Interupcia ako prebieha?

jemitoluto

viete ak citate moje prispevky od zaciatku tak viete ako to je a v jednom mate pravdu neviem ci dokazem lubit aj nadalej muza ktory na toto povedal ano a ktory vlastne ani nad nicim inym nerozmyyslal pretoze ked som mu povedala ze si to necham tak ma presviedcal ze to neni dobry napad a mamine sa to tiez nepaci ale vsetci nechavaju rozhodnutie na mna lenze ja to nezvladam a sama nezvladnem to male vychovavat ved sa ledva viem postarat o seba a ked je mamina v praci tak ledva o brata ako by som sa starala o to male ?

Deee

kocky je na kazdej z nas, aby sa rozhodla, ja velmi tuzim po babatku a zatial ho mat nemozem a ktovie, ci sa niekedy podari, no rozumiem dievcatam, ktore vedia, ze babo by nezvladli, ci uz financne alebo celkovo tu starostlivost, jemitoluto urcite presla tazkym a dlhym rozhodovanim a nie je to rozmar...s tymto rozhodnutim bude zit po cely zivot, takze to ma rovnako narocne ako s babo v 19-tich a bez akehokolvek financneho zabezpecenia

.....

Myslíš, že keď budeš mať 25, budeš zabezpečená a budeš mať peniaze! Tie nebudeš mať poriadne nikdy. Poznám veľa rodín, kde doslova živoria, sú nezamestnaní. Veď nemáš 15, tak v čom je problém. Keď som študovala na výške, mali sme aj tehotné spolužiačky. Prišli na skúšku, odkojili a zas ďalej.... Mám veľa kamarátok, ktoré majú doma malé bábo a teraz sa rozhodli študovať. U teba je problém strach a nemá ťa kto podporiť. Stačí ti kúsok podpory od partnera, rodiny a všetko by bolo OK. Ale čo v tom prípade, ak práve tam tú oporu nenájdeme......myslíš si, že dokážeš ľúbiť muža, ktorý ťa presviedča o tom, že nie si pripravená byť matkou. Moja babička stále vravela. Dôležité je, aby si mala vedľa seba človeka, ktorého miluješ a toľko peniažkov, aby ste prežili sa stále nájde.....Zaujímal by ma názor tvojich rodičov....aký je??

zuzic

a ak pojdes na potrat dokazes cely zivot zit s tym pocitom? lebo vela zien to nezvladlo ale velmi to chcelo vratit. no bolo uz neskoro...bohuzial...

jemitoluto

a co si myslis ze tie peniaze pytam od maminy ?? ved ne som nenormalna ....peniaze mam lebo som si sestrila uz dost dlho vsetko co som dostavala na narodky a ani na stuzkovu som nesla aby som mala peniaze....nerozhodla som sa len tak ze mi to nevyhovuje tak to nebudem mat ....ja to proste nemozem ja to nezvladnem mam kamaratku ktora je dokonca o rok mladsia a vravi ze to nezvlada jasne ze ked zistila ze je tehotna tak uz bola v piatom mesiaci a nedalo sa to nijako inak ako len porodit ale nezvlada to aj so skolou strednou vies co to je chodim na strednu a popritom mat dieta ?? bez muza a bez prijmu ??? ty asi mas vsetko lebo pochybujem ze by si chcela dieta ked vies ze si ho nebudes moct dovolit

meggy10

jemitoluto nekecaj somariny lebo babatko sa vychova aj tak ci onak urcite mas rodinu ktora ti pomoze, hlavna vec ze mate na jeho zabitie ale na vychovu nie? tiez to nieje lacna zalezitost uz mohol mat za tu cenu aj kociar a nejake ine veci. tak trosku rozmyslaj tym rozumom ja si neviem predstavit aby ja som isla na potrat a teraz by som nemala takeho uzastneho 3 mesacneho syna akeho mam ale mala by som ho zabit. cely zivot si to budes vycitat a budes tym poznacena! radsej si ho nechaj este sa mozes rozhodnut uvidis aku radost ti bude robit, bude pre teba vsetkym.na vsetko zabudnes ked ti uz bude rast brucho. ale aj ta lekarka je nejaka vadna ked povie co s tym! lekari by mali odradit od toho sialenstva! a je vela takych zien co boli na iterupciu a viac uz otehotniet nemohli a potom ti uz nebude luto? vies co to je vlastne interupcia?

jemitoluto

ano vlastne rozpravala som sa o tom s maminou a ide o to ze som jej klamala nemoze vediet ze som s priatelom tehotna lebo potom by povedala aby sme si to nechali s tym ze ona by sa onho starala ale toto jej nemozem spravit ze jej dieta necham na krku ...ma nas troch sme traja surodenci a pracovne je moj ocino a mamina uplne na nic ten plat nem ledva vydrzi na normalne vyzitie a to neratam co ma bude stat skola vyska ved je to chore dokonca musiime byvat s babkou lebo vdaka nej platime zo vsetkeho len polovicu a druhu plati ona takze jej nieco take ako male babo nenecham na krku a preto som si vymyslela ze soms pala s jednym typkom ze to bola len jedna noc a ze takto dopadla ...pozera sa sice na mna ako na kurvu ale aspon som jej nepripravila dalsie vydavky ktore by sme uz normalne nezvladli

suzenka

jemitoluto

viem ze to musi byt pre teba velmi tazke..

ale neskusis sa o tom porozpravat s maminou? nemate blizkych co Vam pomozu?za tych 9 mesiacov kym pride babatko sa da hocico vymysliet..

jemitoluto

zajtra ma caka interupcia mam 19 rokov s trasne sa bojim .....to male som najprv nechcela ved ja som dokonca babo nechala mat ani v 25 ne som proste zatila nijako orientovana na zivot v rodine ale prisiel priatel ktory ma rad deti a chce ich samozrejme nie hned vravel ze najprv dokoncim skolu chodim na gympel a ze potom este vyska a potom rodina ale stala sa taka vec ze aj s kvapocky lasky sa da otehotniet a to sa nam stalo ...neprisli kramy a ja som uz vedela co sa deje lebo mne nikdy v zivote ani nemeskali nie to aby neprisli ....lekarka mi povedala to co som cakala ze som tehotna a hned mi dala otazku co s tym ?? dala mi na rozhodnutie tyzden najprv som bola rozhdnuta ze ne prisla som k nej povedala jej to a ona ze ano ale este vam davam predsa len dalsi tyzden na rozmyslenie ..a ja som si to rozmyslela ..uz som ho chcela ...ale ide o to ze to nieje take jednoduche starat sa o male babo ked na to nie ste pripraveny ani len psychicky ....priatel mi povedal ze kedze nepracuje na zmluvu nemoze zarucit ze bdue mat staly prijem a ze ho nevyrazia a ja potrebujem vysku lebo z gympla sa nedostanem nikde takze som sa rozhodla proti svojej voli ale tak ze idem na interupciu ...nikdy v zivote si to neodpustim ze som ....lenze niekedy nemate na vyber a aj ked som ja mala nechcela som aby male vyrastalo v zlych podmienkach a v dnesnom svete bohuzial ale ak nemate peniaze nemata nic .....bojim sa velmi a velmi mi je luto co idem urobit ja len ze nesudte vsetkych lebo niektory nemozu za to co sa stalo a nezostava im nic ine len sa rozhodnut takto a zit s pocitom ze si zabili svoje vlastne male babo :(