Ahoj. je tu niekto taký, kto sa so svokrou tak pohádal, že s ňou neudržiava žiadne vzťahy, žiadne telefonáty, žiadne návštevy, nič? ide o to, že svokra nám hrozne zasahuje do manželstva, vyhráža sa, hucká manžela proti mne, zničila mi promócie, svadbu, narodeniny... Ak nie je niečo podľa nej, je to tým pádom nesprávne. S manželom sme rok po svadbe žili so svokrovcami, ale bolo to na nevydržanie. Našli sme si podnájom. Vykričala mi hrozné veci, ale potom sa to ukľudnilo. Lenže teraz je to opäť neuveriteľne hrozné, som pre ňu nič, i keď mám dve vysoké školy, manžel má stále navarené, ožehlené, žijeme si ako vo vatičke, medzi sebou v manželstve nemáme žiadne problémy. Je veľká katolíčka - v nedeľu v kostole, ale v živote nie. manžela to veľmi trápi, ale ja ho proti nej huckať nechcem. Ale nemám už záujem s ňou čo i len prehodiť slovo. Poraďte, ako na to.
Svokra
AHOJ DD
...tiez som sa v mladosti nevenovala vareniu,ked trebalo doma navarit navarila som,napiekla-bola to uz moja robota...ale viac som sa venovala MODE-plietla som,sila,strihala ludi ATD.varenie ma nejak nezaujimalo...
az ked som sa vidala,tak som piekla vela,lebo ex manzel mal strasne rad kysnute kolace,robievala som vselijake speciality atd.knedlik,co mi pochvalil exsvokor...bol 1xrobeny,len som vedela,co do neho ide robila som ho 1x...ale podaril sa...
takze mna nikdy nenapadlo sa s tym nejak vychvalovat...ale stacilo,ze iny pochvalili a ja som mala po chlebe...
lenze to bolo aj v inych veciach...
exsvokra chudla,nemala nejaku extra postavu,ja som bola stihla blondinka...a este k tomu jej syn ma VTEDY zboznoval...A ONA PENILA...
FAKT,KED SI NA TU DOBU TIEZ SPOMENIEM JE MI NA SMIECH.../uz teraz/
OBCAS SA SAMA SEBA PYTAM,CIM SOM SI ZASLUZILA ZASA TAKU ISTU A ESTE HORSIU SVOKRU...
jednej som sa zbavila a do zivota mi vliezla este HORSIA...
NIKDY BY MA TO NEBOLO NAPADLO,ZE ZASA DOSTANEM DO ZIVOTA TAKU ZLU ZENU...
O JEJ SYNA SA TIEZ STARAM DOST,nema mat preco najmensie obavi,ze jej syn TRPI...ako mi napisala do listu,ZE VIDI,ZE JEJ SYN JE BEZ ZIVOTA A ZE NIE JE STASTNY...
HLAVNE,ZE JEJ MANZEL JE PRI NEJ STASTNY CLOVEK.../to by sa tu dalo o tom tiez popisat-podla seba sudim teba-asi sa drzi toho hesla/
pekny den aj BETKE...
Maria - ved ani ja sa pred nimi ani pred nikym inym nevystatujem, aka som skvela kucharka a to z prosteho dovodu..priznam sa, ze som bola leniva a za slobodna sa mi moc teda varit doma nechcelo, ale tak ani nie som az taka lava, ze by som nevedela navarit a cosi upiect :)..a presne ako si napisala, kazdemu sa podari uvarit dobre, aj horsie..to je normalne :) a ja to beriem..ja sa len pousmejem na tom, ako jej jedlo okomentuje manzel :)
NO NIEKRORE SU DOBRE INE MOC MOC CHCU POMAHAT ALE KED CHCU POMAHAT TAK VYUZITE NECH POMAHAJU VED POTOM PRESTANU.
...presne ta,netreba sa rozculovat...
naco...ved aj tak by sme skodili len sebe...
ale obcas to cloveka vie NASTVAT TO JE FAKT PRAVDA...
vies,ja som sa nikdy nevystatovala,ze viem varit-pred nimi...skor to stale prislo samo,stacilo,ze chlapom chutnalo a uz bol ohen na streche...a este ked nieco dodali v dobrom...
ale myslim,ze som normalna kucharka,snazim sa a vela veci skusam-kombinujem,vymyslam recepty atd.
nebudem pisat ako oni varia,kaslem na nich...mne je to jendo,ako varia.../myslim,ze kazdemu sa podari navarit aj dobre aj zle jedlo...AJ MAJSTER TESAR SA UTNE.../
pekny podvecer prajem
a ty RADANA kde si cely den...zasa na zahrade?
