povinne ockovanie

Príspevok v téme: povinne ockovanie
bublifuk

Dobry den,

stretla som sa uz s mnohymi diskusiami na tuto temu ale nikde som nenasla jednoznacnu odpoved na moju otazku: mozem odmietnut povinne ockovanie mojho dietata? co sa stane ak po porode odmietnem dat moje dieta zaockovat? Nechcem tu diskutovat o tom ci je to spravne alebo nie, chcem vediet ci je to mozne. Dakujem.

Súvisiaci obsah

bublik

mimochodom, diskutovat nema zmysel len s ludmi, ktori nereaguju na argumenty a melu si dokola to svoje, a namiesto konkretnych prikladov a dokazov uvadzaju len obsirne irelevantne pseudoargumenty. samozrejme ze pri mnohych pripravkoch alternativnej mediciny ide hlavne o biznis, ale preco si doktor999 mysli, ze s klasickymi liekmi to tak nie je? kde beriete tu istotu? co vas vedie k tvrdeniu, ze iba klasicke lieky zachranuju zivoty a tzv. alternativne lieciva nie, ked ste to nikdy nevyskusali ani sa tym blizsie nezaoberali? nechcem na nikoho utocit, je to len normalna logicka otazka, ktorou nikam nesmerujem a zaujima ma normalna logicka odpoved bez zbytocnych "hlupakov" a "obmedzencov". videli ste zaberat klasicke bezne predpisovane lieky, ale alternativnym ste nikdy nevenovali pozornost, tak kde beriete tu istotu, ze nemozu zaberat tiez, popripade lepsie, alebo bez zbytocnych vedlajsich ucinkov?

bublik

co som sa docitala vo vcerajsich novinach (a asi aj vy): ockovanie proti prasacej chripke bude na slovensku dostupne pre patinu obyvatelstva, pre policajto a statnych uradnikov bude dokonca povinne. policajtov a statnych uradnikov budu nutit aby sa zaockovali, hasici a zdravotnici budu medzi uprednostnenymi, ale ockovanie bude dobrovolne. preco jednych nutit a druhych nie? kto rozhoduje kto je cennejsi/dolezitejsi clovek? a preco nedat policajtom moznost vyberu? komu to dava zmysel nech zdvihne ruku...

nelkaa

Precítala som si vsetky prispevky od doktora999 dozadu a poviem na rovinu, že tak ukecaného doktora som este nezazila. Ked pride clovek do ambulancie,tak musíte z doktora tahat urcite odpovede ako z chlpatej deky. A tu máme doktora, ktorý nám venuje tolko casu a hlavne kritiky na doplnky vyzivy. Zaujimave ze dobre pozna toto forum a je ukecaný ako nejaka baba. Chcela by som aby sme tu pritomneho pana doktora zmysluplne vyuzili, aby nevypisoval len zbytocne dlhe konstatovania, a aby nam poradil v nasich zdravotnych problemoch, ktorych mame neurekom.Chodime s tymiproblemami aj po lekaroch, ale casto nam nevedia pomoct. Suhlasis pan doktor999 a zalozis novu temu s tvojimi radami?
A nevyhovaraj sa ze nemas cas.

RNG

Konecne, ty si len nevzdelany pritakavac, tj jeden z neinformovanych. Tebe to odpustim, ty si neprisahal ,ze budes pomahat svojim pacientom nadovsetko , tj ze sa budes doskolovat zo vsetkych moznych pramenov,co zrejme doktot 999 odmieta, lebo si mysli ze zozral vsetky mudrosti sveta na fakulte a uz nic nove mu nikto nemoze povedat, pokial sa neohana diplomom z medickej fakulty. Podozrievam, ze nepozna ziadne svetove jazyky, aby si to mohol nastudovat v originale a vobec po skonceni sluzby nema ziadny zaujem sa vzdelavat. Na tomto fore bolo totiz spomernute hromada literatur zlekarskych zdrojov a cela reakcia na to bola od neho, asi taka, ako keby mal klapky mna ociach. S takymi ludmi nemam ziadny zaujem stracat moj drahy cas.

RNG

oprava: to ze je na trhu 95% neucinnych doplnkov nie je dokaz, ze tychzvysnych 5% je tak isto neucinnych, ale sveci to len o tom, ze v doplnkovom priemysle, tak ako aj v inych sa jedna v prvom rade o peniaze.

