povinne ockovanie

Príspevok v téme: povinne ockovanie
bublifuk

Dobry den,

stretla som sa uz s mnohymi diskusiami na tuto temu ale nikde som nenasla jednoznacnu odpoved na moju otazku: mozem odmietnut povinne ockovanie mojho dietata? co sa stane ak po porode odmietnem dat moje dieta zaockovat? Nechcem tu diskutovat o tom ci je to spravne alebo nie, chcem vediet ci je to mozne. Dakujem.

Súvisiaci obsah

lek

Nebudem komentovat vsetky tieto prispevky, na ockovanie mam svoj nazor a viem o com hovorim. Nikto z vas si uz dnes nevie predstavit, ze by porodil 5 deti a z nich by sa dospelosti dozili 2 ci 3. Ale dobre. Odvolavate sa tu na zahranicie, ze tam sa clovek moze rozhodnut. Moj syn studuje v US na strednej skole. Musel predlozit najprv doklady a potvrdenia, ze ma vsetky povinne ockovania riadne za sebou, inak by nedostal ani viza. Ked isiel prvy den v US do skoly musel este raz predlozit doklad, ze ma naozaj vsetky ockovania za sebou, aj to posledne. Keby nemal, do skoly by mohol vstupit az potom, ak by ho absolvoval. Iste clovek sa moze rozhodnut, ze dieta neda zaockovat, ale nemohlo by vstupit do skoly. Su veci, ktore su v zaujme vsetkych obyvatelov a takym je aj ockovanie. Chranime vlastne dieta, ale aj tie ostatne a napriklad aj tie, ktore su oslabene alebo z urcitych dovodov nemozu ockovanie podstupit. Budu sa pohybovat v prostredi, kde sa podarilo vdaka ockovaniu urcite infekcie eradikovat, takze riziko pre nich je mensie ako tam, kde sa neockuje.

muc

typicky slovensky pristup- uplatok lekarovi.
mimi lekar nie je babka a nerobi to, co sa mu v danej chvili zapaci, alebo co sa paci rodicovi. uplatok si nechaj , jemu by bol na nic, kebyze v buducnosti tvoje dieta bude mat ochorenie, ktore bezne u nas uz nie je vdaka ockovaniu a tvoje zrazu ochorie a jemu nasiju pochybenie a vyvedu sa nasledky voci nemu. a som presvedcena, ze ty ako rodic by si bola prva, ktora by si trvala na jeho potrestani, lebo tvoje dieta by bolo mozno ohrozene na zivote. vtedy by si sa s tym, ze ty si ho nechcela dat ockovat, zrejme nechvalila...
nedavaj uplatok, ale rovno do zdravotnej karty podpis vyhlasenie, ze je to TVOJ vymysel a TVOJE rozhodnutie. co tak zobrat zodpovednost na svoje plecia???
suhlasim s tym, ze badatel.sk nie je svate pismo, je tam vela cennych informacii, ale som za, ze cesta vedie niekde uprostred dvoch extremov

lilly2

K tomu len jeden nazor... to, aby maminka odmietla ockovanie svojho babatka zatial na sk mozne nie je. Mozno pre niekoho hotove nestastie, ale tak to je.
Ja som za to, aby odmietnut mohla. Ale tiez za to, aby pri pripadnych komplikaciach niesla nasledky svojho rozhodnutia. Takze, ak dieta potom chyti cierny kasel alebo este "lepsiu" chorobku, tak nech su nasledne rodicia nuteni platit mu liecbu z vlastneho vrecka. Predsa nie je fer, aby to znasali vsetci len preto, ze platia poistenie.
"pacia" sa mi ludia, ktori uznavaju stranku badatel.sk za svate pismo. Fakt bezva. Tak ak sa nou riadite, tak si dajte vypnut mobil, lebo vam zdegeneruje mozog, vratte auto, ktore splacate 2 roky leasingovke, lebo vas financne potopi... okrem toho, ak citate clanok organizacie, ktora je proti ockovaniu, tak musite ocakavat, ze nebude prilis objektivny. Ved ak si vy zalozite nejaku asociaciu, ktora bude propagovat vypichovanie laveho oka, lebo cloveku staci jedno, tak clanky s tymito argumentami budete pisat...

štvrtá

Mimi, tvoja pediatricka si robila svoju pracu. nic viac a nic menej!keby tak nerobila, tak sa dostava do rozporu so zakonom o zdravot. starostlivosti. rozmyslaj prosim co pises. a mimochodom- ak robila ti tak zle, tak v prvom rade obvinuj svoju mamu, ktora ta ku nej v pripade choroby nosila. preco si neporadila s tvojou chorobou doma sama? preco vyhladavala odbornu pomoc? hladala odbornu pomoc a edekvatnu ju aj dostala..

aaaaaaaa

Nehcela by som byt v tvojej kozi,ked ti dieta ochorie na chorobu,proti ktorej si ho nedala zaockovat a nebodaj bude mat este trvale nasledky len kvoli tvojej nedbanlivosti.

majuska_

a tiez nezvyknem pri odpovediach chodit po milionoch weboch aby som si neviem co prestudovala. co clovek, to nazor, nemyslis?

majuska_

"toto od zaciatku" znamenaju 3 prispevky a nie 300. a ubezpecujem ta, ze som si tieto 3 prispevky precitala. ak vyjadrujem svoj nazor na urcitu temu z tychto vyse 900 na fore, tak nevyhladavam vsetky temy tykajuce sa prave tej tvojej aby som si precitala komplet prispevky.

a okrem toho moja mila to bola iba otazka z mojej strany, ktora si nevyzadovala odpoved "si mimo", ale slusnu odpoved, ze preco si sa tak rozhodla, co ak sa nieco stane a podobne vies? no ale to by si sa musela naucit poriadne citat, ze co clovek pod tym mysli. nemam totiz vo zvyku napadat a urazat ludi a hovorit im ako nejaka veduca organizacie za ochranu neockovanych deti, ktora sa ta snazi potopit. takze sa spamataj. a fakt stacila slusna a normalna odpoved.

Mimi323

Majuska, ak si prečitš toto od začiatku do konca, potom môžeme spolu diskutovať, kto ohrozuje svoje dieťa. Ja tiež veľmi pekne ďakujem svojej pediatričke za všetky očkovania a za všetky antibiotiká.
-odkaz odstránený-

Mimi323

majuška, si mimo. Totot tu už bolo riešené. Tu sa rieši, ako to spraviť, aby dieťa neočkovali. Mna to tiež veľmi zaujíma.
Jednym z riešení by mohla byť aj osobná dohoda s lekárom a ak by bolo treba, dať úplatok.