povinne ockovanie

Príspevok v téme: povinne ockovanie
bublifuk

Dobry den,

stretla som sa uz s mnohymi diskusiami na tuto temu ale nikde som nenasla jednoznacnu odpoved na moju otazku: mozem odmietnut povinne ockovanie mojho dietata? co sa stane ak po porode odmietnem dat moje dieta zaockovat? Nechcem tu diskutovat o tom ci je to spravne alebo nie, chcem vediet ci je to mozne. Dakujem.

Súvisiaci obsah

doktor999

musím Ťa sklamať nelkaa, som doktor a na inom fore normále radím, pri normálnych problémoch. Ak viem poradím a ak nie, tak napíšem že neviem, alebo že medicína nevie.Mimochodom je to uplne normálne, že riešiť medícina nevie všetko a dokonca dosť málo. A tam nastupuje alternatíva, ibaže tá vie riešiť všetko, že. Teda to tak vyzerá, keď človek číta takéto fórum.
A hlavne mnohé rady, aké je to všetko jednoduché. Len by som Vás videl pri pacientovi s naozaj vážnou chorobou, stavom, akí by ste niektorí boli posr...
potom by sa Vám to také neskutočne jednoduché nezdalo.

nelkaa

aky mas diplom,specializaciu,mas nejake certifikaty?vyuzivas svoj volny cas alebo dovolenku na to aby si nas tu presvedcil aky je RNG hlupak a aky si ty chytry a nedoceneny pocitacovy maniak?Chod a zaloz si radsej novu temu ty mudrlantka.

nelkaa

a co si ty za doktor,co beha po vsetkych forach,ty musis mať mnoho casu. A vypisujes tu litanie a nic konkretneho, len vseobecne,ktore ovlada kazdy.myslis ze pravy doktor ma take IQ ze sa tu bude s niekym dotahovat?

doktor999

je pochopiteľné, že niekomu nevonia môj štýl. Ten štýl je presne taký aký, podľa mňa, v takýchto diskusiách má byť. Vôbec ma netrápi, že sa to niekomu nepáči, hlavne ak útočí na niektoré nezmysly.Ešte raz nemám problém s čím koľvek.Dvojite slepý pokus, oficiálna štúdia publikovaná v renomovanom odbornom časopise o účinnosti doplnku x oproti placebu, lieku, doplnku ypsilon...( RNG rád z nich cituje) napríklad JAMA, Lancet,BMJ (tieto čítam bežne a v origináli-táto veta je len pre RNG). Ja s tým nemám žiadny problém, to že iný bude mať, nuž, byť objektívny je niekedy ťažké.A RNG fakt je primitívne niekoho obviňovať, že je taký, onaký, mladý, sprostý, nevzdelaný len s diplomom a pod. Ani sa Ti nesníva...Ak chýba argument,dôkaz, tak potom sa chválim aký som premúdry, vzdelaný a čo všetko som prečítal a ten druhý je idiot.Je to na smiech.
A ešte k tej chémii... niekto tu radí dávať kilá celaskonu na všetko, a to nie je náhodou nejaká kyselina ? A chápem, že na diskusnom fóre alternatívnych, nebudem obľúbený, ale nevadí. Ja si píšem čo viem a čo si kto myslí. Kľudne si kupujte doplnky, hlavne cez net, veď určite zaberajú, hoci ani len netušíte či zaberajú. Argument o milionoch užívajúcich je smiešny. V slušnej spoločnosti sa to robí tak,že milionu sa dá doplnok a milionu nič-placebo, ale ani jeden z dvoch milionov nevie čo vlastne užíva, doplnok, alebo placebo a potom sa to vyhodnotí.A ak u toho milionu s doplnkom zaberie, tak vtedy je to OK. Inak je to o neserioznom otto ľudí.Nič viac,nič menej. Kto chce pochopí a je jedno aký štýl sa na to použije a niekto nepochopí, čo je ale tiež normálne.

doktor999

ak som nevyskúšal neviem...logické, ale bohužial v prípade lekárov nemožné. Ja nemôžem niečo vyskúšať len tak. Každý liek prejde tortúrov skúšania, jednač či vôbec účinkuje a aké má nežiadúce účinky. V podstate vždy je to o konflikte účinku s možným rizikom. Veľa liekov sa dávalo a stiahlo, lebo sa zistilo že to riziko je väčšie. Tak to bolo a bude. Inak sa nedá. A hlavne je, že medicína používa tzv. dvojite slepý pokus. Inak by to bolo o ničom. Bolo by to presne ako v alternatíve. Mne to zabralo aj babke aj dedkovi, toto si kúpte lebo je to dobré a pod. Božemôj ak by takto doktori riešili, tak sú 20 hodinové správy denne na celom svete, ktoré riešia len pochybenia doktorov. To vôbec nie je také jednoduché. Alternatíva toto odmieta, žiadne dvojité-slepé pokusy, žiadne presné návody na skúšanie. Vôbec to nie je problém. Ak nejaký alternatívny výrobca pradloží štúdiu s dostatočným množstvom pacientov, s dokázaným účinkom a účinnosťou, prijateľným rizikom, tak zajtra to začnú doktori písať na recept.Má to presné pravidlá a prísne, práve za účinkom nežiadúcich účinkov. RNG tu vypisuje ako keby nežiadúce účinky neviem, čo. Odkazy na JAMU, a neviem kde ešte. Takže lekár môže skúšať, ale nie len tak, že teraz vyskúšam. Musí to mať pravidlá, presné, kontrolovateľné, na dostatočnom počte pacientov a hlavne porovnateľné s niečim (placebo, iná látka) a s nejakým dôkazom.To nie je len tak ako si to niekto predstavuje. Všetko toto ale alternatívnym nevonia, čo je pochopiteľné.A aj klasická medicína je o biznise. len nechápem ak je to biznis v alternatívnej, tak je to OK, ak v klasickej tak je to zlé.Čudné myslenie

- mira

Jy si myslím, že nie je doktor.
Myslím si, že doktori majú viac slušnosti, taktu a vyššie IQ ako tento diskutujúci.

RNG

Omluvam sa, rozhodne tu na fore som nikoho nemal zaujem ani urazit, ani pomizit. Do diskusie rozhodne nepatria urazky, ale len platne argumenty a dokazy. Ale niekedy sa clovek neovlada a pouzije strozakonne "oko za oko, zub za zub' miesto civilizovanejsoehop krestanskeho, "kto do teba kamenom, ty do neho chlebom" alebo dsokonca Jezisovo:"miluj svojho blizneho aj nepriatela", co je podstatne tazsie v praktickom zivote.