Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Svokra

Príspevok v téme: Svokra
nevesta25

Ahoj. je tu niekto taký, kto sa so svokrou tak pohádal, že s ňou neudržiava žiadne vzťahy, žiadne telefonáty, žiadne návštevy, nič? ide o to, že svokra nám hrozne zasahuje do manželstva, vyhráža sa, hucká manžela proti mne, zničila mi promócie, svadbu, narodeniny... Ak nie je niečo podľa nej, je to tým pádom nesprávne. S manželom sme rok po svadbe žili so svokrovcami, ale bolo to na nevydržanie. Našli sme si podnájom. Vykričala mi hrozné veci, ale potom sa to ukľudnilo. Lenže teraz je to opäť neuveriteľne hrozné, som pre ňu nič, i keď mám dve vysoké školy, manžel má stále navarené, ožehlené, žijeme si ako vo vatičke, medzi sebou v manželstve nemáme žiadne problémy. Je veľká katolíčka - v nedeľu v kostole, ale v živote nie. manžela to veľmi trápi, ale ja ho proti nej huckať nechcem. Ale nemám už záujem s ňou čo i len prehodiť slovo. Poraďte, ako na to.

dd

:D ako fakt je ten, ze dnes je tych plysakov na tony a su ozaj krasne..ale co je vela, to je moc aj na kona :D ako ja obcas hovorim..skusit to mozem, lenze bohuzial mam zle tusenie, ako to zase cele dopadne..ale pravdupovediac, hromadu plysakov este snad nejako prezijem..ale keby mi tu doprace psa,alebo ine zviera, tak sa asi vazne nezdrzim a uz jej cosi "od srdca" poviem..

radana

Ahoj dd.No v tomto je tazko radit.Ved jej to skus nejak rozumne vysvetlit,ze sa uz nemate kam pohnut.A s tolkymi plysakmi sa ani nevyhra.Ale ma to dalsiu vyhodu,ked budes raz ty babka,tak isto budes balit svojmu vnucatu plysaky po dcerke :-DDDDDD

dd

ahoj Radana :)..no tak uz budete moct pozerat telku teda :)..my ani telku nemame..a vobec nam ani nechyba :D..vsetko pozerame na internete :D..
svokra - no, snazi sa veru..len nemozem to ani tam u nich nechavat, lebo tam ma zas dalsiu kopu velkych plysakov este po manzelovi a svagrinej..aj ked, je pravda, ze oni maju omnoho viac miesta na to, kedze maju obrovitansky dom..len svokra to Betke vzdy "nabali", ze aby si to vzala sem...co uz..kym Betka vyrastie, budeme zavaleni plysakmi....

radana

dd,tak tie plysaky nechavaj u nej,nech sa ona cela zaprace a povedz jej,ze ked tam Betka pride,aspon sa tam bude mat s cim hrat.My byvame vo stvorizbovom byte,ale aj tu sme napratani a najma teraz mame vsetko natrepane v byte.Ale tak uz manzela pohanam,nech namontuje satelit uz von,lebo nam dali dole lesenie a my tym padom nemozeme nic pozerat v obyvacke,lebo na satelit vylozeny na poschodovej posteli asi tazko nieco chytime.Ten sa ale moc s tym neponahla,lebo ked si chce pozret nejaky sport tak oblbne mladsieho syna a strepe sa k nemu do izby,lebo tam nam druhy satelit-DIGI funguje.Ale tak uz sa na tom zacalo pracovat,dokonca sme si boli poobede uz pre opraveny televizor.Taka malinka suciastka na nom odisla ako mravcek a stalo nas to 40 euracov.No ale tak aspon sa svokra snazi byt dobrou babkou Betke. :-DDDDD

dd

tak vies Radana..musi sa nejak zviditelnit, ze ako nam strasne pomaha a aka je ona dobra svata dusa :)..a to mas naozaj pravdu, nebavi ma ten "boj" s nou..je to o nervy, ked clovek si chce dieta vychovavat podla svojich predstav a niekto to nedokaze respektovat a na kazdu prosbu o napravu sa strasne urazi..ale co uz no..a aj to mi zacina liezt na nervy, ze stale cosi Betke kupuje..ale keby to boli aspon nejake rozumne veci..ale tot, tiez tak mesiac dozadu, jej poslala po svagrinej takych 100 makkych plastovych lopticiek z tesca..take nieco, ako su v tych bazenoch s loptickami pre deti..lenze ja som to aj manzelovi povedala..kde to ja mam vsetko do tej 1izby napchat?!ako fakt, nepoviem, keby ma Betka samostatnu izbu, ze tam ma 2skrinky na saty, 1policku na hracky, knizky a postel, ze sa jej kupi aj taka blbost..ale v 1izbe mame poschodovu postel, manzelsku postel, skrine na veci a este tam mam mat kopu miesta na taketo hluposti..a aj teraz v nedelu zas dostala dalsieho plysaka..uz ma nimi zapratane pol postele..ale svokrcika prehlasila, ze vsak co, ze ved ma Betka poschodie volne(spava na dolnej posteli tej poschodovej postele a ze aby sme to supali na poschodie..lenze to tiez nevie, ze tam je kopa inych veci natrepanych, lebo to nemam kde dat..takze ani to poschodie nie je volne!)

