Mám už dlhšiu dobu priateľa ktorý je perfektný a mám ho strašne rada, je tu ale jedna vec ktorá mi strašne zle padne. Má 25 rokov a dobre platené miesto nakoľko ja študujem na vysokej škole. Má už vlastný byt aj auto ktoré dosiahol svojim úsilím. Zdá sa mi, že je až prehnane skúpy a strašne ho zaujímajú peniaze. Všimla som si, ako keby ma aj využíval niekedy. Ked ideme do obchodu a pri pokladni mu poviem že platím ja odrazu ho ešte napadne aby kúpil chipsy, alebo džús ktorý stojí 1 EUR vymení za drahší. Ked ho pozvem na pizzu, zázrakom si da celú pritom vždy zvykneme si dať na polku. Alebo napríklad ideme do lekárne a kupuje lieky 5-6 kusov a mne treba jeden ibalgin, zoberie odomna aj tie 2 EUR. Alebo ked niečo vyplatí a ja nemám pri sebe peniaze doma mu dám ale nie presne napríklad som mu dlžná 16 a mám len 20 na druhý den to nevráti. Pritom zarába dobre a ja nemám príjem čize peniaze mám od rodičov. Na dovolenke si všetko platím sama, alebo je to tak, že on napríklad zaplatí vstup na kúpalisko a ja jedlo. Preto by som chcela vedieť ako ste vy na tom so svojime polovičkami aby som to vedela porovnať, lebo čo mám kamarátky, tých priatelia platia aj kaderníčku, hovorím ja nie som typ čo využíva, veľakrát ho pozvem aj ja, ale niektoré veci mi nepadnú dobre.
Fakt je skúpy alebo ja som vypočítavá
hahaha:
neviem, ci vies, co je to zodpovednost, ale predstavit niekoho dietatu je vazna vec a ak by sa clovek nahodou rozisiel, musi byt uz dost dlha doba, aby aj druha strana citila, ze to chce posunut. Nie som na povrchne a fyzicke vztahy a mozem len za seba povedat, ze ziadnu milenku nechcem a ani mat nemienim. Proste sme spolu uz, ci iba tristvrte roka a na nejake zasadne rozhodnutia je cas. Hlavne ak je tu ten problem stretavat sa takto menej intenzivne. Dieta asi samo ostavat doma nemoze, ze ? A zverit ho len tak cudziemu cloveku je tiez riziko a vsetko stoji tiez nejake financie pre nu. Takze ziadna milenka. Neviem, kde na take nieco chodis. Ci podla seba, sudim Teba....? :)
adam, len ma zaujímalo, koľko máš rokov, ale dozvedela som sa, že je to pohoršujúce sa opýtať, tak sorry. pa
buch buch - prepac, aku otazku ?
hahaha: nerobil som jej kolozvarsku kapustu. Mala napr. odo mna - penne s kuracimi prsiami a zmasou cinskej zeleniny, cibulkovou vnatou atd.
Alebo chrumkave pecene kuracie stehna vo vinovo-rajcinovej omacke.
Ci kuracie rizoto s trochou anglickeho kari, chilli, roznymi druhmi zeleniny a kuracimi prskami. Doteraz nanho spomina...
Alebo vyborna pikantna omeleta so zemiakmi, slaninkou, klobaskou, cibulkou, zapecenu s rozslahanym vajickom a stipkou korenia. K tomu este rozne druhy salatikov z roznych druhov zeleniny. Za kazdym ine.
Ci rozne na prirodno robene kecupove rezne s pecenym volskym okom, pecenou cibulkou, do chrumkava pecenym bocikom, trochu korenene - s roznymi prilohami atd atd. Ked bola v restauracii, tam jej daju vela oleja, tam daju moc korenia atd.
Adamkrt velmi zaujimave, ale myslim ze mal by si vsetko volat pravym menom...To je tvoja milenka, a nie priatelka. A neviem sice ako dlho si s nou, ale hambi sa ta predstavit este aj svojmu dietatu :DDD
ja do Adama neútočím, ty, Mirka, láskavo neútoč do mňa. si jeho hovorca alebo čo?.. pýtala som sa Adama. neodpovedal, tak som sa spýtala prečo. keby on napísal, že mi jednoducho odpovedať nechce, ok, beriem, ale prečo sa do toho staráš ty? :))
dovi dopo:D
hahaha:
tak pre priklad. Nedavno som bol niekde v restike. Kuracie sote na nejaky mexicky sposob so zemiakovymi plackami. Cena cca 190 SKK.
Boli tam 3 zemiakove placky, ktore kupis za 10 SKK kus v nejakom bufete. Plavalo to hadam este v oleji.
Sote - kus kuracich prs z Polska, ktore sa daju kupit po 100SKK za kg. Trochu nejakeho leca, par hub, trochu chilli. To bolo cele. Uplne jednoduche jedlo, cena prehnana, porcia pre mna mala.
Ked som robil obed pre priatelku, tak to sa nedalo porovnat, co tam bolo ingrediencii a akej kvality a mnozstva. Nadavala na restiku. Este jej to vzdy aj pekne vyzdobim, urobim salatik k tomu. Cize nie len jedlo, ale aj jeho dekoracia.
To co mi prinesu na tanier, viem ukuchtit a nemam problem s identifikaciou toho, zatial co som jedol. Pritom to pre mna neni nic tazkeho. A cukety, ci rozne salaty atd ponukaju aj v roznych nobl restauraciach ako pochutku... Ked znamemu v Prahe ponukali ako delikatesu v jednej vychyrenej restauracii - drzky za niekolko stovak korun, ako delikatesu a specialitu podniku... ;-)
Mirka 23 je sice zvlasne ze sa tu vtierat tomu krtovi, ale laskavo do mna sa nestaraj ako ani aj do teba...Ja ta nevidim, a ani ty mna. dakujem
Adam asi preto ta tvoja priatelka ta iba vyuziva na obcasne stretko, bo ked jej navaris kolosvarsku kapustu ako romanticke jedlo, pripadne rizoto ako romanticke jedlo niet divu...Skus jej radsej to sote pripravit, pripadne plneny reznik sunkou a syrom, a mozno bude u teba rada papat...Nepoviem nic ra za cas kolosvarsku...Ale ty si s nou tak malo, ze ozaj jej ju ani robit nemusis...