Prosim va diagnostikovali mi Obsedantno-kompulzívnu poruchu,a chcel by som vediet ak ste niekto mali ci je to nebezpecne a ci sa to da vyliecit.
Popripade ako to na vas vplyvalo myslim celkovo a aj lieky.
Dakujem
Obsedantno - kompulzívna porucha
Veronika, si tu? Ja len, že keby si mi napísala meno toho doktora...
ahojte, je tu dnes niekto s problemom ocd-?
veronika,nechcem moj osobný,tak si založím nejaký a napíšem ti ho tu.dnes ale nie. ďakujem za tvoju ochotu!
ozvem sa zajtra alebo pozajtra..neviem,ako budem stíhať.
ahoj!!
loli, nechaj mi tu na seba mail, napíšem ti viac:)
veronika,som daleko ok ba.
a čo zapríčinilo nedostatok serotinínu? to nepovedal? niečo si prežila,alebo to príde nenápadne? alebo to človek má už od narodenia,ale ako dieťa nič nevníma a nepamätá ak niečo robil? nepopýtaš sa,ak tam budeš? ja sa musím odhodlať...ak sa to zhorší,lebo tieto príznaky sú naozaj ojedinelé.
tie predstavy úrazov sa u mňa objavili,keď som mala stresujúcu prácu.tam to začalo,a už tam nerobím,tak ich skoro vôbec nemám. keby si sa chcela ty popýtať na tie spúšťače a vznik.prečo? z čoho? serotonín..dopĺňať ho,alebo je,len sa prestane dobre spracúvať? využívať? ako to nastane?
ak niečo zistíš,napíš to sem.prajem ti zlepšovanie!!!
dakujem moc,veronika.si zlatá, že si sa podelila.nikomu som to nikdy nepovedala,len tu prvykrat.bru nocku.
no mňa to snožmi sužovalo asi dva roky, nevedela som, čo mi je, len občas mi bolo aj lepšie, že keď som nebola doma sama abavila s a s niekým, alebo tak...a po čase to nejak odišlo...ale potom s ato vrátilo v oveľa väčšej intenzite sinými vecami...a stými som už nevedela bojovať...tak som s av mojich myšlienkach zamotala, že som sama obvolávala psychiatrov..a snažila sa pomôcť si, ja som bola v úplých koncoch. zašla som potom smamou za psychiatrom, inak staršne sympatický pán, úplný pohoďák, povedal som mu do detailov, čo s ami preháňa hlavou, proste všetko, čo ma napadlo, že čo mi to mohlo spustiť atď.on si to len zapísal a nasadil mi lieky. ešte ma poslal aj na psychologické vyšetrenie, ale psychologička povedala, že som úplne vpohod ena zaáklade testov..pretpo psychológiu neuznávam, možno ako poradcov pri nezhodách v rodine atď , ale určite nie moc pri psychických problémoch, ktoré človek rečami neovplyvní. pri ocd má človek nedostatok serotonínu v mozgu. a lieky, čo mi nasadil môj doktor, sú spätné inhibítory na vychytávanie serotonínu v mozgu..takže, akoby mi dávali do poriadku chemické procesy a je mi oveľa lepšie, vše je tak ako predtým, som happy, aktívna no proste opäť ja:) nedám an ne dopustiť, a je mi jedno, čo vravia ostatní, aj neprajníci antidepresív. keď človek nezažil to čo ja, nepochopí a mudruje. každý si to musí zažiť sám.potom by pochopil. nemusís sa báť, kľudne navštív doktora, môžem ti napísať do mailu aj odporučnie na toho môjho, ak si z ba.
ešte, čo mi povie odborník? ako to liečiš ty?ako vyzerá liečba??
veronika,toto si napísala veľmi presne a pravdivo: s nutkavymi myslienkami, ktore s avracaju a sposobuju uzkost.
asi to bude to,hoci u mna sa prejavuje zriedkavo...ale prejavuje sa :-(
veronika,diky za pokec. musim ísť.nech ti je lepšie!!držkaj!
zlato, určite máš ocd, aj ja som to ak vnímala s tými nožmi...vážne, ak ťa to sužuje, nezaškodí ti ísť k doktorovi, uvidíš, polepší sa to.
tie pocity a predstavi su veľmi intenzívne a živé...až mám z toho nervozitu,presne,ako pišeš ty...často,keď si poviem,že už nebudem myslieť na nožničky položené na stole,ako na ne spadnem a zabodnu sa do mňa,tak čim viac na to nechcem myslieť,tym horšie sa mi od tej predstavy dá odvrátiť pozornosť...:-(