povinne ockovanie

Príspevok v téme: povinne ockovanie
bublifuk

Dobry den,

stretla som sa uz s mnohymi diskusiami na tuto temu ale nikde som nenasla jednoznacnu odpoved na moju otazku: mozem odmietnut povinne ockovanie mojho dietata? co sa stane ak po porode odmietnem dat moje dieta zaockovat? Nechcem tu diskutovat o tom ci je to spravne alebo nie, chcem vediet ci je to mozne. Dakujem.

Súvisiaci obsah

majuska_

lek, mojej mamke zomreli 2 surodenci na zaskrt ak sa nemylim, i ked to bolo davnejsie. pochadza z 8 deti, dospelosti sa dozili 6. preco, to neviem doteraz.

majuska_

ok mimi, ale som sa pytala, co by si spravila, ak by si nedala zaockovat dieta proti nejakej chorobe (ak by sa to dalo a ty by si sa pre to rozhodla) a tvoje dieta by ochorelo?

sestrickaO

Moj bratcek bol po narodeni zaockovany. O den dostal 40ky horucky, zapalilo sa mu hrdlo, dostal sa do hodinovej komy, zapadol mu jazycek... Odvetdy je tazko mentalne postihnuty. Lekarka sama na sude potvrdila, ze je to z ockovacej latky. Bola vysoka.

RNG

Bol by som velmi rad, keby niekto podobnu statistiku, aspon miestnu niekde nasiel a tu ju uviedol. Ved ich musi byt urobene na stovky v roznych krajinach, kde maju statne organy, co tieto veci vyhodnocuju. Inac nemam iny zaver, len ze sa to zrejme manipuluje za urcitym ucelom a to nie pre dobro verejnosti, pred ktorou tieto statistiky prisne chrania-zrejme- ked sa k nim neda dostat.

RNG

Lek, mozes si najst na nete vyskyt tetanusu v roznych krajinach a su tam aj take, ktore nemaju ockovanie dosial.
Nuz velmi velky rozdiel som tam na pocet obyvatelstva nenasiel, takze nieco je v tej tvojej(a teda vseobecne propagovanej v lekarskych kruhoch) teorii o zaniku tetanu v dosledku ockovania chybne
www.wrongdiagnosis.com
Podobne nezrovnalosti boli s roznymi inymi chorobami a ockovaniami proti nim.
Napr oz zaciatku ockovania proti chripke nevidim ziadny vacsi rozdiel poctu chorych , ci uz boli ockovzni, alebo nie. Aspon v mojom okruhu ludi to poznam, lebo statistiky okolo toho su zrejme znacne manipulovane.
Takze by som to ockovanie a jeho uspechy bral trochu s prihliadnutim na tieto fakty.
Vseobecne z minulosti, rozne vlny chorob prichadzali a odchadzali aj bez ockovani. Takze teraz si robit z toho zasluhu, ze je to kvoli a len kvoli ockovaniu je prinajmensom pochybne.
Inac snazil som sa hodiny najst na internete statistiku poctu chorych na chripky z 50tych rokov a dnes po ockovaniach a zaujimave, ze sa ich neda nikde najst.
Som velmi zvedavy pre co to je, ved vlada robi vzdy statistiky cohokolvek a ako je to mozne, ze su takto dokonale skryte?!?
Nieco velmi malicko som nasiel na tejto stranke ale je to neoficialne
www.archive.org
Ja by som bol ale zvedavy na obycajnu zrozumitelnu statistiku:
rok 1950, tolko chorych, tolko zomrelo,
rok 1951, tolko chorych tolko zomrelo atd.
Podobne statistiky existuju na prakticky vsetko, napr na autonehody a zranenia a mortalitu z toho atd.
Zaujimave, ze prave na choroby, na ktore sa dnes tlaci stepenie je to prakticky nemozno najst!!!
To predsa nemoze byt nahoda, ved clankov na virusove choroby, stepenia a pod je desiatky, dokonca stovky tisicov!!!

vevericka

mimi..hadam ti netreba vysvetlovat, co su to pamatove bunky v imunite..a ak sa telo s niecim stretne(napr v ockovani) neskor uz vie ako proti tomu bojovat(tu infomracu ti ziadne vitaminy nedodaju, telo sa s patogenom musi stretnut)..ci ty budes svoje dieta imunizovat stylom..tumas jedneho pneumokoka..tu klebsielu..jednu bordetellu..clostridium a tak??

Mimi323

Mira, sliepočky si myslia, že keď daju dieťa zaočkovať, že to posilní imunitu a dieťa nebude choré.
Je to zbytočné.

lek

Este ma cosi napadlo. Ti co nedaju zaockovat svoje deti mozu v sucasnosti pokojne zit a spavat vdaka tomu, ze je vacsina populacie nastastie zaockovana, premorenost prostredia bakteriami, co vyvolavaju zaskrt ci cierny kasel je minimalna, preto su och deti len malo ohrozene. Nieje to len ochrana prirodzenou imunitou. Keby sa ockovat prestalo, v priebehu par rokov by uz rodicia nemohli byt az taki pokojni. Tetanus je nieco ine. Clostridium tetani je bakteria, ktora sa bezne vyskytuje v zemi a pode. Pri poraneni, ak sa rana zaspini zemou (co je uplne bezne) je kazdy, kto nieje zaockovany ohrozeny tetanom. Teraz uz o takych pripadoch nepocut, lebo sme vsetci zaockovani.

lek

Tu sa ale hovori o povinnom ockovani. Vakcina proti chripke medzi take nepatri, o tej sa da diskutovat ci ma alebo nema zmysel a tam sa moze kazdy naozaj slobodne rozhodnout.Vy co s tym mate taky problem - pamatate si za poslednych 10-20 rokov na epidemiu detskej obrny, alebo zaskrtu? nie, lebo nebola, lebo sa tieto ochorenia podarilo ockovanim eradikovat. Urcite ale poznate vo svojom okoli niekoho v strednom co vyssom veku, co prekonal detsku obrnu,chodi o barliach ak vobec chodi. Vasi stari rodicia mnohi pochadzaju z viacdetnej rodiny, ale dospelosti sa dozili len niektori. Zomrelo niekomu z vas, ci vo vasom okoli dieta na infekcnu chorobu ako je zaskrt ci cierny kasel? myslim si, ze nie. Ked vypukli epidemie, prirodzena imunita mnohym nepomohla, nemali dostatok protilatok a prostredie bolo premorene vyvolavajucimi bakteriami.Ale to mnohi nepochopia, lebo nechcu, su zacykleni v tych svojich predstavach, ze ked budu jest vitaminy a enzymy infekcia ani nadorove ochorenie ich nemoze postihnut a taktiez v predstavach, ze vsetko je biznis. Ano, v oblasti zdravotnictva je vela biznisu - ved aj alternativna medicina a vsetky tie doplnky je biznis, ale nie je vsetko len biznis, mnohe veci maju skutocny vyznam a su prinosom.

- mira

Ste zblbnuté propagandou. Neočkovyný človek neznamená chorý, to si nepleťte. PRIRODZENÁ IMUNITA - to vymizlo z vášho vedomia. lEN TA NAS OCHRANI PRED CHOROBAMI. Chorôb sú tisíce, to by muselo byť tisíce očkovaní. Panika z prasacej chrípky je toho dôkazo, Všetci sa trasú strachom z neznámeho vírusu. Nevedia, že prirodzená imunita je jedinou cestou . Výrobcovia Tmiflu sú ale bohatší . Bohatí majú na výrobu a šírenie paniky. Labilní a neznalí, oblbnutí reklamou im ľahko podľahnú.