Život po vysadení antidepresív

katzu

elviee, prosim ta toto je nazov pripravku Zenix Balance? Je to volne predajne v lekarni? Uzivam 2 roky AD aj na spanie vecer a postupne sa mi znizuju davky a bojim sa uplneho vysadenia,prosim ta napis mi nazov pripravku. Moc pekne dakujem.

farmaceutka1

Nevedela, naco je D-manoza? Tak to bola velmi nevzdelana osoba.
Co sa tyka mastenca, bezne sa pouziva takmer do vsetkych tabliet, pretoze je stale zaradeny ako biologicky indiferentna latka a o jeho pouziti stale nie su ziadne pochybnosti. Vyluceny je len z vaginalnych pripravkov, kde moze sposobovat granulomy, ale aj to iba pri dlhodobej aplikacii.

mirka 23

Farmaceutka, nie som si istá. Neviem. Možno aj preto mame taky dojem, že nič nevedia, že su to laboranti...
Naposledy som potrebovala D-manosu na močove cesty. Pozerala som ktorý vyrobok obsahuje čo najviac D-manosy a zaroveň neobsahuje mastenec a len 1 ho neobsahoval. prišla ku mne pani (teraz neviem či farmaceutka alebo laborantka), že mi ide poradiť a som sa jej pýtala, či maju ešte niečo s D-manosou a ona že nie. A po 2 minutach sa ma opýtala, že načo je vlastne tá D-manosa. A načo to potrebujem. A o mastenci nemala ani šajnu. Takže vravim, možno nie všetci su takí, ale ja mam take skusenosti. A fakt chodim do lekarne čo najmenej, teda skoro vôbec.

farmaceutka1

Ako ktori...vsade sa najdu sikovni aj hlupi. A praca lekarnika je skor o inom, ako o Cecku. Okrem toho, si si ista, ze to Cecko si pytala od lekarnika? Lebo volny predaj robia laboranti.

mirka 23

webra, maš uplnu pravdu. Lekarnici nevedia nič. Fakt viem viac ako oni a ked niečo potrebujem, tak pozeraju, ako keby som spadla z Marsu. Minule sa ma jedna pýtala, či som alergická na aspartam, keď chcem C bez neho.
O tom Cečku som nepočula čo kupuješ, pozriem naňho, lebo už mi končí a Damian je na dovolenke. Ale aj tak vychadza to Damianove lacnejšie, aj keď nie oveľa. Ale zvykla som si na to práškove, je super.

elviee

Mne na depresiu velmi dobre pomaha novy pripravok z lekarne Zenix Balance. Su to vlastne ciste DHA a EPA urcene specialne na emocionalnu rovnovahu a mozgovu cinnost. A upravili sa mi aj ine problemy. Stoji asi 10,50 eur.

ketsut

ja sa cítim celkom dobre...aj ked som užívala naše vitamíny...je pravda, že lekárnici sa nevyznajú nie všetci zase, až neublížim niekomu...ale ako hovorím, kto sleduje, zaujíma sa tak vie, čo je prenho dobre....

webra

Dnes uz je v lekarnach siroky sortiment aj cenovo vyhodnych doplnkov, vyhodou je ked sa clovek aj vyzna a na zaklade toho si vybera. Som inak nemilo prekvapena s vedomostami nasich lekarnikov. To ja ako laik viem omnoho viac ohladom doplnkov..

webra

Mirka s aspartamom su len C-cka, ktore sa uzivaju ako cukriky, maju prichut, napr. pomaranc, jahoda..
Ja kupujem od Green Swan 1000mg a stoja len 10 euro/120ks
A neobsahuju ani mastenec.