Prosim va diagnostikovali mi Obsedantno-kompulzívnu poruchu,a chcel by som vediet ak ste niekto mali ci je to nebezpecne a ci sa to da vyliecit.
Popripade ako to na vas vplyvalo myslim celkovo a aj lieky.
Dakujem
Obsedantno - kompulzívna porucha
Síce už nie je večer, ale som tu... Trpím touto chorobou, aj ked to nie je také ako v prípade Ivanky z príbehu, ale tiež ma to dosť psychicky vyčerpáva a vyčerpáva to aj môjho priateľa, ktorý ako jediný o tom, že mám nejakú poruchu, vie. Snaží sa mi pomôcť, ale žiaľ, nie vo všetkom sa dá. Pred rokom som brala 3 mesiace antidepresíva, pomohli, veľmi, ale potom som ich prestala brať, prestala som chodiť k psychiatrovi (všetko kvôli robote) a teraz po roku viem, že "najlepším stimulom" na spustenie pocitov, ktoré títo ľudia prežívajú je hlavne stres a nevhodné prostredie...Držím všetkým vrátane seba na zvládnutie tejto choroby...
ahojte, je tu dnes vecer niekto, kto trpi touto poruchou?
aj ja trpím touto poruchou, ocd..už som si aj knižku o nej zohnala, objednala cez net až z prahy. beriem antidperesíva už vyše 7 mesiacov, pomáhajú veľmi
mira, prečo si to chceš prečítať? Máš tuto chorobu?
velka vdaka, tri bodky. zozeniem si.
ŽIVOT
tri bodky,skludom ten nazov napis tu.to sa moze,je to tvoja rada a tie si tu davame. chcela by som si to precitat.dakujem
škoda, že sa o tejto chorobe nehovorí a nepíše viac...