povinne ockovanie

Príspevok v téme: povinne ockovanie
bublifuk

Dobry den,

stretla som sa uz s mnohymi diskusiami na tuto temu ale nikde som nenasla jednoznacnu odpoved na moju otazku: mozem odmietnut povinne ockovanie mojho dietata? co sa stane ak po porode odmietnem dat moje dieta zaockovat? Nechcem tu diskutovat o tom ci je to spravne alebo nie, chcem vediet ci je to mozne. Dakujem.

Súvisiaci obsah

bublik

dakujem za vycerpavajuce vysvetlenie, je dolezite aby ludia spolu na tuto temu komunikovali a konfrontovali svoje nazory. je mi luto ak moj predchadzajuci prispevok znel utocne, casto sa na tomto fore vyskytuju ludia ktori si hovoria odbornici no v skutocnosti nimi nie su. vo svojej vycerpavajucej odpovedi ste nereagovali na jeden z hlavnych dovodov, ktore ma privadzaju k rozhodnutiu nenechat zaockovat svoje dieta, a tym je negativna reakcia otca na ockovacie latky a nasledny vznik alergii a astmy. je samozrejme, ze moje dieta nemienim izolovat od antogenov, ale preferujem, aby sa s nimi stretavalo v prirodzenom prostredi a jeho imunitny system planujem posilnit zdravou zivotospravou a dostatkom pohybu a pobytu na cerstvom vzduchu. viem ze je dolezite aby sa dieta dostavalo do kontaktu s antigenmi, a preto ho nemienim drzat v sterilnom prostredi, no zaroven nechcem uz od narodenia znasilnovat jeho imunitny system umelymi a neprirodzanymi zasahmi, ktore sice nemusia, ale mozu mat trvale nasledky.

nemyslim si ze sa treba obavat situacie co by bolo, keby si vsetci ludia povedali to co ja... propaganda v prospech ockovania je dost ucinna na to aby v krajinach kde je ockovanie dobrovolne (takmer v celej EU) zabezpecila vyse 90% zaockovanost obyvatelstva. (odbornici povazuju za vseobecne ohrozenie ak zaockovanost obyvatelstva klesne pod 70%). nevidim teda dovod, preco pacientov nadalej nutit proti ich voli aby podstupovali zakroky s ktorymi nesuhlasia.

moje stanovisko oznacujete za stanovisko laika, uznavam, som laik, no stretla som sa s mnohymi studiami, ktore vykonali odbornici v obore (rovnaki ako vy) a ktore potvrdzovali nebezpecnost niektorych bezne pouzivanych ockovacich latok, napriek tomu sa proti tomu nic nespravilo. rovnako nie je pravda, ze by sa nase vakciny pouzivali v celej EU, co vakcina proti tuberkuloze, ktoru v Nemecku prestali pouzivat uz pred rokmi, pretoze rozsiahla studia dokazala ze je absolutne neucinna? a co preukazana spojitost medzi zvysenym vyskytom autoimunitnych ochoreni a ockovanim? su to tiez veci, ktorym sa venovali odbornici. ak sa samotni odbornici nevedia v tejto oblasti dohodnut, co potom my laici?

je tiez zaujimave precitat si nasledujuci rozhovor
www.ockovanie.org

spominate besnotu, vo svojom predchadzajucom prispevku som uznala ze niektore ockovacie latky su pre zdravie nevyhnutne, pretoze sa s chorobou neda inak vysporiadat, ockovanie proti chripke je vsak podla mojho nazoru celkom zbytocne.

a co sa tyka prasacej chripky, tento vyrus bol jednoznacne umelo vytvoreny, okolo jeho rozsirenia je mnoho podozrivych faktov - objavil sa na americkej vojenskej zakladni v mexiku, nenasli sa ziadne nakazene prasce, ktore mali byt mediom pre modifikovanie virusu vtacej chripky na virus prennosny na cloveka, zahadna explozia vlaku s virusom v rakusku, a niekolko tyzdnov predtym nebezpecne vakciny v cechach... hovorte si o mne ze som paranoidna, ale myslim si ze je to umelo vytvorena hrozba ktora ma zastrasit obyvatelstvo... uvidime ako to dopadne.

- mira

Tak ako je možné, že ochoreli zaočkované deti ?