Este dolozim doktor 999, robis zo seba velmi dolezitu osobu, pricom si len radovy lekar zrejme, nie nic zvlastneho ani vysokopostaveneho, a zrejme este prilis mlady. Vedomosti dochadzaju s vekom a skusenostami, citanim literatury, samozdelavanim sa, lebo v kazdom poli a najma medicine skolske znalosti su nedostatocne.
Az postupne vekom a skusenostami dosiahnes hladinu, kde si uznas, ze vies, kolko malo vlastne vies, potom sa mozeme mozno pozhovarat, ked este budem dovtedy nazive.
Vseobecne som zistil, ze so starsimi ludmi, docentami a profesormi na vysokych skolach som mal podstatne menej problemov v odovzdavani tychto novsich, slabo publikovanych poznatkov.
Najmenej uspechu som mal s lekarmi na zapadnutych nemocniciach, ktori o co menej vedeli, o to sa viacej bili do prs a stavali na piedestal neomylnosti.

konecne

rng, to prve prislovie nadherne plati na vas ale v tom druhom nemate pravdu...vas si totiz clovek nemoze pomylit lebo vecsi zadumany hlupak sa tu uz nenachadza.
doktor999 suhlasim s vami a na vasom mieste by som vas drahocenny cas nestracala s takymito individuami s citelne nizkym IQ

RNG

doktot 999, ty si ten zadubeny hlupak, ktory sa nechce nic naucit od svojich kolegov,znamych lekarov, velmi uspesznych, ktori na svojich klinikach liecia prave tymi potravinovymi doplnkami a to vsetky choroby, dokonca maju uspech aj tam, kde by si ty s tvojimi farmaceutikami pohorel.
A ja mam ajn osobne skusenosti na to, ze je to pravda, ked som si za 2 dni odstranil zapalstredneho ucha, na co mi lekari chceli predpisat 2 tyzdne antibiotik a prepichnut usi.
Tak isto som si dodnes zahnal rozne sezonne ochorenia za den, dva , maximalne tri, co predtym v zivote osetrene lekarmi a atb trvalo aj 2-3 tyzdne, kym som z toho vyliezol
Samozrejme sa nejedna len o mna ale aj mnoho ludi, co som im podobne navody od tychto lekarov poradil. To ze z doplnkov je 95% na trhu malo alebo vobec neucinnych nesvedci automaticky o tom, ze tych 5% zvysnych je klinicky ucinnych, ale ze svet je riadeny peniazmi.
Ale to iste plati na farmaceutika, ktore sa vyrabaju a predavaju napriek tomu, ze su mnohe neucinne a mnohe dokonca natolko skodlive, ze ich museli stiahnut z trhu.
A o tom, kolko ludi poskodili sa len teraz dozvedame postupne, ked konecne vychadzaju na javo statistiky, ako ta v najvacsom medickom magazine, JAMA, ktoru keby si cital, nemal by si tu tie jednostranne zaujate komentare.
Len ako malicky priklad, na aspirin v USA rozne zomrie vyse 17 000 ludi z vykrvacania. Vyse 120 000 skonci na pohotovosti. Pricom cely problem sa da vyriesit prirodnymi protizapalovymi doplnkami, ako curcumin, boswelin, bromelain alebo povodny "prirodny aspirin" vytazok z kory vrby, salicin, ktory vo vrbovej kore aj po znacnom obohateni potrebnom na ucinnu davku nedrazdi steny zaludka ani criev.

Ale myslim, ze tu zbytocne stracam cas, lebo prislovie hovori, "komu nie je rady, tomu nie je pomoci"

a druhe hovori, "nehadaj sa z hlupakom lebo posluchaci, co nerozumeju problematike si mozu jedneho s druhym pomylit"

doktor999

PeťoT, nechápem, ako niekto, kto sa tvári tak seriozne ako Ty, môže napísať že hnisajú rany po očkovaní u onkologických pacientov.To si prosím Ťa takúto sprostosť kde zobral. Veď Ty fakt nevieš vôbec o čom píšeš.Trepeš jedna radosť, jedna sprostosť za druhou.To je teda fakt výkon.