Ahoj. je tu niekto taký, kto sa so svokrou tak pohádal, že s ňou neudržiava žiadne vzťahy, žiadne telefonáty, žiadne návštevy, nič? ide o to, že svokra nám hrozne zasahuje do manželstva, vyhráža sa, hucká manžela proti mne, zničila mi promócie, svadbu, narodeniny... Ak nie je niečo podľa nej, je to tým pádom nesprávne. S manželom sme rok po svadbe žili so svokrovcami, ale bolo to na nevydržanie. Našli sme si podnájom. Vykričala mi hrozné veci, ale potom sa to ukľudnilo. Lenže teraz je to opäť neuveriteľne hrozné, som pre ňu nič, i keď mám dve vysoké školy, manžel má stále navarené, ožehlené, žijeme si ako vo vatičke, medzi sebou v manželstve nemáme žiadne problémy. Je veľká katolíčka - v nedeľu v kostole, ale v živote nie. manžela to veľmi trápi, ale ja ho proti nej huckať nechcem. Ale nemám už záujem s ňou čo i len prehodiť slovo. Poraďte, ako na to.
Svokra
No to ano,lebo poznas to prislovie,ze nemozu byt na smetisku dvaja kohuti.Inac v dnesnej dobe je vela ludi bez chrbtovej kosti a potom to tak aj vyzera.Dnes sme prave s muzom debatili,ze sa neoplati nikomu v dnesnej dobe pomoct,lebo aj tam plati-za dobrotu na zobrotu..
:0)))))))))))))
RADANA,co to citas zo slnecnymi okuliarmi,ci co?:0))))
ved na zaciatku som napisala,ze realita jedena vec a prax druha...
a potom som dodala aj komentar,ze napr.moje svokricky by to zrusili tie rady...psychologov,nie ze by zrusili,oni ich potvrdili,ze to ***neplati pre kazdeho***
to je kniha,kde su vselijeka rady...z roku 2008
ziadne scifi...:0)))))))
jasne,ze prax je uplne ina,ved povahu asi psycholog neovlyvni ani omylom...
no,ale stale to odskace ten citlivejsi...
ja si skor myslim,ze clovek by mal byt bud taky tvrdy ako je samotna svokra,mat hrosiu kozu,alebo nastavit jej zrkadlo...ale to tiez nie je najlepsie a najstastnejsie riesenie...
mozno prave preto sa tak stretavaju take osoby jedna tvrda a jedna citliva a jemnejsia,lebo keby boli dva osoby rovnakej povahy tak by sa pozabijali navzajom ludia...
no,ja na svoju blbost doplacam stale a nepoucim sa...stale odpustam a stale dostavam rany...
vcera ma nastvala ***uz byvala kamoska***
ale nechce sa mi o tom pisat,niekedy na buduce...si mysli,ze jej budem odpustat do nekonecna...
Ahojte.
Maria,to citas saints fiksn? :DD Ze predebatit.Noo,to by musela chciet aj svokra predebatit :D Ta skor dava kazanie a my sme mucenici,ktori len s pokorou maju pocuvat.Takze o debatovani niet reci :DDD Ale citaj dalej co sa tam este docitas,nieco nahod aj sem,aby sme sa zabavili :D
Dd,nedaj si nasadit obojok,ako to Maria pisala v predchadzajucom prispevku.Jedna vec je debatovat a druha vec je bezducho posluchat.Bolo by tam treba kompromis si myslim...
:0)))))))))) este ma napadlo,jak poznam druhovu matku,ona by poslala KADE LAHSIE aj psychologa....z jeho radami...
RADANA
jasne,nechame toho stipania,sak sme este MLADE :0))))))))))))
AHOJTE
DD citam jednu knihu,v ktorej som nasla zaujimavu vec...tak ti to opisem doslova,ale moze pomoct a memusi,lebo TEORIA je jedna vec a PRAX druha vec...
***SVOKRA A NEVESTA BEZ SPOROV***
O svokrach sa hovori vela vtipov aj stiplavych poznamok,mnoho krat neopravnene.