Maria - no tak az tak daleko to u nas este nedoslo v kazdom ohlade..ale manzel tiez velakrat frfle, ze polievka, co svokra vari, ani sol nevidela..alebo ze je bez chuti a bez zapachu..mne nejak extra tiez jedlo nevychvaluje, co navarim, ale tak ked zje a este si aj prilozi, snad to o niecom svedci :)..a s cim si myslim, ze sa mozem pochvalit, je svieckova na smotane..tu svokra nevie robit(resp.natrepe tam samu zeleninu, ona je nou tiez posadnuta) a svokor ma svieckovu velmi rad..raz som jedla tu jej "svieckovu", no mala som dost..ja som si vypytala recept od mamky, ta robi taku mnamovu, ako v restauraciach, takze tym si myslim, ze by som u svokra vedela zabodovat..ale on chvali jedlo jej, lebo isto by mal zle, keby pochvali mne..ale mne to je aj tak jedno..radsej nech ma nechvali a ma aspon on pokoj..viem, ze sa od nich pochvaly na svoju stranu nedockam a uz ma to ani netrapi..dokonca vcera som skoro chytila take nervy..svokra strasne chcela, aby sa Betka sla kupat do bazenika, naliala jej tam trocha vody, ze aby sa jej to ohrialo a ze poobede aby sa sla tam kupat..lenze vsak nie som blba, videla som, ake pocasie bolo cely den..slnko moc nehrialo, voda bola v bazeniku studena, tak ked sa Betka poobede vyspinkala, uz som bola nabrusena, ze ked ju bude chciet tam poslat, aby sa kupala, ze jej poviem, ci je normalna v takom pocasi..a svokra sa Ti na mna pozrela a vravi: "ale nechodte malu kupat do toho bazena!ved je take pocasie cely den, chladno.." taky hnev do mna vletel..a v rychlosti som len odvrkla, ze nie som taka sprosta, aby som ju v takom pocasi sla do toho bazena kupat..ja neviem, ci si myslela, ze neviem vlastnej chapavej dcerke vysvetlit, ze je chladno a vodicka je studena a nemoze sa ist kupat, alebo si mysli, ze som ozaj taka sprosta a ze som ju chcela za kazdu cenu hnat do toho bazena aj v chladnejsom pocasi..no ale mala som dost fakt..uz mam sto chuti jej raz povedat, ze my s manzelom sme Betkini rodicia, nie ona a ze sa o nu vieme postarat a ci si to este nevsimla..lebo mi to tak pripada ozaj, ako keby si myslela, ze ona vie, co je pre Betku najlepsie a my sme len taki blbi opatrovatelia alebo co..
ale nejdem sa rozculovat nad tym, lebo je to zbytocne..nam to nepomoze a ona ktovie, co si naozaj mysli a co naozaj chce..
zelam Vam krasny den! :)
myslim si,ze s tym varenim je to len superenie KTO JE LEPSI...
lebo aj exsvokra bola taka ista...
ked som prisla do CZ/po svadbe som chvilu byvala u nich,kym som nesla do nasho bytu/
tiez som varila...a presne sa chovala tak isto...
napr.robila som knedliky kynute...
u nich je vo zvyku varit knedliky zabalene v utierke a vo vode...
ja som navarila knedlik na PARE A MIESILA SOM HO ESTE VTEDY 45MIN.
no a exsvokor sa nemohol dojest a VYCHVALOVAL SI HO DO NEBIES...
a najhorsie bolo ked povedal...TO SU KNEDLIKY,NIE AKO TVOJE,KTORE ZABALIS DO SPINAVEJ UTIERKY A VARIS VO VODE...toto nemla povedat,lebo to poskodil zasa len mne...LEBO EXSVOKRA TYM PADOM mala na mna este vacsu zlost...TIEZ BY SOM MOHLA VIAC VECI NAPISAT O TOM...
to nie je ani tak o supereni SVOKRA+NEVESTA,ale skor ZENA+ZENA...
ASPON MNE TO TAK PRIPADA...
vadilo jej ked syn prisiel k nej na navstevu a mal nieco pletene odo mna...vadilo jej VSETKO...VADILO JEJ AKO MAM ZACLONY...
PROSTE JE TO O ZAVISTI...O NICOM INOM
a terajsia matka druha?tiez mi povdal druh...nemysli si,ze ked matka k nam pride,ze ti pochvali ako mas izby zariadene...
TAK POTOM O COM TO JE?
TIEZ LEN O ZAVISTI...
PRETO SA NAD TYM NETRAPIM...
tiez som povedala druhovi,ZE MU NEZAKAZUJEM CHODIT K NIM,ALE NECH SA CHOVA AKO MA.../nemam pravo mu zakazovat chodit domov,ale viem,ze oni tam nic ine nerozoberaju len ho huckaju proti mne...staci,co mi napisala v liste,ze ma nema druh pocuvat,ze ja nemam prevdu,ze nie som az taka mudra atd.
HLAVNE,ZE ONI SU TAKE MUDRE ATD.
