velmi som sklamala moju maminku ktorú tak moc lúbim..... mám 19 rokov a zistila som, ze som tehotná....mám síce priatela uz 3 roky...ale aj tak...mozno si myslíte ze je to skoro a tak...a mozno aj je...ale bábo si chcem nechat....je to nový zivot a ja ho nechcem zmarit...len ma velmi mrzí, ze som tak moc sklamala maminu...a ocino to este nevie....hrozne sa bojím...reakcií.....je to také hrozné???? ved je to malinké bábätko...
Sklamala som mamku
smutna1 & vesela:)- a kedy sa malinky vlastne ma narodit??:)
Ja to neviem...prepac :)
datelinka-suhlasim a pripajam sa :)
denz, chodia tu neuspokojene zeny, ktore sa vyvrsuju na mladych mamickach a kazia im radost z potomstva :-)
smutna, ty si pokojne uzivaj svoje radosti, a hlavne chran potom, po narodeni svoje dietatko pred zavistou, nenavistou a ludskou hlupostou. :-)
mudr pudr- ta male mnozstvo alkoholu skodi???? :D
jedine ak by ten alkohol bol vlastne nemrznuca kvapalina a je aj sladka cize moze aj chutit.....
keby ste boli skutocny doktor, tak by ste vedeli, ze Vas titul je MUDr. a nie MuDr.
a je to naozaj pekna hlupost, aby dva glgy alkoholu ublizili plodu.
fetalny alkoholovy syndrom by sa prejavil, ak by dievca pravidelne pozivalo vacsie mnozstva alkoholickych napojov.
Nie, strasit nechcem. Ale prave pre pokoj v dusi by za doktorom mala zajst. Daju sa porobit komplexne vysetrenia a testy, ktore mozu dost spolahlivo vyvratit pripadne podozrenia na rozne defekty.
No a k zavaraninam - vo vacsej miere ich naozaj neodporucam konzumovat.
MuDr. Sujka a co s tym jej lekar teraz urobi????? Nestraste zbytocne dievca.
Vedela som, ze sa nesmu jest konzervy ako napr. fazula, broskyne, paradajky a pod. (kvoli niecomu inemu, nie alkoholu), ale aj doma zavarane ovocie v sklenenych flaskach sa nesmie?
No... nechcem strasit, no ten alkohol ste pit nemali. A zvlast nie tvrdy a domaci. Ten je najnebezpecnejsi. Ide o najsilnejsi klasický teratogén (látka spôsobujúca vývojové poruchy). Potratu ci predcasneho porodu sa bat nemusite, no moze to mat nedozierne degeneracie maleho organizmu vasho dietata. Pre neho je alkohol prudky jed a aj nepatrne mnozstvo v tele matky moze sposobit hypertrofiu svalstva, degeneraciu pecene ci nervoveho systemu ci obrnu. Najhorsie je, ze vacsinou sa tieto vady prejavia tesne pred porodom alebo tesne po nom, ked je uz na akukolvek liecbu neskoro.
A ked som vravel o minimalnom mnozstve alkoholu, myslel som ozaj minimalne. Vo svojej 20 rocnej praxi som sa stretol dokonca s pripadom, ked sa u dietata prejavila vyrazna vyvojova porucha a mamicka pritom vobec nepila alkohol. Iba pocas tehotenstva holdovala vyjedaniu zavaranin zo spajze. Cukor v nich tvoril alkohol - velmi male mnozstvo, no i to sposobilo vaznu vadu.
Radim vam, zajdite za svojim doktorom a povedzte mu o tom alkohole.