velmi som sklamala moju maminku ktorú tak moc lúbim..... mám 19 rokov a zistila som, ze som tehotná....mám síce priatela uz 3 roky...ale aj tak...mozno si myslíte ze je to skoro a tak...a mozno aj je...ale bábo si chcem nechat....je to nový zivot a ja ho nechcem zmarit...len ma velmi mrzí, ze som tak moc sklamala maminu...a ocino to este nevie....hrozne sa bojím...reakcií.....je to také hrozné???? ved je to malinké bábätko...
Sklamala som mamku
akože prepáč ale to čo je za názor....fajn, maj si ho...čochvíla budem mať 20 rokov, chodím do práce, a aj priatel má prácu a dosť slušne zarába...takže sa dokážeme o seba postarať...zobrať sa chceme v lete..lebo teraz sme nechceli ohrozovať malinké....všetci sa na to dieťatko tešia a ja najviac...zobrať by som si ho NIKDY nedala, ani keby som mala takého otca ako si ty...som dospelá a je to moje rozhodnutie..ale vdaka Bohu, mám úžastného otca ktorý sa na svoje prvé vnúčatko velmi teší.... takže tak...
19 rokov a tehotna? Rodicia ta vychovavaju, staraju sa o teba, krmia, satia a ty sa im takto odvdacis? Ze sa nechas nabuchat, lebo si blba? A co to dieta? Teraz sa naneho tesis, no povies mu raz, ze bolo len nestastnou nahodou? A co otec? Ste aspon zobrati?
Mala si ist na potrat, kym sa dalo. Mne prisla pred dvomi rokmi 18 rocna dcera domov. Presne s tym istym. Ze je tehotna, ze ju chalan strasne lubi a ze budu spolu stastny. Tak som ju najprv zmlatil jak sirotu a dotiahol na potrat.
Dnes mi je vdacna, ako nikdy. Chlap sa na nu vykaslal, ona studuje na vysokej skole a uziva si mladost.
S dietatom by o nu prisla!
didiana 0000 ako prebiehalo to, že som otehotnela?? :-)) no brala som HAK..ale mala som velmi zlé krvné testy...a bolievalo ma srdce, tak som ju musela okamžite vysadiť...a kondomi som tiež dosť na prd znášala..asi to bude tou gumou alebo čo...takže sme s priatelom spolu spávali asi pol roka úplne nechránene....a ja som bola taká hlúpa, že som verila na plodné a neplodné dni...v čase menštruácie a testne po nej, sme spolu spávali, tak že ,,úplne do konca"...pol roka sa nič nestalo...asi sme moc pokúšali šťastie :-) no mne by ani nevadilo, keby som ostala tehotná, ale tak predsa...každý mesiac mi prišla menštruácia....až toto leto...ešte mi nemeškala, ale mali sme ísť s priatelom na dovolenku pri more a ja som mala dostať práve tam menštruáciu...tak som chcela, že budem piť červené víno, niekde som počula, že to pomáha privolať menštruáciu..ale ked stále nechodila aj ked ma bolelo brucho tak som sa na to vykašlala...potom mi kamoška povedala, že sú tabletky na oddialenie menštruácie..tak som si to našla, ale bolo tam napísané, že keby som bola náhodou tehotná, tak by to mohlo ublížiť bábu...a to som ja nechcela..aj ked som netušila, že som v tom...tak som si išla kúpiť tehotenský test....pre istotu...hned na druhý den som si ho urobila, s tým, že bude negatívny...ale ako som sa pozrela, na tie dve čiarky čo tam boli, tak v tom momente som prestala dýchať, hýbať sa...len som civela na ten test ako koza...ale nebolo to, že nie ja to bábo nechcem....ale bolo to také...divné, neuveritelné...až som sa bála, že ked si urobím další test tak tam tie dve čiarky nebudú....robila som smi ešte 4 testy a všetky mi vyšli pozitívne...na jednej strane som mala obrovskú radosť....a na druhej strach čo bude.... asi tak :-)) ale teraz sa na to malinké velmi velmi velmi teším....a nikdy by som si ho nedala vziať....je to moje slniečko, môj poklad a už sa neviem dočkať kedy ho konečne obíjmem :-)
smutna 1 mozem sa ta opytat ako to vsetko prebiehalo? viem ze je to asi velmi osobne ale zaujima ma to. zlyhala ti hak alebo ste si naoostro a potom ako si zistila a zareagovala ked si zistila ze si v tom...:)
diky a drzte sa ;)
Etiologicke faktory su nezname,nevie sa preco tento syndrom vznika,su len zname niektore rizikove faktory:expozicia cigaretovemu dymu,poloha spania na brusku,na makkej podlozke,prehriatie dietatka,predcasne narodenie,nizka porodna hmotnost,cisarsky rez,nizky vek rodicky..V sucasnosti sa presadzuju dve hypotezy:primarne poskodenie dychacie centra(spanok na brusku,ked ma dietatko blizko tvaricku podlozke).Druha hypoteza vychazda z primarneho zlyhania srdecnej cinnosti.Najvacsie riziko je medzi 2-4 mesiacom,castejsie chlapci-ked uz nic ine,aspon to fajcenie v tehotenstve a v okoli dietatka mozme obmezit,vsak?:o)
najlepsie je nabok, na chrbatiku je riziko, ze ak si neodgrgna dobre, moze zvrackat a v polohe naboku mu to neublizi, jednoducho to vytecie :-)
na brusku samozrejme len na chvilku a pod dozorom. ale o tom by ta mal poucit aj pediater alebo sestra pri prvej navsteve hned po prichode z porodnice :-)
smutna, syndrom nahleho umrtia je nieco co je zname uz niekolko desiatok rokov. nedávaj ho spávať na bruško.
no dúfam, že sa také nič nestane ani nám...to by som naozaj neprežila...ach, toho sa velmi velmi bojím :-((( a na chrbátiku môže spať, či ani to nie??
smutna, teraz je dostat aj podlozka pod babatko, ktora zabezpecuje tento minitoring. uz su v dostupnych cenach.
my sme nic take nemali a chvalabohu sa nic nestalo. su to velmi ojedinele pripady. treba dodrziavat urcite zasady, docitas sa na mamickovskych strankach - napriklad dobre vyvetrat miestnost, kde babatko spi, ukladat ho na bok, striedabo an jednu a druhu stranu, ak spi vedla rodicov, nedychat nan a podobne...
no budem sa musieť o tom požičiavaní poinformovať....lebo aj ja som také niečo počula...dakujem ti, dúfam, že budeme zdraví :-)) ale aj zdravým bábätkam sa to ževraj môže stať...to je to najhoršie...