Fakt je skúpy alebo ja som vypočítavá

Príspevok v téme: Fakt je skúpy alebo ja som vypočítavá
kristina64

Mám už dlhšiu dobu priateľa ktorý je perfektný a mám ho strašne rada, je tu ale jedna vec ktorá mi strašne zle padne. Má 25 rokov a dobre platené miesto nakoľko ja študujem na vysokej škole. Má už vlastný byt aj auto ktoré dosiahol svojim úsilím. Zdá sa mi, že je až prehnane skúpy a strašne ho zaujímajú peniaze. Všimla som si, ako keby ma aj využíval niekedy. Ked ideme do obchodu a pri pokladni mu poviem že platím ja odrazu ho ešte napadne aby kúpil chipsy, alebo džús ktorý stojí 1 EUR vymení za drahší. Ked ho pozvem na pizzu, zázrakom si da celú pritom vždy zvykneme si dať na polku. Alebo napríklad ideme do lekárne a kupuje lieky 5-6 kusov a mne treba jeden ibalgin, zoberie odomna aj tie 2 EUR. Alebo ked niečo vyplatí a ja nemám pri sebe peniaze doma mu dám ale nie presne napríklad som mu dlžná 16 a mám len 20 na druhý den to nevráti. Pritom zarába dobre a ja nemám príjem čize peniaze mám od rodičov. Na dovolenke si všetko platím sama, alebo je to tak, že on napríklad zaplatí vstup na kúpalisko a ja jedlo. Preto by som chcela vedieť ako ste vy na tom so svojime polovičkami aby som to vedela porovnať, lebo čo mám kamarátky, tých priatelia platia aj kaderníčku, hovorím ja nie som typ čo využíva, veľakrát ho pozvem aj ja, ale niektoré veci mi nepadnú dobre.

eviket

ale ved aj Cessi stoja len necelych 20 sk, su sice bezvajecne, mozno aj preto.. nie len drahe su dobre, podla mna..

mirka 23

eviket, LOL! :D
Ale tak potom tie čo som mala z Lidlu asi za 20sk boli fakt dobre. Btw, cestoviny varim v Zepteroch, a to je fantastické jedlo, ked sa to varí v týchto hrncoch.

eviket

citam tieto prispevky uz asi hodinu uplne od zaciatku.. aby som mala nit, ale clovek ked dojde nakoniec a cita o nejakych spagetach.. to je skutocne komicke, ja mam najradsej Cessi :))))

AdamKrt

mirka 23:

mas pravdu, lacnejsie sa vacsinou rozvaraju. Raz som jedol niektore, ktore boli uplne rozpadnute, hnus. Preto som lacne nekupoval. Len poslednou dobou som par vyskusal. Tie NOE mi chutia kolienka. Mal som aj penne, tie su tiez dobre, ale kedze su vacsie, tak sa trosku mozu trhat. Ale viac som na kolienka. Chutia mi este Cessi, ale tie sa predavaju lacnejsie - vyrabaju ich do takeho modreho obalu pre Coop jednota. Ak pozries vyrobcu a zlozenie je to to iste, len nizsia cena.

Neviem, ci som neskusil aj NOE spagety. Poviem to tak - Pasta Zara boli lepsie, ale tie NOE z tvrdenej psenice za tu cenu neboli vobec zle. Mozno je to vsak otazka aj zvyku.

mirka 23

Pre mirku, samozrejme že nekupim naraz 20 baleni :) Vyskušam a dam určite vedieť. U nas cestoviny celkom idu, viem ich robiť na velmi vela spôsobov a su rýchle a chutné. Teraz som ale kupila Zary, mali ich ani nie za 1 euro, ale tak určite vyskušam tie Noe, som zvedava. Mne ani tak nejde o chuť, podla mňa cestoviny chutia velmi podobne, ale ide skôr o konzistenciu, ked ich uvarim, niektore lacne sa rozvaria a su ako blato a tie drahšie su take super.

AdamKrt

PRE -pre mirku23, Dnes 05:25:

samozrejme, kazdemu chuti nieco ine. Niekomu chutia mensie cestoviny, niekomu vacsie. Tak isto aj zlozenie. Poznam ludi, co im nechutia - nie pre zlozenie, ale pre velkost, co maju radsej mensie napr. kolienka, ako su Cessi. Ale co som ich robil a pripravoval, tak chutili.

Inak, cestoviny sa nejedia same, ale dolezite je ochutenie a koreniny. To vsak plati u akejkolvek znacky. Neviem, kto by ich same jedol... :)

AdamKrt

grps:

ano ? Mozes hovorit len za seba, alebo snad za vsetky stravovacie zariadenia ? ;-) Mas aj nejake arumenty, alebo sa vies obmedzit iba na slovne narazky ?

pre mirku23

Iba maličkosť, s tými cestovinami NOE opatrne, radšej kúpiť menej a vyskúšať, podľa mňa sú (sorry) hnusné a to skutočne, nechutné, takisto aj všetky iné výrobky noe ako ryža at´d.

grps

adam krt si s toho trosku mimo ja som tiez kuchar a robil som v nejednej restike ale tie tvoje dristi su do neba volajiciii.nekomentujem dalej

ki

CATHERIN,TY SI FAKT PRIPRAVENA DO ŽIVOTA!? Nie každý má tú možnosť tolko zarabať ako ty,alebo sa len chváliš??TO KEĎ BUDETE SPOLU ŹIT BUDETE MAť VšETKO ROZDELENé?NIE JE JEDNODUCHšIE VšETKO SPOLU?