia, rovnopravnost, nie ? Ak moze nieco take urobit on, mozes aj Ty. A mozes ist rovno prikladom. :)

Ako sa hovori: --- Z cudzieho krv netečie... ---

hi hi hi

Veru načo sa sťahovať od rodičov len kvôli rečiam druhých. keď si rozumeju, prispieva na domacnosť, nech je tam aj do konca života. Prečo by mal niekto sam platiť za velku hypoteku, alebo podnajom, keď u rodičov je to lacnejšie :-))