Interupcia ako prebieha?

sisinka298

Potratila som zo zdravotných dôvodov v 20. týždni.Na babo sme sa tešili. Spamätávala som sa z toho asi 2 roky.Na izbe pri mne ležala slečna, ktorá dostala za potrat kyticu ruží. Ja som sa topila v slzách.Silu mi dodávala dcérka. Keď som znova otehotnela bolo to o strachu a nie o radosti.Mám druhú dcéru krásnu zdravú .Na to čo sa stalo sa zabudnúť nedá. Poplačem si často.Najhorší zážitok v mojom živote...

vevericka

podla mna je ta vyhrada cela na hlavu..to ako ked bude lekar jehovista neda transfuziu ci ako?? ved aj to je v nesulade s jeho presvedcenim

sonicka87

jaLENja: v jednej mensej nemocnici som sa aj ja stretla s tym, ze tam potraty robia vsetci lekari, ale ked sa medicka, co tam bola so mnou opytala ako je to u nich s tou vyhradou, povedal, ze to robia neradi a celkovo sa mu o tom hovori neprijemne, ale tam je ich malo. Nasa fakultna je velka, tam mozu mat lekari vyhradu, ja nechcem byt gynekologickou, takze toto riesit nemusim. Asi je to rozne v roznych nemocniciach. A jasne, ze ide uz o iny pripad, ak je matka ohrozena na zivote, tam je to uz vitalna indikacia.

sonicka87

Hovorim, niektori lekari to robia a niektori nie. Zakrok sa planuje, takze ak pride bezradna zena, naplanuju jej ho u toho lekara, ktory to urobi. U nas su aj vyborni lekari, ktori to nerobia. Je a vyhrada svedomia je normalny pojem, ktory sa pouziva. Kazdy moze mat predsa svoj nazor, aj lekar. Aj lekar je predsa clovek...

sonicka87

sway: ja nechcem byt gynekologickou, to mam iste, ale aj keby som chcela byt, tak si nemyslim, ze vo vacsich nemocniciach (kde ide zvacsa o presadenie sa) by som s tym mala nejaky problem. U nas su aj docenti, ktori tuto vyhradu maju a su vyborni. Podla toho co pises (aj ked si to tak mozno nemyslela, ale vyznieva to tak) by lekar nemal mat svedomie, aby sa presadil? Aj ked sa to pripadne tyka len tejto veci? Kazdy ma na to svoj nazor, to je jasne, ale keby si ten zakrok videla a porovnala ho s inymi zakrokmi na gynde (napr. s kyretazou) tak by si si uvedomila, ze toto by vedel urobit hocijaky gynekolog, nejde tu o "presadenie sa"... A netreba ku vsetkemu pristupovat tak vecne, treba hladiet aj na ludsku stranku veci... Vobec to nesuvisi s tym, aky bude kto lekar, ked ma na toto rozdielny nazor. Ty sa mozno na to pozeras inak, lebo si nestudovala medinu, ale je to tak, ze s tym co ty pises to nema nic spolocne. :o)

sway

lenocka 6789 ja problem s uvazovanim nemam:-)Uz som o tom dost rozmyslala,nastastie som v situacii,ze keby sa stala nehoda,tak sa o to dieta zvladam postarat,aj ked sa zatial necitim pripravena.Mne potrat pripada ako vrazda a svoje dieta by som radsej dala do opatery pestunom,popripade ak by som sa na nho prilis naviazala museli by sme to nejak zvladnut aj za nepriaznivych podmienok.Ale to je len a len moj subjetivny nazor.A chapem,ze pre niekoho je jednoduchsie sa ho zbavit,kym sa poriadne nevyvinulo.

lenocka 6789

sway- otazka pre teba co je lahsie? ist na potrat a nikdy nevidiet to dieta a zit s tym ze si bol na potrate? alebo to ze 9 mesiaciv dieta vynosis trpis rannymi nevolnostami a vsetkym co v tehotenstve prebieha dieta sa narodi a ty ho len tak vyhodis ako smeti....podla mna je lahsie ist na potrat a zbavit sa ho takto ako tak ked uz naozaj zije vidis ho mozes ho chytit...kusok uvazuj

jaLENja

Usko 89, nepochopila si ma... ja som napísala, že ak sa jedná o to, či zdravie matky, chápem to, takisto znásilnenie. A ešte som písala o tom, že primár si nemôže dovoliť mať na oddelení lekárov, ktorí odmietajú robiť potraty kvôli ich svedomiu, pretože môžu ohroziť životy pacientok! Čítaj pozorne...
Nechápeš moju situáciu... ja som ležala v nemocnici po operácii dva krát a stále mi hovorili, že šanca mať dieťa je 4 percentá... a mala som na izbe ženy, ktoré sa rozhodli ísť na potrat... čo ja by som dala za to byť tehotná! Ale chápem, ak sa robí zákrok z určitých dôvodov a chápem aj to, ak sa žena rozhodne ísť na potrat po tom, čo jej zlyhala antikoncepcia.
Prečítaj si to pozorne a potom sa rozčuľuj!

sway

nedela otazku,ci ma niekto "gule" nato aby sa zbavil vlastneho dietata,nemusis hned pripisovat krestanstvu.
To,ze ty si schopna sa s takymto niecim vyrovnat,je tvoj osobny postoj.Niekto nato povahu nema a radsej dieta porodi.Je mnoho rodicov,ktori cakaju na adopciu..Je to vec nazoru a nie nabozenstva,zakladatelka sa myslim rozhodla preto kritizovanie,nie je na mieste.Urcite sa sama dost trapi.
sonicka87 ja som ti nechcela zle,len ide o to,ze lekar by to svedomie mal hodit za hlavu a je otazne,ci to sama dokazes.Popripade,ci sa presadis ak to svedomie mas:-)