Ahoj. je tu niekto taký, kto sa so svokrou tak pohádal, že s ňou neudržiava žiadne vzťahy, žiadne telefonáty, žiadne návštevy, nič? ide o to, že svokra nám hrozne zasahuje do manželstva, vyhráža sa, hucká manžela proti mne, zničila mi promócie, svadbu, narodeniny... Ak nie je niečo podľa nej, je to tým pádom nesprávne. S manželom sme rok po svadbe žili so svokrovcami, ale bolo to na nevydržanie. Našli sme si podnájom. Vykričala mi hrozné veci, ale potom sa to ukľudnilo. Lenže teraz je to opäť neuveriteľne hrozné, som pre ňu nič, i keď mám dve vysoké školy, manžel má stále navarené, ožehlené, žijeme si ako vo vatičke, medzi sebou v manželstve nemáme žiadne problémy. Je veľká katolíčka - v nedeľu v kostole, ale v živote nie. manžela to veľmi trápi, ale ja ho proti nej huckať nechcem. Ale nemám už záujem s ňou čo i len prehodiť slovo. Poraďte, ako na to.
Svokra
AHOJTE
DD ja hned zacnem tvojou mamou...tak to mas cistu pravdu,ze si ***PRIVODI NEJAKE OCHORENIE***/ked si uz neprivodila,lebo si pisala,ze ma uz nejaky problem/aspon tebe nech sa vyzaluje a vyventiluje...pokus sa niekedy sama s nou ZACAT o tom rozpravat...aby to dostala zo sebe von,lebo je to najhorsie,co moze byt ked to bude dusit stale v sebe...***MOZNO,ZE STACI RAZ,KED PRIDES ZA NOU A ZACNES SA S NOU O TOM BAVIT, 2X UZ PRIDE STALE ZA TEBOU KED POCITI ULAVU,LEBO BUDE VIDIET,ZE MA ZA KYM IST,MOZNO TA LEN NECHCE OTRAVOVAT PRETO VAM VELA TOHO NEHOVORI***
A NA STRESS MOZE PIT LIPOVI CAJ/VELMI SA JEJ ULAVI/ A OBCAS B-KOMPLEX FORTE NECH BERIE...
viem velmi dobre ake to je,ked clovek v sebe dusi STRESS atd.a to ja nie som ticha,tiez si poviem svoje...ale obcas nechcem sa rozculovat a kricat...som ticho,ale citim v sebe take napatie,ako keby som mala vybuchnut...teraz to je uz lepsie,odkedy sa liecim,ale jeden cas to bolo hrozne...MYSLELA SOM,ZE EXPLODUJEM...:0(((((
a tiez som sa nemohla ist nikam VYZALOVAT,VYROZPRAVAT...A KAMOSKA KTORA MI V TOM VELMI POMOHLA TIEZ BOLA 30KM A MALA SVOJE PROBLEMI...
TY MAS STASTIE,ZE MAS MAMU A OTCA,CO TA CHAPU,JA NEMAM TAKYCH CHAPAVICH RODICOV A ESTE K TOMU NEMOZEM PRED NIMI NIC POVEDAT...POSTAZOVAT SA...:0((((
U NICH MUSIM STALE VYZERAT AKO TAKY SILNY CLOVEK...
A MAM NEVYHODU TAKO A TO UZ OD DECTVA,ZE MOJ OTEC STALE VERIL INYM LUDOM NIE MNE...A KED NIEKTO NIECO MU POVEDAL NEJAKU SOMARINU TAK TO PRENIESOL NA MNA,A BOLI LEN PROBLEMI...A JE TO DO TERAZ...LUDIA TREPU SOMARINY A ON SA POTOM VYKRICI NA MNA...LEBO ONI NAPR.NIECO VYVEDU MNE,JA SA BRANIM,ALE OTCOVI POVEDIA OPAK....A JA TO DOSKACEM...
JE TO TAKE ZLOZITE VSETKO...NA OPISOVANIE TU...
ked uz tak spominas ten oid.kompl.ktovie ako sa ma NOONAA...
...tu mozes pisat kedy sa ti zachce,a ked to budes potrebovat...
mne to osobne nepomaha vypisovanie,skor musim vidiet skutky...zmeny...hoci tiez pisem,ale to skor,len ked si spomeniem na tie veci,co som zazila,lebo ja to tak uz neprezivam...
..JA MAM TERAZ PROBLEM DRUHOV ZAMESTNAVATEL...
