Mám už dlhšiu dobu priateľa ktorý je perfektný a mám ho strašne rada, je tu ale jedna vec ktorá mi strašne zle padne. Má 25 rokov a dobre platené miesto nakoľko ja študujem na vysokej škole. Má už vlastný byt aj auto ktoré dosiahol svojim úsilím. Zdá sa mi, že je až prehnane skúpy a strašne ho zaujímajú peniaze. Všimla som si, ako keby ma aj využíval niekedy. Ked ideme do obchodu a pri pokladni mu poviem že platím ja odrazu ho ešte napadne aby kúpil chipsy, alebo džús ktorý stojí 1 EUR vymení za drahší. Ked ho pozvem na pizzu, zázrakom si da celú pritom vždy zvykneme si dať na polku. Alebo napríklad ideme do lekárne a kupuje lieky 5-6 kusov a mne treba jeden ibalgin, zoberie odomna aj tie 2 EUR. Alebo ked niečo vyplatí a ja nemám pri sebe peniaze doma mu dám ale nie presne napríklad som mu dlžná 16 a mám len 20 na druhý den to nevráti. Pritom zarába dobre a ja nemám príjem čize peniaze mám od rodičov. Na dovolenke si všetko platím sama, alebo je to tak, že on napríklad zaplatí vstup na kúpalisko a ja jedlo. Preto by som chcela vedieť ako ste vy na tom so svojime polovičkami aby som to vedela porovnať, lebo čo mám kamarátky, tých priatelia platia aj kaderníčku, hovorím ja nie som typ čo využíva, veľakrát ho pozvem aj ja, ale niektoré veci mi nepadnú dobre.
Fakt je skúpy alebo ja som vypočítavá
a este...nechcela by som aby mi chlap platil kadernicku a dovolenky... jedine ze by to bol moj manzel ktory zaraba viac tak ano preco nie... ale od frajera by som to teda asi neprijala...
My si platime vsetko fifty fifty. raz robi nakup on, raz ja odkedy spolu byvame. Ked ideme von, tak napoly alebo tiez sa striedame. Ked som za nim kedysi cestovala, tak mi stale kupil listok naspat. Kupujeme si stale nejake malickosti, pozornosti, nic velke.. nieco sladke, alebo nieco co mame radi. Darceky si kupujeme niekedy dost drahe ale nikdy nepozeram na to ze za kolko mi on kupil aby ja som mu tiez za tolko. Beriem co sa mi paci. Teraz sa stahujeme do noveho bytiku, ale ten budem platit ja kym si on nenjade pracu a vobec mi to nevadi, kedze ja som tiez chvilku byvala v byte jeho rodicov a nic odo mna nechceli. Laska neni o tom kto kolko plati...on ani ja sa na to nepozerame a neratame kazdu korunu...
lunka - tak pre ilustraciu. Nedavno som bol s priatelkou v jednej restauracii. Ona hovorila, ze pojdeme sa najest a ze to zaplati. Nechcel som, aby vela platila. Tak, ze ci by mi nevadilo KFC, alebo tak. Mne to bolo jedlno, chcel som sa najest. Nakoniec povedala, ze KFC je drahe a pojdeme do jednej restauracie, kde chodieva na obed, ze sa tam da celkom najest dobre. Lenze bolo uz mimo obeda a denne menu nebolo. Restauracia obycajna - cinska, nic extra, ale nebola ani zla. Ceny zacinali na 230 korun za porciu, bezne tak 300-400-550 korun... za porciu. Nikto okrem nas tam nebol. Sa nedivim, pri takychto cenach... Este sa budu stazovat na krizu. Certa stareho, konkurenciu im treba, aby ostali iba dobre podniky a tie zle nech idu do certa...
Chodievam a chodieval som obcas tak, ze sa nedalo inak, len stravovat v restauraciach a videl som aj v dvoch-troch firmach, aj do kuchyne, kde som si to bol obzriet, ked som tam mal za par ludmi cestu.
Kamarat mal priatelku napr. v jednej restauracii a ona sama mu povedala aj o tom, ze tam hostom pluju do jedla, alebo aj nieco horsie.
Po putikach nechodim... ;-)
Adam na to ze nechodis do restauracii, dost o tom vies, ako to tam "fici", alebo sledujes vela komedii :)) Ako ti kuchar napluje do taniera, ci casnik si vytrie tvojim steikom pod vajciami.. Taku realitu si mozno zazil tam kde ty chodis do restiky. Treba si vsak vyberat aj medzi restauraciami a neuprednostnovat nejake lacne putiky..
Mimochodom v restauraciach obdivujem kucharov a maju moju uctu. Ale nie tie "sluzby" casnikov...
To ma od pravych casnikov daleko.... Zatial co som bol v X restauraciach, tak poznam iba jeden penzionik, kde pani povie, ze toto a toto je dobre, ze to maju takto a takto urobene a odporuci toto a to. Milo, privetivo. Ze clovek tam nenecha celu vyplatu a jedlo je chutne, cenovo prijatelne a rychlo podavane, obsluha mila a laskava. Take akoby prijemne domace prostredie.
Ale toto som v 99 percent restauracii aj vyssej cenovej kategorie nikde nevidel.
lunka: ake sluzby. Ze niekto prejde 10 metrov, zoberie tanier a da mi ho na stol ? Ze musim cakat hodinu na jedlo. Ze su to vacsinou lemry pomale ? Ze raz je standardizovana porcia taka, druhy raz uz onaka ? To ako predavac v obchode s elektronikou ci pocitacmi, co musi vediet rozpravat a sypat technickej detaily a co predvadza zlozite zariadenia, robi snad menej, ako nejaky casnik bez vzdelania, ktory by tam ani nemusel byt, keby mali na podavanie jedla robota ? Ake sluzby to maju byt ???? Ze mi daju tanier, pribor atd ? To je snad samozrejmost, ved je to v cene.
To, ze cakam na jedlo hodinu a casnik dojde povedat, ze prepacte, ale po mne prislo 21 talianov a on nas nemoze obsluzit ? Zavriet take podniky a zobrat im licenciu za diskriminaciu. Este by mi mali zaplatit za to meskanie, ze sme nestihli program, ktory sme mali v plane... Dakujem pekne za take sluzby. Tfujtajbl.
A mimochodom, videli ste uz niekto take kuchyne, kde sa vari vo velkom ? Hygienik by vam vedel rozpravat.... ;-) Asi by ste sa na jedlo v restauraciach zacali divat inac... ;-)
Adam, no, mne sa pacis.....mas fajn nazory....skoda, ze sa stretavas s nepochopenim.....
Adam Krt v restike platis aj za sluzby, ale to ti hadam nemusim vysvetlovat ake.... Je stupidne ratat kolko stoji ten jeden zemiak na tvojom tanieri nemyslis??
hahaha - ale my sne denne neustale v kontakte. Ci uz telefon, internet atd. Vypisujeme si, rozpravame sa, radime si. To proste neni len o nejakom milovani, ale o vztahu, citoch a zalezani jednemu na druhom. Keby jej slo iba o sex, tak bude na to kaslat...