povinne ockovanie

Príspevok v téme: povinne ockovanie
bublifuk

Dobry den,

stretla som sa uz s mnohymi diskusiami na tuto temu ale nikde som nenasla jednoznacnu odpoved na moju otazku: mozem odmietnut povinne ockovanie mojho dietata? co sa stane ak po porode odmietnem dat moje dieta zaockovat? Nechcem tu diskutovat o tom ci je to spravne alebo nie, chcem vediet ci je to mozne. Dakujem.

Súvisiaci obsah

Peto T

Dostali sme list ktorý nás slušne upozorňoval na "dôležitosť očkovania".

Minulý rok sme v Iniciatíve mali informácie o 2 prípadoch udelenia pokuty, ktorú po odvolaní zrušil hlavný hygienik. Tohto roku sa nám zdá, že ÚVZ tak trochu vyčkáva, zrejme kvôli zjavnej neústavnosti vyhlášky. Zatiaľ sa sústreďujú na "školenia" (tlaky) na lekárov a na mediálnu kampaň v záujme nových farmaceutických produktov.

Predpokladáme tiež, že aj keby Ústavný súd definitívne zrušil vyhlášku, ÚVZ bude pokračovať v nátlaku na rodičov, ale asi skôr "apelovaním" na "zodpovednosť", strašením chorobami, a prostredníctvom nátlaku na lekárov, ktorí sú vo veľmi nedôstojnej pozícii (hoci čiastočne si za to môžu sami svojím nedostatočným záujmom o túto dôležitú otázku a ignorovaním vedľajších účinkov).

Peto T

Ano, takych ludi je viacero (vratane mna). Predpokladam, ze vacsina z nich sa stala clenmi Iniciativy pre Uvedomenie si Rizik Ockovania.

Na viacere z nastolenych otazok uz prebehli diskusie na inych ofrach, napriklad tu: www.modrykonik.sk

bublik

este jedna otazka, ma niekto skusenost s tym, ze odmietol dat zaockovat svoje dieta? ako to prebiehalo? pozna niekto detskeho lekara v BB, ktory by bol voci takejto moznosti tolerantny?

bublik

dakujem za typ, pozerala som si aj www.ockovanie.org a co sa tam clovek docita je dost huste... kazdopadne skusim najskor to ockovanie odlozit co najviac sa bude dat a uvidime ci sa nieco zmeni v legislative... ak nie, bude sa treba pustit do boja :-)

Peto T

bublik: Prosim, pozri si rizikaockovania.sk sekciu legislativa, ako aj Casto kladene otazky rizikaockovania.sk

RNG: Co sa tyka statistik, nieco je tu, ale je to v podstate len neoficialne zhrnutie oficialnych informacii, ziskanych prostrednictvom ziadosti o informacie od uradov.
childhealthsafety.wordpress.com

majuska: Ja som sa dal proti chripke zaockovat raz (2006), 3 dni som mal vysoke teploty (inac ich nezvyknem mat) a pol roka som mal rozhasenu imunitu a kazdy mesiac nejakeho streptokoka, antibiotika dokola.
Tuto sezonu som sa drzal podstatne lepsie nez ine, pretoze som 1, odmietol akekolvek ockovanie 2, uzival vysoke davky vitaminu C

bublik

juj ludia ale vie mi niekto odpovedat ci sa da nejako proti povinnemu ockovaniu bojovat??? mam si pytat papier od lekara? poradit sa so svojim pravnikom? co sa da v tomto state proti tomu robit?? ma s tym niekto skusenosti??? mna nikto nepresvedci ze ockovanie je nutne a bezpecne, precitala som si dost odbornych stanovisk a studii, viem co sa do vakcin dava (ortut, hlinik, nebezpecny zivocisny material atd.) a rozhodne NECHCEM aby to pichli do krvi mojho dietata (ktore ma prist na svet v oktobri), je to neprirodzene a skodlive pre imunitny system. Mne je jasne ze podla ochrany zakladnych ludskych prav mam pravo slobodne sa rozhodnut... ale tieto prava sa daju podla ustavy obmedzit zakonom, ci sa mylim? pozna niekto realnu moznost ako s tymto zakonom, respektive vyhlaskou vydr..t?

Mimi323

Nie som jedna zo šťastných. Bývala som chorá aj ja a poriadne. Na strednej som bola taká chorá, že som mala dva týždne v kuse 40tky horučky. A nikto mi nevedel pomôcť... a keď som sa z toho vylízala, tak som o dva dni na to dostala črevnú chrípku. Ale teraz beriem C (minimálne 4000mg denne) a ďalšie doplnky a chorá nie som.
Imunita sa dodrbe práve očkovaniami a antibiotikami.

majuska_

mimi, tak si jedna z tych stastnych, ak nebyvas chora :-). ja sa davam ockovat proti chripke kazdy rok a viem, ze mi to pomaha aspon kustik. v buducnosti sa chcem dat zaockovat proti zltacke, lebo viem, ze ako socialna pracovnicka mozem v buducnosti po skole chytit kopu bludov... clovek nikdy nevie a je to dost velke riziko. ja som mala povinne ockovanie posledne v 13-tke a najblizsie v nejakej 23-jke sa dam preockovat proti TBC. akoze nedostala som tie choroby a si myslim, ze vdaka povinnemu ockovaniu. stravu mam aku-taku... dam si aj sladke, aj ine jedlo. ale snazim sa jest zdravsie. v detstve som byvala dost chora (neviem ci mamka mala uz v tehotenstve dake problemy), ale to zapricinilo, ze moja imunita je uplne nanic. takze chranim sa ako sa da.

Mimi323

majuska, keby sa dalo nezaočkovať dieťa, tak ho nezaočkujem. Podpíšem akýkoľvek papier a zoberiem to na seba, len nech ho neočkuju. Imunite čo najviac pomôžem stravou a doplnkami.
Ja nie som nebola očkovaná 15 rokov proti ničomu a som tu, nič sa mi nestalo. Teraz chodil medzi ľudmi nejaký žaludočný vírus, manžel ho má, ja nie. Som OK. Alergické príznaky nemám a chorá už nebývam a to som v minulosti bola na tom veeelmi zle.