povinne ockovanie

Príspevok v téme: povinne ockovanie
bublifuk

Dobry den,

stretla som sa uz s mnohymi diskusiami na tuto temu ale nikde som nenasla jednoznacnu odpoved na moju otazku: mozem odmietnut povinne ockovanie mojho dietata? co sa stane ak po porode odmietnem dat moje dieta zaockovat? Nechcem tu diskutovat o tom ci je to spravne alebo nie, chcem vediet ci je to mozne. Dakujem.

Súvisiaci obsah

nelkaa

no vidis doktor999 ze si zena,uz aj tak pises. A ty ako doktor nemusis triafat klinec po hlavicke,ved ty to musis vediet.A ako odbornik prečo nemas zlty smajlik?
Nieco ti poviem celkom uprimne.Mozno nie si hlupa,mozes byt scitana ale svojim chvastanim a urazanim inych dokazes znehodnotit aj to co vies. Myslim tym tie predosle prispevky.

doktor999

vcelku som sa tu zabával, ale po prečítaní Tvojej reakcie musím zaplakať. Samozrejme nad Tebou. Je to horšie ako som predpokladal. Vôbec, ale vôbec si nepochopila čo som napísal a čo som tým myslel, absolútne nič.

- mira

Zápal slepého čreva majú ľudia obľubujúci veľké množstvá mäsa a cukru. Všimni si že vegetariáni, ktoré nejedávajú ani syry ani vajcia naň netrpia. To ale teba isto nezaujíma, musíš sa predsa zaoberať chemickými "liekmi".
Predchádzať sa mu dá vhodne volenou stravou. Takouto prevenciou by ale operatéri a výrobcovia chemických preparátov prišli o zisky. O to nemajú záujem.

doktor999

ani som nevedela ako v inom príspevku trafím kliniec. Čiernobiele videnie. Na základe negatívnej skúsenosti zavrhnem všetko.Ak by všetci takto uvažovali, tak sa nemôžu dať operovať na zápal slepého čreva (nesprávne napísané) lebo si to vyžaduje rezanie a sú možné komplikácie.
Pacient síce zomrie, ale to nevadí, nebude mať jazvu a ani rana mu nezhnisá a pod.
To potom môžeme zrušiť celú medicínu a aj alternatívnu. Nemá žiadny význam. Všetko je to o konflikte účinok/riziko o tom že všetko zlé je na niečo dobré a niečo dobré môže byť aj zlé....

doktor999

Je niekoľko rokov známe a diskutované ohľadom očkovania TBC a to dávno pred tým ako začali nejaké protiočkovacie kampane. Problém s očkovaním TBC je hlavne v tom, že ako jediné očkovanie nechráni na 100% a zároveň je to očkovanie spojené s % najvyšším počtom nežiadúcich účinkov a napríklad špecifikom je, že podanie očkovacej látky nie je jednoduché. Nie je to len obyčajný vpich v podobe injekcie. Vzhľadom k tomu sa očkovanie proti TBC neustále prehodnocuje a sú krajiny kde sa prestalo očkovať.Je to diskusia, napríklad pediatri by boli za zrušenie, pľúciari nie.Aj jedni majú argumenty aj druhí, za a proti. Skrátka čiernobielym televízorom už odzvonilo, hoci tu občas vidieť čiernobiele videnie.A čo sa týka dvojite slepých pokusov a očkovania, tak tu vidieť Tvoju absolútnu nevedomosť.
Len tak pre srandu, variolla, vieš čo je, či bola ?(poliomyelitida, tetanus u zaočkovaných.....) A to je príklad ako odpoveď, ale neverím, že pochopíš.

Peto T

doktor999: POĎME NA VEC KONŠTRUKTÍVNE.

Dlho sme obkecávali, ale téma je očkovanie. Doktor999, uviedol si, že dôveruješ dvojitým zaslepeným štúdiám, a že nemáš problém so zahraničnou literatúrou. Poďme teda argumentovať spôsobom, ktorý je Ti blízky. UVEĎ NEJAKÉ ROZSIAHLE DVOJITÉ SLEPÉ ŠTÚDIE, KTORÉ BY DOKAZOVALI DLHODOBÚ KLINICKÚ ÚČINNOSŤ OČKOVANIA PROTI PREDMETNÝM CHOROBÁM. Zdôrazňujem, klinickú účinnosť, nie trápne titre protilátok.

Ja som doteraz žil v tom, že takéto štúdie prakticky neexistujú, a preto vakcíny považujem za neúčinné. Máš šancu dokázať tu všetkým, že aspoň Tvojím spôsobom tá účinnosť preukázaná bola. Hoci nejde o komplexný dôkaz, ako som už uviedol (posunom Th1->Th2 sa ochorenia iba maskujú, nie predchádzajú), bol by to dobrý začiatok.

Ja na úvod uvediem jednu ohromnú kontrolovanú slepú štúdiu, ktorá dokázala neúčinnosť BCG vakcíny proti tuberkulóze. Trial of BCG vaccines in south India for tuberculosis prevention: first report, Bulletin of the WHO, 57(5): 819-827, 1979.

Peto T

Písal som o hnisajúcich očkovacích BCG jazvách u detských onkologických pacientov. BCG mykobaktérie z očkovania totiž ostávajú v tele latentné, a pri potlačení imunity sa reaktivujú. Je záme (možno dokonca aj uvedené v príbalovom letáku vakcíny), že typicky k tejto reaktivácii dochádza po DPT vakcíne v roku života, nakoľko najmä pertussis anatoxín poškodzuje imunitu. Zahojená BCG očkovacia jazva začne znovu hnisať, a môže dôjsť k zápalu lymfatických uzlín (toto sa stalo aj môjmu synovi), niekedy aj hnisavému, a dieťa putuje do tuberkulózneho ústavu vo Vyšných Hágoch, aby mu vyoperovali zhnisané uzliny a absolvovalo ťažkú antibiotickú liečbu.

V príbalovom letáku vakcíny sa uvádza, že vakcína môže spôsobiť ťažkú tuberkulózu očí, kostí a vnútorných orgánov, aj s odstupom 6 rokov od očkovania!

Mimochodom, každé očkovanie je založené na potlačení Th1 (všeobecnej-bunkovej) a vyhecovaní Th2 (protilátkovej) imunity. Toto vlastne je celý tzv. účinok vakcín, že preorientujú imunitný systém od akútnej zápalovej reakcie (bežných príznakov choroby), ku chronickej protilátkovej reakcii, čo síce akoby znížilo počet ochorení, ale v skutočnosti len telo nedokáže primerane reagovať na infekty, a množia sa chronické, alergické a autoimúnne ochorenia.

doktor999 to asi nepochopí, pretože toto ho v škole nenaučili, a sám si to nenaštuduje.

nelkaa

doktor999 no ved napis, ale blizsie,ako som sa pytala.Vies kolko takychto doktorov moze forum skryvat?A pochybujem ze ty taky vzdelany clovek by si takto obetavo venoval svoj cas anonymne.A len hlavne aby si vyvratil RNG - nazory a nazval ho hlupakom. Nezda sa ti to prizemne a nehodne doktora?
Ale uz musim koncit,mam aj inu robotu na rozdiel od teba.

nelkaa

bublifuk, aby som nieco napisala aj k prispevku, povinne ockovanie podla mna by si nemala odmietnut.Jedni su za,druhi proti,ale zodpovednost za svoje deti nesies ty sama a preto sa musis aj tak rozhodnut.Nakoniec povinne ockovanie je stale povinne,stanovene zakonom 355/2007.Za odmietnutie mozes dostat aj vysoku pokutu.