radana

Ahoj dd.Ani sa ti necudujem,ze sa ti uz niekedy nechce bojovat s veternymi mlynmi-myslim tym hadat sa so svokrou.Ale aspon vam dovoli byvat v jej byte a tym vam aspon trosku pomoze.My sme stale odkazani sami na seba.Ale tak uz sme si za tie roky na to zvykli.Mala je urcite podarena a urcite hadze same perlicky-v jej veku su deti velmi zlatucke.Avsak s tou dovolenkou ani u nas to nie je nijak slavne.Teraz je aj tych penazi pomenej,ked sa zacinalo trosku darit,tak dosla ta kriza...Ale tak aspon tymi vyletikmi si to aj vy vynahradite.Aj muz ked bude mat celozavodnu dovolenku,tu okolo nas je plno termalnych kupalisk,tak sa niekde ten druhy tyzden,jak nebudeme na vychode niekde strepeme kazdy den. :-D

dd

Radana ahoj..no my a dovolenka, to este nejde dokopy :D..tiez sa snazime akosi pretlkat a premyslame, co by sme, kde by sme, aby sme sa cim skor "postavili na vlastne"..ale tak obcas, ked sa da, tiez vyjdeme na nejaky vyletik..aj teraz, niekedy stvrtok-piatok-sobota-nedela pojdeme asi na 2dni k manzelovej rodine na dolniaky a asi by sme sa stavili aj v Trencine, mam tam par byvalych spoluziakov z VS a v Smrdakoch mam zasa v kupeloch najlepsiu kamaratku, tak asi si tiez urobime taky vyletik :)..inak nic extra..byvame stale v svokrovcovych byte, svokra sa zatial tvari strasne milo, od decembra je relativne ticho, az na obcasne "prednasky" manzelovi..predo mnou uz je ticho, lebo sa ma vraj boji :D, ze ju stopnem este skor, nez nieco povie..a stane sa, ze sa aj urazi..ako tot pred vyse mesiacom sa urazila, ze som Betke nedala zjest nezrelu ceresnu(tu dozrievaju este len teraz, kedze sme severnejsie:))..a ako som pisala aj Marii, aj sa hanbim, lebo tiez uz dlhsiu dobu drzim jazyk za zubami..mam na svokru par pripomienok..lenze ked jej to poviem, tak sa zasa na smrt urazi..ale az ma uz niecim vytoci, tak si jazyk za zubami neudrzim a co najslusnejsie jej dam na znamost, ze sa mi urcite veci nepacia..

radana

Ja som tiez predminuly rok zavarila cez 400 poharov marhul a okolo 200 poharov miesaneho kompotu-hrusky,marhule,slivky,jablcka,broskyne-vzdy som vrstvila dva-tri druhy ovocia do flase a tak sme mali aj rozne miesane kompoty.Tie sa pojedli ako prve.Toho roku sme mali velmi vela marhul a aj nektariniek,tak sme porozdavali znamym,nech si pozavaraju aj oni.Mame na zahrade styri stromiska,tak si to vies predstavit,ze sme oberali styri dni v kuse.Kazdy den jeden strom.Maly sa ma dobre,konecne mu fakci digi,tak sa nejak od telky nevie odlepit.Ale to pocitam,ze ho za 3-4 dni prejde a potom to bude uz zase normalka.Teraz chce dohnat vsetky rozpravky,co nevidel za cely cas,co sme mali odpojene satelity. :-D

[zruseny12]

presne ako pises,je to prijemna prechadzka,a relax spojene z uzitocnym...
inak ja zasa nemam problem z marhulami,ked nie su velmi male...ja som tak nazavarala asi tusim to bolo uz tri roky do zadu a mala som pokoj az dodnes,teraz uz nemame ani jedno sklo...
a co maly?ako sa ma?

radana

No tak spojis prijemne s uzitocnym.Aj sa prejdete a aj nazbierate maliny.Ja uz mam na dnes s uhorkami hotovo,kazdy druhy-treti den zavaram nejakych sedem,osem zavareninovych flias.A tak si pomalicky nazavaram na zimu :-D Zavaranie uhoriek mam rada,no marhule moc nemusim,s tymi je omnoho vacsia robota.No ale ked clovek musi,s tym nic nenarobim.Toho roku som sa zavaraniu marhul vyhla,lebo mame este nazavaranych plno z minula,ale na buduci rok ma to neminie.