Rozhodla som sa založiť túto tému pre tých, ktorý pod dohľadom lekára ukončili liečbu antidepresívami. Môžu sem napísať aké stavy majú, čo robia preto, aby sa cítili lepšie....skrátka aký je život po ukončení liečby....
Život po vysadení antidepresív
moly56- prosím napíš mi ako sa tá pani volá a kde na orave je?
Dobrý deň,
ja som užíval antidepresíva SERLIFT 3 roky, od roku 2010 do júna 2013. Keď som ich začal v roku 2010 užívať, mal som 17 rokov a už som ich v júni tohto roku vysadil, mal som 20 rokov. Prosím vás, keď som ich tak naraz v júni vysadil, nebude to mať nejaký negatívny vplyv na CNS ? Pretože ja som ešte vtedy netušil, že sa nemajú naraz vysadiť, nikto ma na to neupozornil, až teraz som si to v tejto diskusii prečítal. Vysadil som ich hlavne preto, lebo som po nich ako vedľajší účinok pociťoval nesmiernu únavu a mal som potrebu teda viac spať a ležať. Pár týždňov až jeden, dva mesiace po vysadení som pociťoval zvláštne pocity v hlave ako tlaky a bolesti. Rozhodol som sa nakoniec, že zájdem k neurológovi na vyšetrenie. Dňa 14.10. tohto roku som absolvoval vyšetrenie EEG, ktoré ukázalo nasledujúci nález :
" Trace code Základná aktivita 10 c/s o amplitúde do 40 uV,RZ pozit.
Natívny záznam je ovládaný nepravideľnou alfa aktivitou obojstranne vo všetkých zapojeniach. V odvedenich z predných kvadrantov veku neprimeraná prímes pomalých rytmov obojstranne vo všetkých zapojeniach.
V priečnom zapojení sa objavuj krátke epizody bilat.synchronných nepravideľných theta vĺn frontálne aj centrotemporálne s miernou prevahou vľavo.
Pri HV sa v priečnom zapojení nešpecifická fokalita zvýrazňuje v amplitúde sin.
Záver : Nešpecifický fokálny nález frontálne a centrotemporálne bilat. s prevahou sin. s tendenciou k tvorbe krátkych bilat. synchronných epizod v odvedenich z predných kvadrantov. Bez jednoznačných iritačných grafoelementov. "
Po absolvovaní tohto EEG mi určili na neurológii ešte aj termín CT mozgu, ktoré som musel absolvovať. Na CT vyšetrení mozgu som bol 14.11. ale bolo v poriadku, pretože bolo zhodnotené ako " norm. CT obraz mozgu ".
Prosím vás, mohli by ste mi teda poradiť či tento nález nejako nesúvisí s náhlym vysadením antidepresív SERLIFT, ktoré som užíval ? Ak áno, neviete náhodou podľa EEG určiť o čo sa presne jedná ? Lebo ako som už spomínal, ešte vtedy som netušil, že sa nemajú vysadiť naraz.
Za pomoc a odpoveď ďakujem.
Lekari adreauju povacsine len hhladinu serotoninu , ktora kied je nizka, vedie k depresiam a velmi zriedkavo privysoka vedie k serotoninpovemu syndromu. Ale to adresuje zhruba len 80% nervovych problemov, ostatne su z nedostatkov inych neurotransmiterov alebo kombinacie roznych a tiez zo zamoreni rozneho druhu.
A aj samotne ucinnost AD zalozena na adresovani serotoninu(SSRI) a norpinephrinu/noradrenalinu(SNRI)beznymi schvalenymi farmaceutickymi liekmi je velmi otazne ucinna.
Uvbediem rozne neurotransmitery
en.wikipedia.org
a tiez nazory niektorych lekarov na ucinnost sucasnych schvalenych liekov,ktore davaju az na uroven placeba, s navykovymi a inymi skodlivymi nasledkami
healthland.time.com
Kabel, na AD bolo lepšie o trošku, ale bolo stále zle, bol som taký úplne nijaký. Nezaujímalo ma nič, nemal som náladu sa rozprávať s ľudmi, vychádzať von, bol som ako oblbnutý..jedine mi pomáhali v tom, že som v hlave necítil takú strašnú psychickú bolesť.
A s AD to bolo lepsie?
Ahojte, pred mesiacom som po viac ako dvoch rokoch vysadil AD. začal som brať tryptofan B, lecitin a niekedy ked mi je veľmi zle tak lexaurin. Mám ale pocit, že mi to nepomáha a je mi stále dosť zle. Bývam v malom meste a nenašiel som v okolí žiadneho dobrého psychoterapeuta. Najradšej by som toto celé trápenie ukončil, lebo k AD sa už nechcem vrátiť. Iné riešenie už neviem nájsť, ked už prírodné doplnky nepomáhajú. Ked je proste zle denno denne, aký ma zmysel žiť život dalej.
Ahoj aj ja som na tom podobne - chcela by som bábo a dosť sa bojím.
Aj ja som mala panický strach ostať doma sama,mala som také depky že som plánovala sebevraždu, brala so AD a pomohla mi pani z Oravy ktorá sa zaoberá psychickou a fyzickou pomocou luďom. A mám s ňou veľmi dobré výsledky, mám úplne iný pohľad na život.Ak máte záujem ozvite sa 0917521251 sprostredkujem.
ahojte panikári ako sa Vám darí?
ja som bez AD užívam tryptofan B, ráno a večer..občas k tomu pridám nápoj so šumivého magnézia.....a takto zdolávam život po vysadení AD, niekedy je to hrozne ťažké......ale snažím sa vydržať.
rada by som si s niekym o tom popísala, ako vám je po vysadení Ad, či ste sa vrátili opať k užívaniu, ako sa vám darí zdolávať stavy....
a ešte jednu otázku by som mala....je tu nejaká žienka, ktorá trpí alebo trpela panickou poruchou prípadne miernou depresiou či dokázala zvládnuť tehotenstvo....
je tryptofan dostupný na voľný predaj? môžu ho užívať ľudia, ktorí potrebujú upravovať hladinu serotonínu? ako často sa užíva a v akých dávkach?