PODLA VYPISOV Z BANIEK NEDAL NA CAS VYPLATU AZ PO TERMINE...A ESTE SA IDE VYHRAZAT VYPOVEDOU...A MNA URAZAT/sice mna to neurazilo,lebo nie som taka,tak neviem komu to smeroval/
a,ze so mnou su problemi?neviem ake...:0)))) ved oni zacali prvi ja sa len branim...atd.keby oni nezacali ziadne problemi nie su,ale vytvaraju problemi a potom sa stazuju,ze su problemi so mnou...NEVIEM KTO BY IM TO TRPEL...
NO AK CHCU MAT PROBLEMI,MOZU MAT NIE JE PROBLEM,LEBO ZNEUZIVAJU KRIZU TAK MOZEM ICH NIEKAM NAHLASIT A POTOM SA MOZU STAZOVAT,ZE SU KOLI MNE PROBLEMI...
mne to tiez je luto, ked citam tieto riadky, aj co som popisala ja, ale aj Vy..ako keby to bol jeden velky zly sen a najradsej by sme sa z neho rychlo zobudili..lenze potom si uvedomim, ze je to realita...a fakt je, ze sa o tomto nemam vo svojom okoli s kym porozpravat, nemam sa komu vyzalovat, kto by ma pochopil tak ako Vy..lebo skutocnych priatelov mam zalostne malo a aj ti su roztruseni daleko od mna..a tiez ma mrzi ich otravovat s mojimi problemami, ked viem, ze oni maju dost svojich problemov..a pravdupovediac, este som v reali ani poriadne nenatrafila na cloveka, co by ma tak vedel pochopit ako Vy, co Ste si prezili take tazke, alebo aj tazsie chvile, ako mam ja..scasti to chape moja mamka, kedze uz skoro 30 rokov zije u svojej svokry,viacmenej tiez ako nezelana nevesta, 8rokov ma na nu opatrovatelske a starka s nou dost manipuluje a tiez je na nu protivna a mamka sa jej nicim nezavdaci..a to ze moja mamka drie ako kon!ale ja to mam v niektorych ohladoch myslim si trocha tvrdsie, ale som aj papulnatejsia, ako moja mamka..ja si aspon poviem, ked sa mi nieco nepaci, ci uz svokre, alebo aj manzelovi..ona je taky "tichy trpitel", ako to ja nazyvam..proste ticho trpi vsetko, nikomu sa nezdoveri, len obcas co pred nami ako detmi spomenie, inak vsetko dusi v sebe..a vidim, ako ju to nici..take stresy ma chuda, ze uz poriadne ani v noci nespava..normalne sa velakrat cudujem, ze vobec este na nohach stoji a velmi sa bojim, ci sa jej to vsetko neodrazi na zdravi..a toto ja nemam komu povedat..jedine Vam tu na fore..a za to Vam velmi pekne dakujem!ze ma tu vypocujete, moje staznosti, trapenia a aj povzbudite a podporite..ked som Vas tu objavila v tej teme o oidipovskom komplexe, tak mi vtedy velmi odhahlo, ked som sa tam vypisala..naozaj velmi..uz som mala vtedy namale, som uz bola rozhodnuta, ze zajdem za jednym kamaratom knazom a sa jemu vyzalujem, lebo uz som toho mala v sebe tolko..a stale pribuda..ale aspon, ze to mozem vypisat tu..to mi velmi ulavuje..takze Vam este raz velmi dakujem!
a zelam Vam dobru noc a krasne sny!a zajtra prijemny a pekny den! :)
Aj ja vam baby prajem krasny vecer a aj dobru noc :-D
PRAJEM VAM PEKNY VECER A POTOM UZ LEN DOBRU NOC...
...ani ja moc na to nemyslim,uz niektore veci ako keby nebola ani pravda...
ale niekedy sa stane,ze mi to neprajnici pripomenu...a toto mna velmi stve,ako keby oni nemali minulost...alebo si myslia,ze maju tu najlespsiu minulost...:0)))/ale opak je pravda/
inak aj toto forum ked citam niektore temi,tak potom si na to spomeniem,ale mne to uz nic nerobi,lebo uz je to za nami...
a tolko,kolko ja mam skusenosti...dobrych aj tych zlych...
teraz sedim doma,odkedy som ochorela...ale niekedy som sa nachodila tiez do prace,bola som stale medzi ludmi,a tera je to velky obrat oproti minulosti...
niekedy sa u mna striedali navstevi a teraz malo kto k nam pride,lebo vsetko je bud prec,alebo sa zmenili na nepoznanie...
no ale taky je zivot...
Ja na take veci nerada spominam,lebo viem,ze aj tak s tym nic nevyriesim.Alebo lepsie povedane uz nechcem nic vyriesit..
tak ja to uz beriem tak ako to je...ved su aj horsie veci vo svete,ked si to tak zhrniem...ale mne to niekedy tiez pride luto,lebo ja si zijem svoj zivot nikomu nic nerobim a stale sa do cloveka niekto navaza...
a aj tak som STASTNY CLOVEK...lebo mi prisli na nieco,a tym mi zachranili zivot...a to je podstatne teraz u mna,ked nepocitam do toho rodinu...jesne, ze je tiez dolezita...
