Prosím, máte niekto skúsenosti?ďakujem za každý príspevok
--------------------------
Interupcia www.zdravie.sk
Interupcia ako prebieha?
bella12, myslim, ze je jednoduchsie embryo potratit, ako ho darovat druhej rodine...Boze, to je ubohe take aj napisat...Asi nevies co je materinske puto. Raz som sa stretla aj s nazorom, ze porodit, len aby nebol potrat a potom ho dat do decaku, ved tam je kopu miesta...Skoro som zinfaktovala,ked som to pocula... Myslim, ze je ohladuplnejsieist na potrat, ako keby to dieta malo zit v chudobe. Peniaze su velmi dolezite v zivote..A katolici nech sa strcia z ich nazormi proti potratom
Sisa82,
obdivujem Ta, ako vsetko zvladas - dieta, VS a 2 prace, aby si uzivila seba aj syna. Urcite po kazdom pracovnom dni padas od unavy z noh, neviem, ci by som to na Tvojom mieste zvladala. A teraz to necakane tehotenstvo, ktore mozno prislo v tej najnevhodnejsej chvili, urcite si si to takto nepredstavovala. Chapem Tvoje obavy, ci v tejto situacii dokazes uzivit druhe dieta. Mozno je vsak tehotenstvo prilezitostou trochu spomalit hekticky zivot, v ktorom Ti na seba urcite neostava vela casu. Syncek asi o Tvojom tehotenstve nevie, ale mozno by sa potesil, keby sa dozvedel, ze bude mat surodenca.
Z Tvojich prispevkov vyplyva, ze keby si bola v lepsej financnej situacii, dieta by si si aj nechala. Zijeme v tazkej dobe a je smutne, ze kvoli financiam musia rodiny zvazovat, ci si mozu dovolit dieta. Hadam mas vo svojom okoli niekoho, kto by Ta mohol podporit alebo pomoct (otec dietata, stara mama...), ale ak to nejde, skus sa pozriet na stranku www.zachranmezivoty.sk. Mozno nevies, ale na Slovensku existuje darcovsky system pomoci tehotnym zenam, ktore sa nachadzaju v zlozitej financnej situacii.
Mozno by stalo zabojovat za dietatko, ktore ako pises bolo pocate z lasky. Teraz sa zda, ze dietatom viac stratis ako ziskas, ale neskor a mozno uz velmi skoro po porode mozes zistit, ze je to inak, a ze pocit, ze Ta Tvoje dieta potrebuje a miluje sa neda nicim zaplatit. Doteraz si vsetko dobre zvladala a mozno ani sama nevies, kolko sily v Tebe je a co vsetko si schopna este zvladnut. Daj dietatu sancu zit, ci uz s Tebou, alebo ak to inak nepojde v inej nahradnej rodine. Potrat nemusi byt nielen pre dieta, ale ani pre Teba dobrym riesenim. Budem na Teba mysliet pri tomto tazkom rozhodovani.
ja LEN ja....dobrovolny porat je asi z nejakeho vazneho dovodu nieee? pre boha...ved hadam kto chce mat decko tak si ho necha a ten kto ma nejaky dovod si ho nenecha...ked ma decko 15 rocna...alebo 21 rocna studentka ktora sa nemaa ako postarat o to decko rodicia jej s tym nepomozu (lebo kazdy nema takych super rodicov co pomozu s vychovou) alebo bola znasilnena alebo ja neviem co...tak co teraz za kym ma ist ked nie za lekarom??? h? no povec mi...ci sa mame vratit do tej doby ked sa roili potraty doma dakym drotom ked sa ohrozoval zivot zeny...takto ked to spravi odborna ruka tak je mensia sanca ze sa stane nieco zle...
Keď už ste až pri lekároch, tak ja vám poviem moju skúsenosť. Jeden primár sa vždy pýtal pred nástupom nového lekára na gynekologické oddelenie, že či ten lekár urobí takýto zákrok. Ak povedal, že na to nemá svedomie, nevzal ho. Z jediného dôvodu. Ak by ten lekár odmietol urobiť tento zákrok a ohrozilo by to pacientku na živote, proste by mal problém primár.
Jednoducho ide o zdravie a život, ak je ohrozený život matky, lekár by to mal urobiť napriek jeho svedomiu.
Druhá vec je dobrovoľný potrat.
sonicka, podla mna lekari by mali byt na to aby konali a nie na to ze pride bezradna zena za nim aby jej pomohli ze nemoze uzivit dieta alebo bola znasilnena a doktorko jej povie nie ja mam svedomie....to e blbost...on by tam mal byt na to aby robil to co ma...
sway: a pojem vyhrada svedomia u lekara ti nic nehovori??? U nas ju ma 7 gynekologov zo 14, takze oni potraty robit nemusia. Najprv pozistuj az potom pis... ;oP
sonicka87 Ja len reagujem,lebo ma zarazilo,ze si buduca lekarka a mas na toto takyto nazor:-)Lekari sa nato vacsinou pozeraju ako na zakrok a nezaoberaju sa "ludskymi okolnostami".Si si ista,ze to povolanie zvladnes?:-)Nechcem rypat,ale zien,ktore idu na potrat,ci uz z financnych alebo osobnych dovodov je velmi vela.
Osobne by som nikdy nechcela stat pred takymto rozhodnutim,ale nemozem si pomoct,zlyhala antikoncpcia,tak mi to tak trosku pripada akoby tu buducu mamicku niekto skusal - ako sa k tomu postavi,nie vsetci ludia maju to stastie,ze mozu zit v dobrych podmienkach a mozno to tak aj ma byt.Je to iba uvaha,kazdopadne to ma zakladatelka velmi tazke,nereba odsudzovat,nemame na to pravo.
to, ze dietatu netreba luxus, ale domov, tak s tym mozem len suhlasit. ale vratim sa znova ku konkretnej osobe-susedke, ktora sa roky potuluje po podnajmoch s 2 detmi. keby si videla ich zivot, co ja vidim, tak by si sa divila. to, co v skole prezivaju jej deti, tak by som ti to nepriala. deti vedia byt krute a daju jasne najavo, kto je "iny". ale to je na dlhsiu a inu temu.
vsetkym zenam prajem spravne rozhodnutia v zivote
Ale aspoň máš možnosť to dieťa mať! Nevieš si predstaviť, čo všetko sa podstupuje, keď máš s tým problém a tak veľmi chceš... Ja len hovorím, že dieťatu netreba luxus, ale domov, to je všetko.
predpokladam dievcata, ze nemate vlastne deti. lebo kebyze ano, tak by ste pochopili, ze mat dieta, nie je len o osateni a cukrarni. ale chapem vas, ja tiez ked som bola este bezdetna, tak som to vnimala rovnako, ako vy teraz