SKODA RECI/nejak som sa rozpisala,a treba mi robit nieco a nie sa zaoberat zbytocnostami/
AHOJTE
RADANA
ZAVIDIM TI TU ZAHRADU.../V DOBROM/
ja som si tiez napalnovala,ze budeme mat ZAHRADU,ale neviem ako to dopadne...lebo to nezalezi len na mne.../nejak nic,co si naplanujem mi nevychadza/
DD
to VARENIE mi pripomina druhovu matku...
ona raz odisla niekde na PUT sa modlit,a mne dala varit ked som bola este u nich/ked som u nich byvala/
nepovedala,NAVAR,CO CHCES....ale rozkazala mi navarit nejake pecivo,kde ide tuk/je to nejake kysnute cesto a do toho sa preklada nejak tuk...V ZIVOTE SOM TO NEROBILA...A ONA TO DOBRE VEDELA,ALE CHCELA MA TAK PONIZIT,ZE TO NEZVLADNEM/a ze dedo s druhom ostanu hladny a budu cakat az ona pride a nieco im navari/...DOBRE VEDELA,ZE KED BY SOM VARILA PODLA SEBA TAK BY SA DRUH A DEDO OBLIZOVALI,LEBO SOM UZ VARILA A AJ PIEKLA A POCHUTILI SI NA TOM.../
no a ona urobila kysnute cesto a nechala to tak,ja som to mala dokoncit...
dopadlo to KATASTROFLANE...pretoze fakt som to robila 1x a nemala som ani sajnu ako to vyzera a ako to ma chutit uz vobec SOM NEVEDELA...
ALE DEDO BOL TAKY MILY,ZE TO JEDOL A ESTE AJ TO POCHVALIL,tak to som sa nasmiala...DOBRE SI ZUBY NEVYLAMAL,ALE JEDOL...:0)))
uznal,ze som to robila po 1x tak,ze jasne ze som to nemohla zvladnut.../TAKTO KONSTATOVAL/
tak,ze jej nevyslo to,co chcela ta MRCHA/ja uz na nu ani ine slovo nemam,je mi luto,ale to co ona mne uz porobila.../
a o takych veciach by som mohla pisat vela,ale...
keby som zacala pisat knihu,tak urcite by bola uspesna aj nejaky NOVY SERIAL by urcite sa mohol natocit...ako ona vie pekne hrat a vymyslat si...
tiez prajem krasny den
dobry vecer prajem :)
tak my mame za sebou dalsi "cestovny" vikend..opat scenar - piatok k mojim rodicom a dnes rano k svokrovcom..dosli sme vecer okolo 20:00 na byt, Betka uz aj davno spi, no a hadam aj my pomaly pojdeme..unaveni..ja z Betky, mamka sa s nou nema ani kedy pohrat, ked prebiehaju tie posledne pripravy na tu buducotyzdnovu svadbu..ale sme sa s nou dohodli, ze pojdeme tam k nim asi na tyzden, hned po svadbe tam asi ostaneme..uz nebudu take starosti, tak nech si ju troska uzije :)..no a manzel je unaveny tiez istotne, vcera bol s mojim ocinom a bratom v hore, doviezli nejake drevo..no a dneska zasa stahoval svokre nabytok, ma jej maliar prist malovat spalnu aj pracovnu, alias psiu budu..
Radana - s tym varenim to dopadlo tak, ako som ocakavala..svokra radsej navarila sama, ako by mala jest to, co navarim ja(raz sa stalo, ze som tam piekla maso..a asi tyzden po, ked sme tam opat boli, som nasla este cely ten kus masa, ako sme ho tam nechali tak..isto ho davali len psom..)..akurat ze sa nekrotila s korenim a bolo to dost stiplave a som mala akurat tak nervy, lebo jedla aj Betka, ale nastastie len trocha, moc nechcela..
no a s upratovanim...nemyslim si, ze som nejaky bordelar, neporiadnik, alebo co..ale ze by som riadila byt a lestila do posledneho dychu, to tiez nerobim..robi to svokra a to mi uplne staci..u nej nesmie ostat na stole v kuchyni ani len poharik s Betkinym cajom, aj ten musi odlozit nabok..ona je az posadnuta poriadkom..takze sa radsej na nej poucujem a take blbosti nerobim :D..je mi jasne, ze pri Betke tu vylestene nemozem mat :D..
zelam Vam dobru noc kocky a krasne sny!a zajtra prijemny den :).
No veru,treba podoplnat zasoby v spajzi :-D Dnes sme mali na zahrade taku oddychovku,len som pooberala papriku,rajciny uhorky patizony... ,potom sme si zahrali karty a paaadili domov.
no,mne ani ten druhy dych nepomoze...ja si musim odychnut,aby sa telo upokojilo a odpocinulo a mozem robit dalej...ale zasa ani vela sediet a lezat nemozem,tiez hned citim,ked dlho sedim,alebo lezim...to telo sa samo zasa ozve...
OOO,kde su tie casy ked som od rana do vecera robila bez prestavky,to uz nie je ani pravda...NEMOZEM SA S TYM ZMIERIT,ZE UZ MA NIECO OBMEDZUJE...
no dufam,ze to nepresvihnem...lebo ten sirup z bazy uz planujem druhy rok...
chcela by som aj PARADAJKY KUPIT,LEN NEVIEM KEDY BUDU NAJLACNEJSIE a urobit pretlak...
sak take normalne veci,ako sa robia v lete...uz mi vsetko doslo v komore,tak musim zasobit,aby sme potom nejedli e-ckove...
salaty este nejake,ale to az bude kapusta....lacnejsia...atd.
co ste robili na zahrade...len tak ci aj nieco ste porabali?