Zial,vela zien sa stazuje na manzelovu matku a casto dokonca dochadza k rozvodu.
***Rad zien pod tarchou nepriaznivych rodinnych vztahov TRPI CELE ROKY.V takej situacii je nevyhnutny rozhovor na tuto temu s manzelom.Ak plne stoji pri manzelke,je vsetko v poriadku.Ak tomu tak nie je,musi manzelka z tejto situacie vyvodit dosledky***
Zlepsit vztah voci svokre sa da naucit aj u psychologa v poradni,kde su skuseni obornici a vedia dobre poradit.
:0)))))))
***tak toto by im moja aj exsvokra aj druhova matka zrusila...:0)))),lebo rada ako s nimi vychadzat NEEXISTUJE...***
Tipy pre suzitie bez sporov:
Ak si bude nevesta pocinat mudro a diplomaticky,bude menej tazkosti.
Mala by vediet,ze:
-konflikty so svokrou treba ihned predebatova.Predide sa dalsim nedorozumeniam,
-nevesta nesmie zabudat na ***VLASTNE POTREBY***.Netreba si dat ***NASADIT*** OBOJOK,Z KTOREHO SA POTOM DA LEN TAZKO VYMANIT,
-chce svojmu synovi nadalej radit?
BOLO BY VHODNE VYMEDZIT JEJ ***MANTINELY***.
-nevesta ma prejavit aj pochopenie.Svokra
je starsia a ma strach,ze svoje ***DIETA STRATI***.
Spolocne podujatia a cinnosti obe vedia stmelit.
:0))))))))))))))))
...tak ma to trochu pobavilo,lebo na moje premilene svokricky to vobec neplati,a na nich vobec neexistuje rada ako s nimi vychadzat...a skor si myslim,ze za tym psychologom by mali ist niektore SVOKRICKY,aby sa naucili chovat k nevestam...
nebolo by to zle keby na to existoval aj nejaky KURZ...pre ***DOBRE VYCHADZANIE NEVESTY ZO SVOKROU***
alebo aj naopak/lebo su aj take pripady/
ahojte :) Radana, Maria!
Radana - neboj, pochopila som, ze to je sranda, ved naco su ti nasi smajlikovia :)..ale po pravde, vreckovku som mu nedavala a ani neviem, ci svokra penila, alebo nie a ani ma to nejak netrapi..dnes boli prec, cely den, boli sme tam tych psov vyvencit, svokor vraj 4x volal manzelovi, ci sme tam boli :D..no dufam, ze svokra bude po dnesnom dni kludna, zas bola na vylete, tak ako to ona rada, isto aj utracala..ale priznam sa, ze zatial sa tam pozriet este nechystam..nemam chut tam chodit, aj ked svokor nas tak nenapadne volal, tym ze hovoril vcera Betke, ze aby ho prisla pozriet..no ved uvidime, co sa bude diat a ci sa to bude aj utriasat..ale dakujem za podporu :)!
Maria - ved prave, ze niekedy to Pan Boh tak zariadi, aby sme sa nemuseli trapit nad rieseniami :).a ja som aj rada, ze ten vcerajsok tak vyriesil, ako vyriesil..
a zelam Vam tiez dobru noc a zajtra prijemnu a krasnu nedelu :)
Maria-skor nez po polnoci mi spanok nehrozi :D Takze nemaj boja :D S tym stipanim este pockame,ano? :D Inac aj ja vam prajem dobru nocku ,aj tebe Maria,aj tebe Dd :D
RADANA este si budes aj vyberat?:0)))))))))
tak to kde sme...
no,ale mas pravdu,clovek nikdy nevie...musim byt pripravena aj ja na STIPNITIE...***vzdy pripravena***....
tak vam zelam krasny vecer...a pokojnu dobru noc.../ale az potom,nie ze RADANA POJDES SPAT UZ TERAZ/:0))))
Maria,nieeee,klieste nieee :D
Len aby som ta ja nestipla prva..Sice skoky do rakve este nenacvicujem,ale clovek nikdy nevie.. :(