doktot 999, ty si ten zadubeny hlupak, ktory sa nechce nic naucit od svojich kolegov,znamych lekarov, velmi uspesznych, ktori na svojich klinikach liecia prave tymi potravinovymi doplnkami a to vsetky choroby, dokonca maju uspech aj tam, kde by si ty s tvojimi farmaceutikami pohorel.
A ja mam ajn osobne skusenosti na to, ze je to pravda, ked som si za 2 dni odstranil zapalstredneho ucha, na co mi lekari chceli predpisat 2 tyzdne antibiotik a prepichnut usi.
Tak isto som si dodnes zahnal rozne sezonne ochorenia za den, dva , maximalne tri, co predtym v zivote osetrene lekarmi a atb trvalo aj 2-3 tyzdne, kym som z toho vyliezol
Samozrejme sa nejedna len o mna ale aj mnoho ludi, co som im podobne navody od tychto lekarov poradil. To ze z doplnkov je 95% na trhu malo alebo vobec neucinnych nesvedci automaticky o tom, ze tych 5% zvysnych je klinicky ucinnych, ale ze svet je riadeny peniazmi.
Ale to iste plati na farmaceutika, ktore sa vyrabaju a predavaju napriek tomu, ze su mnohe neucinne a mnohe dokonca natolko skodlive, ze ich museli stiahnut z trhu.
A o tom, kolko ludi poskodili sa len teraz dozvedame postupne, ked konecne vychadzaju na javo statistiky, ako ta v najvacsom medickom magazine, JAMA, ktoru keby si cital, nemal by si tu tie jednostranne zaujate komentare.
Len ako malicky priklad, na aspirin v USA rozne zomrie vyse 17 000 ludi z vykrvacania. Vyse 120 000 skonci na pohotovosti. Pricom cely problem sa da vyriesit prirodnymi protizapalovymi doplnkami, ako curcumin, boswelin, bromelain alebo povodny "prirodny aspirin" vytazok z kory vrby, salicin, ktory vo vrbovej kore aj po znacnom obohateni potrebnom na ucinnu davku nedrazdi steny zaludka ani criev.
Ale myslim, ze tu zbytocne stracam cas, lebo prislovie hovori, "komu nie je rady, tomu nie je pomoci"
a druhe hovori, "nehadaj sa z hlupakom lebo posluchaci, co nerozumeju problematike si mozu jedneho s druhym pomylit"