povinne ockovanie

Príspevok v téme: povinne ockovanie
bublifuk

Dobry den,

stretla som sa uz s mnohymi diskusiami na tuto temu ale nikde som nenasla jednoznacnu odpoved na moju otazku: mozem odmietnut povinne ockovanie mojho dietata? co sa stane ak po porode odmietnem dat moje dieta zaockovat? Nechcem tu diskutovat o tom ci je to spravne alebo nie, chcem vediet ci je to mozne. Dakujem.

Súvisiaci obsah

RNG

mozna sa opakujem, ale v 50desiatych rokoch, ked sme boli v "skole prirody" 4 tyzdne 2 triedy cely cas spolu na chate, nepamatam sa na ziadne alergie, okrem sennej RAPIDNE zmenit, a to pri stale
dokonalejsej lekarskej vede a
prisnej kontrole potravin a
hygieny a
hromadami ockovania.
Ze by to predsa len bolo pre to ockovanie do znacnej miery?Alebo potravinove normy? Alebo chemicke lieky? Alebo schvalene hladiny zamorenia?

Na to netreba mat mozog Einsteina, aby si clovek dal 2 a 2 dokopy a uvedomil si, ze to je asi zo zamorenia a kedze su potraviny kontrolovane zdravotnikmi, lieky tiez, chemikalie tak isto a vakciny tak isto, ze je asi problem v tych zdravotnych kontrolach a rozhodnutiach.
A teda ocakavat, ze sa priznaju a urobia napravy je dost nepravdepodobne, lebo to by si museli v prvom rade niekde priznat v niecom vinu.

Takze koren problemu je v celom systeme zdravotnictva.

oxy

kazdy svojpravny clovek ma moznost vyberu. tak prosim respektujte kazdeho rozhodnutie- ci je uz za alebo proti ockovaniu...

mirka 23

vevericka, jasné treba sa preočkovať, tak sa očkuj. A keď príde vakcína proti prasacej chrípke,tak stoj prvá v rade...

vevericka

peter t..iste vies, ze proti ciernemu kaslu sa treba preockovat, pretoze ucinnost ochrany zacina klesat po 5 rokoch a po 12 je takmer neucinna ..deti su ockovane 3. 5. 11. mesiaci a potom ako 6.rocne...o kolkych dospelych vies, ze sa boli dat preockovat???? zvacsa sa to znaedbava a zacinaju sa objavovat pripady tohoto ochorenia..probem je, ze nakazeni ludia byvaju hrozbou pre male deti..ktore su bud v stadiu ockovania, takze namaju za sebou vsetky casti..alebo su cerstvo po nich
myslim probem bude aj v tom, ze vakcinu poistovne plne nepreplacaju..a mnohi sa nedaju zaockovat aj z tohto dovodu

aknitka

tak prečo sa potom očkuje keď je dokázané, že je to škodlivé? fakt je to len kvôli biznisu? ak to tu viete vy, tak o tom predsa musia vedieť "aj múdre hlavy" čo rozhodujú o paušálnom očkovaní. tak sa pýtam, že prečo sa potom stále očkuje.

Peto T

vevericka: Cierny kasel a Slovensku: 105 pripadov v roku 2008, a z toho 70 u plne ockovanych(!), 18 u neockovanych, a 11 u ludi s nezistenym ockovacim statusom nad 25 rokov (da sa odovodnene predpokladat, ze vacsina z nich bola ockovana).

V roznych studiach sa riziko tazkych nasledkov ockovania uvadzalo na 1:1500 len pre samotnu vakcinu cierneho kasla. Deti dnes dostavaju naraz aj 7 a viac vakcin. Hlasenie neziaducich ucinkov je na Slovensku na zaplakanie.

Alergie ma uz 1/3 deti a trend ukazuje, ze ich do 5 rokov bude mat 1/2 deti. Pomaly v kazdej triede na zakladnej skole bude dieta trpiace na potencialne smrtelnu potravinovu alergiu. Rovnako zly je vyvoj dalsich alergii a astmy.

Autizmus oficialne uz aj na SLovensku postihuje 1 zo 100 chlapcov a 1 zo 400 dievcat. Kedze nasadzujeme stale dalsie zbytocne vakciny, vyvoj bude pravdepodobne rovnaky ako v inych krajinach, kde tie vakciny uz nejaky cas pouzivaju a kde autizmus ma u deti prevalenciu podla najnovsich udajov uz medzi 1:38 a 1:66.

Hyperaktivita, poruchy spravania, poruchy reci, poruchy ucenia postihuju pomaly uz kazde tretie dieta. Takisto moze ist o dopady poskodenia mozgu v ranom detstve nervovymi jedmi z vakcin.

Toto su daleko vacsie problemy, nez tych niekolko liecitelnych ochoreni, ktore sa ockuju, a ktore v najvacsej miere ustupili davno pred spustenim masovych ockovacich programov. Samozrejme, ziadny sudny clovek by si ich nezelal, ale riziko nachytania tychto ochoreni a vaznych nasledkov je podstatne nizsie nez riziko vakciny.

RNG

inac, deti dostavaju aj ochorenia, proti ktorym boli ockovane...
Mozna v mensom mnozstve, ale zase su data o tom manipulovane medickou komunitou,takze pravdu naozaj nepozname a je dovod, aby sa to extremne stanovisko lekarov na vakciny, ktore predstavuju ako neskodne a velmi uzitocne dokladne prehodnotilo. A to je mozne len ked sa otvori druhy extremny front a pri vzajomnej interakcii tychto vijde niekde v strede pravda na javo.

RNG

vevericka, riziko neockovania ti povie kazdy lekar a masove informacne prostriedky. V tejto diskusii boli hlavne reprezentovane ine nazory, ktore su zamerne potlacane, kde sa hovorilo o skodlivej stranke vakcin o ktorej nechce medickympriemysel vobec rozpravat.
Ale ked zacnu umierat ludia na tie tzv "neskodne" vakciny, je dovod na otvorenie diskusie, vsakze, aby sa ukazala aj druha stranka.
Samozrejme, ako vzdy, pravda je niekde medzi tymito extremnymi nazorami, otazka je len kde a zatial medicka komunita v tomto nekooperuje napriek tomu, co prisahali, ze je zdravie ludi pre nich prvorade.

vevericka

vsetci si tu uvedumujete riziko ockovania, ale uvedomujete si aj rizika neockovania???co ked dieta dostane ochorenie, proti ktoremu sa dalo chranit ockovanim (povinnym) a vy ste ho napriek tomu nechranili a ohrozite ho tak???

bublik

super, ani nevies ako si ma potesil, teda dodal odvahu, a tak, my sa nedame a keby nieco tak budem kontaktovat iniciativu. Dakujem za vsetko :-)