Prosím, máte niekto skúsenosti?ďakujem za každý príspevok
--------------------------
Interupcia www.zdravie.sk
Interupcia ako prebieha?
Autorka témy sa nedostala pred otázku potratu nezodpovedne. Skôr naopak, bola zodpovedná, čo sa týkalo antikoncepcie.
No ale na margo všetkého nemyslím si, že mať dve deti znamená vychovať to druhé v biede. Jednoducho sa treba rátať inak ako pri prvom dieťati, tak som to myslela... a to, že dieťa nosí oblečenie po súrodencoch predsa nie je nič zlé.. nie každému to vadí, pokiaľ je čisté a nemá diery na nohaviciach, je to podľa mňa slušné...
ja som tu odpoved pochopila, myslim, ze kazdy ma na to svoj nazor. Ja som len chcela, aby sa na to skusila sisa pozriet z druhej strany. Ja napr. beriem potrat rovnako ako vrazdu. Ved plodu sa vyvija srdce uz od 3. tyzdna. Je to moj nazor. A co sa tyka interupcie, je to zakrok (plati sa 7500sk), prebieha ako ine mensie zakroky. V minulosti boli caste komplikacie (napr. neplodnost), v sucasnosti je ich uz malo.
jaLENja, to bola reakcia na moj prispevok? lebo som to velmi nepochopila, o com tu pises
Áno, predchádzala otehotneniu, ale žial zlyhalo to, takže tu nejde o žiadnu nezodpovednosť, lae o veľmi zložité rozhodovanie. Dúfam, že sa rozhodne správne.
Nie každé dieťa, ktoré nosí oblečenie po starších súrodencoch je nešťastné, nie každé dieťa, ktorénechodí každý týždeň do cukrárne je nešťastné....
Na otázku POTRAT? sa nedá odpovedať iba áno alebo nie....
sonicka87, to je sice vsetko pekne, no teraz zial zijeme v takej dobe, kde peniaze prevysuju. ja som nikdy nepodstupila interupciu, ale kebyze som otehotnela(co sa nestane), tak to zrejme urobim..., mozno, neviem...
mam susedku, ktora zije sama s 2detmi, tak ako ja. ja mam 1 dieta. no to, ze jej deti chodia v starych doslova handrach, nemaju na skolske pomocky, ovocie je u nich rarita, snad iba na Vianoce, v kine este neboli, lebo nemaju na to, atd..., obcas im donesiem nieco ja, ci uz nejake zosity, pera alebo ked robim velky nakup, tak im dam jogurty, ovocie, zeleninu alebo ine potraviny. lenze ja ich z biedy nevytrhnem, sama mam co robit, ved som to uz nizsie pisala. Vies, niekedy mi je tych deti tak velmi luto, ze trpia nezodpovednostou svojej matky, lebo len matka vie zvazit, ci sa vie alebo nevie postarat z kazdej stranky o dieta. niekedy je lepsie, ked dieta neprivedie do takej chudoby.
Mam 22 rokov, mama ma cakala ako druhe dieta, s otcom peniaze nemali, su to jednoduchi ludia (otec pracuje fyzicky a mama je predavacka). Nedavno sa mi priznala, ze ked ma cakala bola z toho velmi zufala. Mala totiz uz moju starsiu sestru, ktora mala vtedy len rok a pol, mali sice byt, ale nemali dostatok penazi. A tak sa ma snazila potratit. Skusala skakat zo stolicky, kupele v horucej vode a podobne. Nic z toho nastastie nevyslo. S otcom to nejako skromne zvladli. O 4 roky po mne sa jej narodila dalsia dcera. Teraz nas ma tri, dve sme uz vysokoskolacky. Ja studujem medicinu a teraz by ma mama uz nedala za nic na svete :o)) Berieme socialne stipko, ja aj prospechove a nejako sa to utiahnut podla mojho nazoru vzdy da...Aj tak je najvzacnejsi ludsky zivot a zdravie. To je moj nazor.
tiez tuzim po babatku.. vzladom na dovody kt. tu nebudem rozoberat - mozno aj ja budem stat pred otazkou potratu- ale len kvoli jeho moznemu postihnutiu....
..co sa tyka zabezpecenia financii, to by som si urcite nedala vziat, vzdy sa najde niekto kto pomoze ak bude treba, a kde sa vychova jedno dieta , vychova sa aj druhe... to je moj nazor, ale neodsudzujem ta... proste kazdy mame pravo si rozhodnut o svojom zivote....
...ja som za potrat len v pripade ohrozenia, ci postihnutia nezlucitelneho so zivotom...
dufam ze pred takou tazkou otazkou ako si ty , nebudem musiet nikdy stat :((
drz sa..
sisa a potom daj nam vediet ako to prebiehalo a dopadlo...a ako sa citis :)
Sisa82/ neni za co dakovat:)drzim ti palce nech to dobre dopadne. Ja som sice tiez neni zastanca interupcii ale raz som sa tiez ocitla v podobnej ba mozno este tazsej situacie takze akceptujem tvoje rozhodnutie a nebudem ti tu robit prednasky ako poniektore..
no jedno ti poviem na 100% viem ze by som to uz dalsi raz neurobila pretoze fyzicky sa vsetko zahoji ale psychicky nie. Este raz drzim palce
ďakujem všetkým za príspevky aj ked negatívne.
1/ mala som teliesko, žiaľ zlyhalo
2/ mô§j názor: nezodpovedné je mať 12 detí, ktorým nemôžu rodičia dať to čo potrebujú..len príklad, tá rodina z východu, čo im Viky ,,vytancovala ,, strechu. Aké majú tie deti život??? v živote neboli v cukrárni ani v kine.Toto je zodpovednosť?
3/ mám dieťa, chodím na VŠ, popritom pracujem v dvoch robotách, aby malo moje dieťa všetko čo potrebuje. Druhé dieťa si nemôžem dovoliť, pretože automaticky prídem o zamestnanie no a v dnešnej dobe to nie je ľahké začínať odznova..
Ešte raz ďakujem za názory, všetky!