Maria,no co k tomu dodat...Ale ja si myslim,ze vsetko zle je na nieco dobre.Aspon ja som takeho nazoru,ze co ma nezabije,to ma posilni..
:0)))))) MATE,CO CITAT...A TO SOM UZ NECHCELA IST K PC,LEBO MA NEJAK BOLIA OCI...:0((((
RADANA
ja nie...nezavidim...ale je mi luto,ze nikomu sme nic neurobili a mame taky osud...
a to,ze som bola sama tiez by som mohla pisat...ale mne to ani nevadilo a nevadi,lebo aj som pocitala s tym,ked som sa napr.vydala do cz 890km od domova...
vedela som,co ma caka atd.a mna to aj bavilo vsetko robit...
nebudem klamat nam byt vybavila svokra este ked ja som bola na vychode a manzel bol na vojne a kluce sme mali od bytu uz par mesiacov po svadbe...
potom ked som sa tam pristahovala tak mi pomohla s pracou,lebo som tam nikoho nepoznala...ALE KED SOM ZISTILA,ZE TO MA BUDE STAT MOJA VLASTNA SLOBODA A NASE MANZELSTVO,LEBO CIM VIAC SOM JU SPOZNAVALA TYM VIAC SA UKAZOVALA AKA JE MRCHA...VYPOCITAVA...TAK VIAC VECI SOM OD NEJ NECHCELA.../VYSLOVENE NAM ZACALA ROZKAZOVAT AJ KEDY MAME MAT DETI ATD./
tiez som pomaly sama bola na syna,lebo ex travil viac casu z l.....
atd. nechce sa mi rozpisovat...VSETKO A ANI SA TO NEDA...
***len hadam spomeniem jednu vec,tiez raz,ze vraj ponukala synovi peniaze 12000sk v tej dobe to boli peniaze/ze ked sa so mnou rozvedie tak mu ich da***
SAM EX MANZEL TO RAZ POVEDAL...
ale najviac ma stve,ze ROZPRAVAJU AKO MI ONI POMAHALI,ANI OMYLOM....LEN AKURAT MI POSKODILI A PRI ROZVODE TOTALNE MI JEHO MATKA POSKODILA...POVEST...
a,co sa tyka pri druhovi,je to- to iste...nicim nam nepomohli...A TIEZ MI JE TO JEDNO,LEN NECH DRZI ONA USTA A NEKECA SOMARINY,ZE MI POMOHLA...SKOR JA KED SOM ZACALA CHODIT K NIM PO 2X TAK SOM JEJ ZACALA DAVAT ZO ZAHRADY NAPR.ZEMIAKY ATD.
ked sa mala narodila,a ja som mala problemi tak na alergologiu,kde chodili aj tuberaci...sme bravali aj dceru/malu/na nakupi a vsade...
takze viem velmi dobre ake to je...
ale mne to zasa az tak nevadilo,kym som VLADALA VSETKO ROBIT...NAJHORSIE BOLO KED SOM NA TOM BOLA ZLE,MUSELA SOM SI TO NEJAK TAK ZARIADIT,ABY SOM SI AJ ODDYCHLA A ESTE AJ POROBILA VSETKO...
VELA KRAT SA STALO,ZE DRUH ODISIEL DO PRACE A MNE PRISLO TAK ZLE NA UMRETIE A JA SOM BOLA SAMA S DETMI DOMA...no nic moc...ale BOH MI POMOHOL,NEJAK STALE ...
a mala som male peklo,lebo druhova matka tak vsade nas rozniesla ,ze malo koho som mala na svojej strane...
mala som stastie na par ludi,ktory boli velmi inteligentni a normalni....
a k mojim rodicom sa nebudem vyjadrovat,lebo viem,ze tu par ludi by toho zneuzilo...len napisem tolko, ze sa niekto snazi za kazdu cenu nam rozbit rodinne vztahy...
A MYSLI SI,ZE JA CUMLAM PALEC A NEVIDIM TO...
NO KAZDY MAME SVOJE TRAPENIE...
A MNE JE TO JEDNO,ZE NEPOMAHALI,LEN NECH SA NEPRIZIVUJU NA NIECOM, CO NIE JE PRAVDA...CIM POMOHLI TAK POMOHLI,ALE TO NIE JE NA CHVALU...
DD PISALA AKO SA MA POMAHAT...NIE TAK,ZE V ZAPATI TI TO 100 VYHODIA NA OCI...