Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Fakt je skúpy alebo ja som vypočítavá

Príspevok v téme: Fakt je skúpy alebo ja som vypočítavá
kristina64

Mám už dlhšiu dobu priateľa ktorý je perfektný a mám ho strašne rada, je tu ale jedna vec ktorá mi strašne zle padne. Má 25 rokov a dobre platené miesto nakoľko ja študujem na vysokej škole. Má už vlastný byt aj auto ktoré dosiahol svojim úsilím. Zdá sa mi, že je až prehnane skúpy a strašne ho zaujímajú peniaze. Všimla som si, ako keby ma aj využíval niekedy. Ked ideme do obchodu a pri pokladni mu poviem že platím ja odrazu ho ešte napadne aby kúpil chipsy, alebo džús ktorý stojí 1 EUR vymení za drahší. Ked ho pozvem na pizzu, zázrakom si da celú pritom vždy zvykneme si dať na polku. Alebo napríklad ideme do lekárne a kupuje lieky 5-6 kusov a mne treba jeden ibalgin, zoberie odomna aj tie 2 EUR. Alebo ked niečo vyplatí a ja nemám pri sebe peniaze doma mu dám ale nie presne napríklad som mu dlžná 16 a mám len 20 na druhý den to nevráti. Pritom zarába dobre a ja nemám príjem čize peniaze mám od rodičov. Na dovolenke si všetko platím sama, alebo je to tak, že on napríklad zaplatí vstup na kúpalisko a ja jedlo. Preto by som chcela vedieť ako ste vy na tom so svojime polovičkami aby som to vedela porovnať, lebo čo mám kamarátky, tých priatelia platia aj kaderníčku, hovorím ja nie som typ čo využíva, veľakrát ho pozvem aj ja, ale niektoré veci mi nepadnú dobre.

mirka 23

Vyskušam tie cestoviny z Kauflandu, pozerala som už na ne, lenže som sa ich bála kupiť, ked su take lacné :-)
Hehehe ešte ťa to baví?

hahaha

Adam krt, preco porovnavas hrusky s jablkami? Preco porovnavas jedla ktore robia v restike (maso, syry a pod.) so stravou kroru robis doma s ryze, zemiakov a pod.? Keby porovnavas, jedlo z restiky s jedlom rovnakej kvality ktore urobis doma, je jasne ze v restike to vyjde 2-3 a mozno viac krat drahsie.

AdamKrt

mirka 23:
pozri v Kauflande maju po 10.54 SKK cestoviny v zltom obale, NOE. Ak sa pozries na vyrobcu, tak pre Kaufland to vyrabaju v taliansku. Su z tvrdenej psenice, nerozvara sa to tak a su chutne.
Maju kolienka, penne, ale aj vrtulky, muslicky, fliacky a neviem, ci aj spagety.

hahaha:
tak si predstav - v restauracii som pred rokom si dal zemiakove placky plnene kapustou. Volalo sa to nejak po nemecky. Je to nejake nemecke narodne jedlo. A kolozvarsku kapustu som mal v restauracii dnes... ;-)

Zeleninove rizoto, alebo ine rizoto som si dal obcas tiez v restike. Rozne penne, farfalle a ine druhy cestovin, cestovinove salaty robia v restikach a hlavne pizzeriach uplne bezne. Neviem, aky mas problem so zeleninovym rizitom, videl som ho podavat hadam v kazdej restike, ale nie v kazdej je dobre.

Rezen, vyprazany syr - to robia u nas aj v jedalni /restike/ bezne ako fastfood bez objednavky, uz pripravene. To maju pripravene vzdy pre burgerzrazcov... :)
Kuracie sote robia vsade, kazdu chvilku a kazdu chvilku si ho tiez aj doma pripravujem. Neni umenim uvarit z vela, ale z mala vykuzlit nieco /lacne, chutne, vela/. Neviem, kde zijes, ale normalny clovek si rezne v restike ani nedava /alebo len obcas/, pokial neni nejaky fastfudak :)

AdamKrt

susulicka: zi zober, co navaris, ked do 1kg ryze ide vacsinou tak 2.5 nasobok vody. Zrazu mas z 1kg ryze tak 2-3kg ryze. Pripocitaj este nejaku zeleninu mrazenu, alebo vacsi mnozstvo lacnejsej zeleniny a mas niekolko kg jedla.

Tak isto z 500g cestovin je dost jedla, ked sa uvaria. A nehovorim, ze by to muselo byt iba jedno kg ryze, ale kludne aj 2kg. Vsak by sa to zmestilo do tej ceny.

A standardizovana porcia jedla v restike je cca do 300g, casto aj menej. A ked budem mat viac ako 3kg jedla, tak je to aj pre viac nez 10 ludi. A ak budem este sa viac snazit, trochu zeleniny by som mohol prasknut do vody, vyvarit a je tak vyvar. Nechat tam nejaku zeleninu, dat tam stipku kurkumy a dat tam za 8 SKK nejakych 500g nitoviek... Tak by bola este aj polievka.

Ak by som robil jedlo z cukety, tak by bola hustejsia kremova, pripadne zahustena trochu mukou, trochu ochutena cesnakom.

Takze kludne pre 10 ludi by sa to zvladlo navarit. Pisal som, ze by slo o STANDARDIZOVANE RESTAURACNE PORCIE...

hahaha

Si trapny Adam, ty si pisal ze za 3 eura navaris jedlo ako z restiky..Uz som zvedava kto si v restauracii objednava cuketove placky, kolosvarsku kapustu... Alebo ze vsetci 10 by chceli placky zemiakove :DD. Urcite poznas obchod kde za 3 eura nakupis maso pre 10 ludi, vtipne..Alebo ze by si objednal niekto v restauracii rizoto :DDD. Ja neviem ako ty, ale my ked ideme do restauracii vacsinou to je rezen, kuracie sote, divina, vyprazany syr a pod...A tie trapne jedla co si pisal, si kazdy moze doma za par korun urobit, nepotrebuje si to ist vychutnat do restauracie...Ale skoda slov...Ty radsej sa zamysli nad tym ze este aj ta priatelka ktoru mas ta iba vyuziva. Je mi luto, ze si tak dopadol, ale pri tvojich reciach sa ani nedivim...

mirka 23

Adam kde kupuješ talianske cestoviny? Lebo ja som kupovala tie Pasta Zara, ešte stali 1 euro, tak sa to dalo, ale teraz stoja už skoro 2 eura, tak to je už fakt moc. A naposledy som kupila dosť dobre cestoviny z Lidlu, tie talianske vyšli asi na 20sk a boli dobre.