Lekári bohužiaľ úplne ignorujú prirodzenú imunitu a nevedia, že imunitu poškodzuje repný cukor, chemikálie v potravinách, rafinácia a spústa škodlivín, ktoré sa do potravín dostávajú priemyselným spracovaním.
Alebo to nechcú vedieť.

odborníčka

bublik...
Samozrejme že viem čo obsahujú očkovacie látky, z akých zložiek sa skladajú. V prípade, že ste presvedčená, že obsahujú nejaké škodliviny, divím sa, že nepodáte sťažnosť na ŠÚKL- čo je ustanovizeň, ktorá zodpovedá v našej republike za to, že liečivá, ktoré sa dostávajú k ľuďom sú bezpečné. Ortuť je najčastejším argumentom laikov, keď si chcú vysvetliť, prečo je očkovacia látka škodlivá. Množstvo a mocenstvo ortuti, ktorá sa naozaj v niektorých vakcínach nachádza je absolútne neškodná, ináč by tieto liečivá nikto nepovolil používať na celom svete a vedome by sme otravovali naše deti. A očkovacie látky, ktoré v našom štáte používame, sú svetové očkovacie látky, používané v každej krajine EÚ a na celom svete. To, čo je v očkovacej látke zodpovedné za navodenie ochrany pred ochorením sa volá antigén. Ten keď ho vpravíme do organizmu vyvolá imunitnú odpoveď tvorby protilátok a človek si tých protilátok vytvorí toľko, aby ho chránili pred ochorením. Dieťa má pritom obrovskú kapacitu na prijatie množstva antigénov a tie, čo prijíma v očkovacích látkach sú len omrvinkou z toho, koľko ich môže prijať. Oveľa viac antigénov príjme dieťa napr. zjedením jedného banánu, či iného produktu. Všetko čo dieťa olizuje, konzumuje spolu so stravou- aj v tomto všetkom prijíma antigény, na ktoré jeho imunitný systém reaguje. Keby ste chceli tomu zabrániť, museli by ste svoje dieťa izolovať v klietke od sveta a to sa vám nepodarí. Vy svoje dieťa nikdy nemôžete uchrániť pred antigénnymi podnetmi všade okolo neho : prachu, farbív, ktoré sú v hračkách, cumľoch ....a podobne a ani by to nebolo dobré.Iste viete, ako reaguje dieťa, ktoré bolo doma s mamou do veku 5 rokov a zrazu sa dostane do kolektívu MŠ. Než pozbiera antigénne podnety ktoré sa v tomto kolektíve nachádzajú ( každé dieťa je osídlené nejakým iným mikróbom ) je každú chvíľku choré. Takéto dieťa žilo izolované doma a tak nemá vytvorené protilátky na antigénne podnety ktoré doma nemalo.
Vy teraz chcete svoje deti nezmyselne ochrátiť od antigénov, ktoré sú v očkovacích látkach.
Našťastie väčšina rodičov ( 99%) tak ako vy nerozmýšľa a vďaka ním sa naša preočkovanosť proti ochoreniam povinného očkovania pohybuje až ku 99%-tám. Hovorí sa tomu kolektívna imunita. Aj preto vaše dieťa neochorie ani proti ochoreniam, proti ktorým nebude zaočkované. Bude žiť v populácii, kde 99% bude očkovaných a to mu zabezpečí, že sa s pôvodcom ochorenia s najväčšou pravdepodobnosťou nestretne. Viete si ale predstaviť tú hrôzu, keby všetci rodičia zmýšľali ako vy ? to by sme tu ešte dnes mali deti na vozíčkoch, povykrúcaných od detskej obrny ( v prípade ak by toto ochorenie vôbec prežili ). Len vďaka očkovaniu toto strašné ochorenie dnes už nemáme v našej krajine a tiež vo väčšine krajín sveta. Ak však chcete vedieť, ako to vyzerá v krajinách kde toto očkovanie nie je dostupné všetkým deťom, pozrite sa do preľudnených krajín Ázie a Afriky, kde sa detská obrna ešte stále vyskytuje. Najväčším výdobytkom medicíny bolo objavenie očkovacej látky proti pravým kiahniam. Keby nebolo ľudstvo celoplošne zaočkované proti pravým kiahňam, ešte stále by na toto ochorenie umieralo množstvo ľudí. Len vďaka plošnému očkovaniu ľudí všetkých kontinentov sa podarilo toto ochorenie zmazať z povrchu zemského.
A ešte dva najvypuklejšie príklady : Od apríla je celosvetovo vyhlásená pandémia prasacej chrípky. Denne chorie množstvo ľudí na celom svete. Zatiaľ má len mierny priebeh. My odborníci sa desíme čo nastane, keď sa tu na jeseň objaví klasická chrípka ľudská a spolu sa tieto dva vírusy zmiešajú do jedného nového, aký tu ešte nikdy nebol a tak nikto nemá proti nemu protilátky. Ak by nový vírus začal kosiť ľudstvo tak, ako to bolo vždy v minulosti s pandémiami chrípky
( Španielska chrípka zabila cca 50 miliónov ľudí na svete ) jediná záchrana pre ľudstvo by bola očkovacia látka. Aj vtedy by ste čakali kedy to chytí aj vaše deti a nevyužili pre svoje deti očkovanie, ktoré napriek tomu, že je nepovinné, bude vysoko nedostupné a úzkoprofilové?
Druhým príkladom je očkovanie proti besnote. V prípade, že vaše dieťa pohryzie besné zviera ( čo nie je vec neobvyklá ) jediná liečba a zabránenie istej smrti je podstúpenie očkovania. Aj v tomto prípade by ste volili smrť ?Ale akým právom ?
Mám 30- ročnú prax a skúsenosti lekárky, ktorá sa venuje celý svoj život problematike očkovania. Nemám však už dostatok síl bojovať s laickou zadubenosťou a hľadať slová, ako vysvetliť tak, aby to aj laik pochopil a neškodil nielen svojim deťom, ale mnohokrát aj celej spoločnosti.
Prajem vašim deťom, nech prídete k poznaniu že očkovanie je bezosporu najväčším výdobytkom medicíny a budete sa spolu s nami osatatnými tešiť z jeho úspechov.

