Ja mám SM a hádam ma nebude niekto nútiť očkovať sa?! Je dosť pravdepodobné, že tú SM mám práve z očkovania. Svoje dieťa zaočkovať hneď po narodení nedám. Nebojím sa, že by zdedilo chorobu, ale imunitný systém môže zareagovať tak ako možno môj. Niekto tu písal, že bábo má po narodení slabú imunitu a preto sa musí dať zaočkovať, ha ha, práve preto nepichať do neho to svinstvo. Ja som zato nech si každý vyberie. Nech kompetentní zverejnia nahlas všetky pozitíva aj negatíva a nech si ľudia vyberú, či sa dajú zaočkovať alebo nie. Ako ma niekto môže nútiť, to kde sme. Iste, v niektorých prípadoch je očkovanie dôležite, v iných nie. Mne očkovať neodporúčajú, ani na chrípku. Prečo, keď to je také bezpečné? Lebo nevedia ako imunitný systém zareaguje. Keby boli také neškodné, tak by to bolo práve pre chorých ľudí. A hádam ma nebude niekto ešte obvinovať, že niekoho nakazím nejakou chorobou!!!!!To je totálna blbosť. A neviem načo sa tu doťahujete, ide iba o to, aby sme si mohli vybrať. Nie sme ovce v niekoho rukách, ale lekári si nás s nimi často mýlia.