Ahojte chcem sa vas spytat mam 16 rokov a chcem si ist dat predpisat antikoncepciu hlavne koli pleti...mama o tom vie ale chcem sa vas spytat ked som este nemala pohlavny styk je nutne aby ma lekar aj vysetril?ci staci iba aby mi zobral krv a neviem co este..dakujem vam vopred:)
prvá antikoncepcia
samozrejme ze presla a preto mas tie negativne ucinky napisane v letaciku ;-)
Nechcem brat HAK 35 rokov ( i ked sa moze brat pocas celeho plodneho obdobia od 13tich trebars do 50rokov)...ked budem mat chciet rodinu, tak ju vysadim samozrejme:) a potom mozno nasadim zase...neviem, co bude o tolko rokov...
Vidis-lieky musia prejst dokonalym testovanim pred tym, nez sa dostanu na trh...podla teba HAK tym nepresla?
alzbee nechcem ti do toho kecat ale vazne chces 35 rokov brat hak?
alzbee to si nemyslim ze by na take nieco za par rokov dosli lieky musia prejst dokladnym testovanim predtym ako su uvedene na trh
neviem ale nezda sa mi ze by poskodzovanie sliznice nebolo vidiet
alzbee urcite to zdraviu neprospieva
uz som to napisal xkrat zalezi na tom ze ako sa stym tvoj orgnizmus vyrovna vzdy je to zataz ktora moze mat aj nepriamo nasledky ale nemusi sa prejavit vobec ....
neviem ci to je dobre prirovnanie ale si zober ze ked sa budes stravovat iba mastnym jedlom tak v konecnom dosledku ti nemusi byt nic na druhu stranu sa ti mozu upchat cievi
palacinka nic ine som svojim prvym prispevkom povedat nechcel a pustili sa domna ako osy...
btw k tomu akne:
mne zabera isotrexin, nejaku dobu som si umyval tvar dixi vodou na vlasi obsahuje to vela alkoholu trochu to ppomahalo hlavne po prvom pouziti som nemal skoro ziadne potom to prestalo mat taky ucinok
momentalne natvar nepouzivam vobec nic ziadne mydlo a davam pozor aby mi tam nestekal ani sampon oplachnem sa max. vodou a mam ich o 90 % menej
Inak je zaujimave, ze Pharmatexu, ktory je na trhu minimum rockov doveruje tolko ludi...ved tiez sa moze stat, ze o par rokov dojdu na to, ze v skutocnosti nici sliznicu posvy, ze tam moze nejaku sarapatu robit...
Coooo, ja ked beriem HAK tak neovulujem?! Tak to mi je "novinka", to som fakt ani "netusila" :D...radsej budem mat menzes umely, nez 35 rokov do seba kazdy mesiac pchat dva ibalginy, aby som aspon ako-tak dokazala fungovat (no, v prepocte je to 840 ibalginov za zivot! :-O )
A nemusi sa cakat, kym zostarne terajsia generacia, ktora berie HAK a potom sa ukaze...HAK je na svete minimalne 50 rokov, odrastali na nej uz aj nase babky a to v dobe, ked bola este fakt vysokohormonalna...
niekto: ty tu tvrdis, ze si nikdy nenapisal, ze HAK skodi kazdej zene...a ja ti tvrdim, ze si to napisal, ale nie v tejto teme...
ja mam len devatnast rokov,a viem,ze ziadnu hormonalnu antikocepciu do seba pchat nebudem nikdy,sak su kondomy a je aj pharmatex....a co sa tyka liecenia vyrazok hak,aj tak ti to zaberie len pocas brania tabletiek.....ja sa ani nemalujem,teda nepouzivam ziaden make-up a ku podivu,sa mi nerobia vyrazky,kdezto ked som pouzivala selijake sracky na ksiccht tak sa mi robili
lola125: myslim ze to vysetrenie bude cez konecnik ako tu uz bolo spominane, ale trva to len kratko cize sa to da zvladnut..
..inak nejak sa to tu zvrhlo, co sa mi nepaci, kedze diskusia ma byt o slobodnom vyjadreni nazoru a nie o kritizovani nazoru druheho..
..ja osobne nie som proti HAK, sama som to brala, ale z vlastnej skusenosti viem, ze nazory lekarov - gynekologov a inych lekarov sa na tuto temu lisia ..zatial co gynekologicka tvrdila, ze nevie o ziadnych zavaznych negativnych ucinkoch HAK, cievny lekar mi sam povedal, ze kazdy mesiac mava aspon jeden pripad roznych cievnych ochoreni sposobenych HAK (krvne zrazeniny a pod.)..preto si myslim ze si treba fakt zvazit ci je az tak potrebne brat HAK