mirka 23

RNG, ani nepiš, viem to...Len dufam, že kym ja budem mať dieťa, tak očkovanie nebude povinne, lebo ja fakt neviem čo budem robiť, ale dieťaťu toto nespravim.

RNG

cim viac vakcin daju dokopy, tym su bocne nasledky ovela horsie/.To ide rychklejsie, nez linearne.
Kazda vakcina na chvilu telo oslabi a ked sa prilis oslabi a zamori odrazu nastepenymi viacerymi, nasledky mozu byt obcas az tragicke.

Peto T

vevericka: V tohtoročnej epidémii čierneho kašľa na východnom Slovensku (cca 37 detí), mnoho detí bolo očkovaných celkom nedávno, len 1,5-2 roky dozadu. Aký zmysel má celé to divadlo?

eura: Ak očkovanie teraz nechceš, ale nemáš ešte guráž ho celkom odmietnuť, tak povedz pediatričke, že ho posúvaš. Vyhláška nestanovuje vrchnú hranicu očkovania ("dokedy sa musí"), ale len spodnú ("odkedy sa smie").

Ja som bol pri poslednej hexavakcíne môjho druhého syna už nerozhodný, ale nakoniec som s ňou súhlasil, a z následkov sa nespamätal dodnes.

bublik

a eura, nevzdavaj sa, mas pravo ppytat si pribalovy letak a ak v nom najdes cokolvek co povazujes za nebezpecne pre tvoje dieta, mas plne pravo vakcinu odmietnut. radsej si narobit problemy, ktore sa casom vyriesia, radsej celit skostnatelim nazorom, ako do konca zivota lutovat, ze sme nezabranili niecomu, comu sme zabranit mohli. drzim ti palce, aby tvoje babatko nemalo ziadny problem, snad vam to dobre dopadne, no nabuduce sa neboj o tom s lekarkou diskutovat a protestovat, len tak sa da dosiahnut zmena.
nevravim ze vsetky ockovania su zle a zbytocne, napriklad proti tetanu sa inak bojovat neda. vacsina vakcin je vsak zbytocnych a nebezpecnych a ockuju sa babatkam vo veku, kedy ich imunitny system este nie je vyvynuty. je to zlocin.

bublik

Odbornicka, ak si taka odbornicka, urcite tiez vies, ze niektore z vakcin obsahuju ortut, hlinik a fromaldehyd, ktore su pre nas organizmus jedom. nemienim nechat lekarov aby ktoru kolvek z tychto latok vpichli do organizmu mojho dietata. nespominam rozne zivocisne zlozky ktore sa pri vyrobe vakcin pouzivaju a bezpecne tiez zrovna nie su. otec mojho dietata dostal po zaockovani tazke alergie a astmu, a vzhladom na to, ze imunitny system je vec dedicna, nemienim moje dieta vystavit tomuto riziku.

za zlepsenie zdravotneho stavu v rozvinutych krajinach (ak sa to vobec da nazvat zlepsenim, deti mozno nezomru na cierny kasel ci osypky no na druhej strane na ne caka astma, autizmus, cukrovka ci rakovina, sposobena jedmi a tazkymi kovmi vo vakcinach)vdacime lepsim hygienickym navykom a zlepsenim zivoteho standardu. ak by neockovanie predstavovalo taku hrozbu pre ludstvo, asi by sme neboli jednou z poslednych krajin v europe, kde je este stale povinne.

a dalsia vec, zastrasovanie mozno na niekoho funguje, staci si vsak lepsie pozriet zakony a vyhlasku, tak po prve, pokuta ktora sa za neockovanie udeluje je uhrnna pokuta za vsetky odmietnute ockovania a je maximalne vo vyske desattisic korun, co ma netrapi, pretoze ju aj tak platit nemienim. je to totiz proti ustave ako aj proti dohovoru europskej unie, ktory je zavazny pre vsetky clenske staty.

ak si chces hovorit odbornicka drz sa faktov a predloz dokazy.