Priateľ má 30 rokov, zachviľu 31 a stále žije s rodičmi. Zdá sa mi to divné a vadí mi to. Mám pocit, že jemu to tak vyhovuje a nechystá sa osamostatniť. Keď prídeme ku nim domov, tak sme spolu v detskej izbe. Detskej! Znie to smiešne. Už som sa s ním o tom aj rozprávala, ale tvrdí, že nemá peniaze na to aby platil byt a všetko ostatné. A to nie je pravda. Zarába slušne, 850e mesačne má a v novembri mu majú zvyšovať plat. Veď koľko ľudí zarába oveľa menej a dokážu vyžiť. Neviem čo mám robiť. Ľúbim ho ale neskutočne mi to vadí, veľakrát rozmýšľam či ten vzťah vôbec niekde speje, keď z jeho strany je to vždy rovnaké. Sme spolu 2 roky.
Má 30 a žije s rodičmi
plne s vami vsetkymi suhlasim, pokym nema clovek vazny dovod odstahovat sa z rodicovskeho domu {samozrejme ak spolu dobre vychadzaju vsetci} tak je to uplne normalne.
az na malu malickost 789, nie vsetky zeny su zlatokopky, ja mam nasetrene na polku domu a moj partner nema nic, cize ja by som to mohla brat opacne ale neberiem to.
Adam Krt- máš moje veeeeľké uznanie. Dobre si to napísal. Naozaj.
Melany-však si kúp byt ty a hotovo. Každá baba je zlatokopka. Očakáva od chalana, že ju zabezpečí, že sa k nemu nasťahuje.... Sa uvedom dievča ! A čo ak si byt kúpy, ty sa nasťahuješ a po 5 rokoch sa vzťah rozpadne. Kam pôjdeš? K rodičom !!!! Bože toto nenávidím, keď niekto píše takéto kraviny ako Melany. Samam nič nedokázala v živote, ale odsudzuje ostatných. Više moja milá, koľko sa vôbec platí za nájom? Plyn, voda, elektrina, drogistický tovar /prášok na pranie,šampóny,toaletný.../kozmetika, jedlo... A vieš vôbec koľko stojí byt? Bude musieť platiť pôžičky. A ešte ho musí zariadiť. A to nie len nábytkom, ale aj perinami, hrncami, taniermi, príbormi, utierkami. Vieč ty vôbec, že jeden uterák stojí aj 300,- Sk? a potrebuješ ich apoň 6 ks ? Si to spočítaj, či nie je jednoduchšie bývať s rodičmi a prispievať na domácnosť. A poprotom si šetriť, aby mal z čoho uživiť rodinu a deti, keď ich bude mať. Aby slušne žili a nie živorili. Juj si ma tak nasrala....
Ja ťa chápem :) Ale presne o to ide. Že mu to tak vyhovuje. A neviem či mu to vôbec niekedy prestane vyhovovať.
Skus zarabat, osamostatnit sa a uvidis v com je problem. Najomne + ine platby, rozne dalsie starosti s bytom, financovanie ci hypoteka atd.
Proste mozes zarobit, ale je otazka ako to minies a co Ti ostane. Je to ako vo firme. Neni dolezity obrat, ale hospodarsky vysledok. Ak zarobis povedzme aj 100 000 korun a naklady mas 99 000, tak robis sice za pekny plat, ale ak budes mat o vsetko postarane a budes mat podstatne nizsi plat, si na tom stale lepsie....
Co je na tom na nepochopenie, to je matematika financii. Myslis si, ze on tam byva len tak z rozmaru ? Proste mu to vyhovuje. Ked mu to nebude vyhovovat, bude to riesit.
melany - zarob si na vlastne byvanie a potom skus hovorit. Na neho mas poziadavky a co na seba ? ;-)
Je to proste jeho vec, ked mu to tak vyhovuje.
Co to s nim neriesis, pytala si sa ho na to ? Co povedal ?
Proste Ty to beries este ako dieta, ktore si mysli, ze je hanba byvat u rodicov. On to tak neberie, povzniesol sa nad to, lebo neni dieta a berie to tak, ze ma strechu nad hlavou.
Vies ako sa volakedy byvavalo ? Niekolko generacii po kope.
Proste neni ziadny problem. Problem bude, ak by to bolo medzi vami vazne, mali by ste riesit spolocne byvanie /ale obaja, nie ze to bude financovat len on/ a on by to nechcel riesit... Potom mas problem. Teraz mas len blby pocit.
On síce rozpráva o tom, ako si ma chce vziať a mať so mnou rodinu ale nič pre to nerobí. Mám pocit, že čaká kým si niečo nájdem ja a potom sa ku mne nasťahuje alebo čo. Je mi nepríjemné že sa musíme striedať s jeho sestrou, že raz budeme u nich my a potom zase ona. Veď je to detinské. A on doma aj navarí aj uprace, aj si žehlí. Tak nechápem v čom je problém.
melany - No a ?
Kazda sranda nieco stoji. Ked sa bude chciet osamostatnit, tak to urobi. Ked nema nikoho, alebo to nemysli vazne, tak sa osamostatnit nebude chciet.
A neni mu dobre ? Nakupene, ozehlene, oprate, spat ma kde a este si usetri ? Tak naco by to menil. Ked bude chciet, tak to zmeni...
Ci snad chcete sa zobrat a chcete spolu byvat ? Ak nie, tak asi dovod to nema riesit.
Kolko mas rokov a kde Ty byvas, ked ho sudis... ?
Ja mám 20.Žijem s rodičmi ale nie preto že by som chcela ale preto, že ešte zatiaľ nemám inú možnosť. Študujem a preto si byt ešte nemôžem dovoliť. Výšku si robím externe a popritom pracujem ale aj to je málo. Narozdiel od neho. Nie som náročná ale myslím, že je normálne,ke mi to vadí.
a ešte som zabudla napísať že sa o detskú izbu delí so svojou o dva roky staršou sestrou. No je to normálne??
Katrin:
nevie a nechce je velky rozdiel.