dakujem za vycerpavajuce vysvetlenie, je dolezite aby ludia spolu na tuto temu komunikovali a konfrontovali svoje nazory. je mi luto ak moj predchadzajuci prispevok znel utocne, casto sa na tomto fore vyskytuju ludia ktori si hovoria odbornici no v skutocnosti nimi nie su. vo svojej vycerpavajucej odpovedi ste nereagovali na jeden z hlavnych dovodov, ktore ma privadzaju k rozhodnutiu nenechat zaockovat svoje dieta, a tym je negativna reakcia otca na ockovacie latky a nasledny vznik alergii a astmy. je samozrejme, ze moje dieta nemienim izolovat od antogenov, ale preferujem, aby sa s nimi stretavalo v prirodzenom prostredi a jeho imunitny system planujem posilnit zdravou zivotospravou a dostatkom pohybu a pobytu na cerstvom vzduchu. viem ze je dolezite aby sa dieta dostavalo do kontaktu s antigenmi, a preto ho nemienim drzat v sterilnom prostredi, no zaroven nechcem uz od narodenia znasilnovat jeho imunitny system umelymi a neprirodzanymi zasahmi, ktore sice nemusia, ale mozu mat trvale nasledky.
nemyslim si ze sa treba obavat situacie co by bolo, keby si vsetci ludia povedali to co ja... propaganda v prospech ockovania je dost ucinna na to aby v krajinach kde je ockovanie dobrovolne (takmer v celej EU) zabezpecila vyse 90% zaockovanost obyvatelstva. (odbornici povazuju za vseobecne ohrozenie ak zaockovanost obyvatelstva klesne pod 70%). nevidim teda dovod, preco pacientov nadalej nutit proti ich voli aby podstupovali zakroky s ktorymi nesuhlasia.
moje stanovisko oznacujete za stanovisko laika, uznavam, som laik, no stretla som sa s mnohymi studiami, ktore vykonali odbornici v obore (rovnaki ako vy) a ktore potvrdzovali nebezpecnost niektorych bezne pouzivanych ockovacich latok, napriek tomu sa proti tomu nic nespravilo. rovnako nie je pravda, ze by sa nase vakciny pouzivali v celej EU, co vakcina proti tuberkuloze, ktoru v Nemecku prestali pouzivat uz pred rokmi, pretoze rozsiahla studia dokazala ze je absolutne neucinna? a co preukazana spojitost medzi zvysenym vyskytom autoimunitnych ochoreni a ockovanim? su to tiez veci, ktorym sa venovali odbornici. ak sa samotni odbornici nevedia v tejto oblasti dohodnut, co potom my laici?
je tiez zaujimave precitat si nasledujuci rozhovor
www.ockovanie.org
spominate besnotu, vo svojom predchadzajucom prispevku som uznala ze niektore ockovacie latky su pre zdravie nevyhnutne, pretoze sa s chorobou neda inak vysporiadat, ockovanie proti chripke je vsak podla mojho nazoru celkom zbytocne.
a co sa tyka prasacej chripky, tento vyrus bol jednoznacne umelo vytvoreny, okolo jeho rozsirenia je mnoho podozrivych faktov - objavil sa na americkej vojenskej zakladni v mexiku, nenasli sa ziadne nakazene prasce, ktore mali byt mediom pre modifikovanie virusu vtacej chripky na virus prennosny na cloveka, zahadna explozia vlaku s virusom v rakusku, a niekolko tyzdnov predtym nebezpecne vakciny v cechach... hovorte si o mne ze som paranoidna, ale myslim si ze je to umelo vytvorena hrozba ktora ma zastrasit obyvatelstvo... uvidime ako to dopadne.