povinne ockovanie

Príspevok v téme: povinne ockovanie
bublifuk

Dobry den,

stretla som sa uz s mnohymi diskusiami na tuto temu ale nikde som nenasla jednoznacnu odpoved na moju otazku: mozem odmietnut povinne ockovanie mojho dietata? co sa stane ak po porode odmietnem dat moje dieta zaockovat? Nechcem tu diskutovat o tom ci je to spravne alebo nie, chcem vediet ci je to mozne. Dakujem.

Súvisiaci obsah

nelkaa

co sa tyka vitaminu C, znamy je lekar L. Pauling, ktory liecil vysokymi davkami vitaminu C. Uz sa to rozoberalo vo viacerych temach. Ci sa da liecit tetanus nim, to neviem, ale to ani nevyvraciam. Proti tetanu sa ockuje a ja zase nie som nepriatelom ockovania, ale nikomu iny nazor na ockovanie neberiem. Kazdy sa musi rozhodnut sam.

nelkaa

Peto T,
doktor999 vie len, to co vycital tu na tomto fore v roznych prispevkoch. Doktori maju väčšinou svoje oficiálne poradne na internetových stránkach,aj na tejto ZDRAVIE.Neviem si predstavit doktora, ktory brusi po vsetkych forach a vypisuje siahodlhe clanky, ved by mu to muselo ist na nervy po celodennej praci v ordinacii.

konecne

nelkaa: nie ja sa vobec necitim lahsia no zda sa mi ze ty priam lietas:)))vies rada by som nechala rozumnych ludi diskutovat problem je len v tom ze tu nejaky rozumny clovek nie je(cest vynimkam) no mozno keby si odletela z tejto temy uz by to mohka byt rozumna diskusia s rozumnymi ludmi:)))

nelkaa

konecne,
prestan uz sledovat a nechaj tu rozumnych ludi diskutovat. Mam pocit ze zbytocne provokujes.

Vies hlupost cloveka neunavuje, ale nafukuje ako balon,ktory casom praskne.
Necitis sa akasi lahsia?

Peto T

Práve z takých lekárov, ako je doktor999, mám strach. Keby som, nedaj Bože, dostal tetanus, bojím sa, že on by mi nepodal vitamín C v účinných dávkach ani keby som ho o to prosil, a radšej by ma videl trpieť, prípadne umierať, než by priznal možnosť, že sa mýli.

Peto T

Pre tých, ktorí sa sami chcú presvedčiť o pravde, tu je niekoľko článkov z medicínskej literatúry o liečbe tetanu s podporou vysokých dávok vitamínu C.

Doktor999 to čítať nebude, on už sa nepotrebuje nič nové naučiť, na fakulte pojedol vedomosti veľkou lyžicou a vystačia mu na celý život (sorry, nerád útočím, ale toto je to, čo vidím z jeho príspevkov).

Jungeblut CW. Inactivation of Tetanus Toxin by Crystalline Vitamin C (l-Ascorbic Acid). The Journal of Immunology, 1937, 33: 203-214.

Jungeblut, CW. J. Immunology, Vol. 33 #3, Sept. 1939

Klenner, F.R.: The History of Lockjaw. Tri-State Medical Journal, June 1954

Klenner, F.R.: Recent Discoveries in the Treatment of Lockjaw. Tri-State Medical Journal, 1954 July: 7-11.

Frederick R. Klenner, B.S., M.S., M.D., F.C.C.P. Observations on the dose and administration of ascorbic acid when employed beyond the range of a vitamin in human pathology. J. App. Nutr., 23:61-88, 1971.

Jahan K, Ahmad K, Ali MA. Effect of ascorbic acid in the treatment of tetanus. Bangladesh Med Res Counc Bull. 1984 Jun;10(1):24-8. PMID: 6466264.

Lendon H. Smith, M.D.: Clinical Guide to the Use of Vitamin C. Tacoma, WA: Life Sciences Press. 1991. ISBN 0-943685-13-3.

Peto T

doktor999, začínam veriť, že si naozaj lekár. Tá bohorovná istota vo svojich zažitých predstavách, absolútna neochota učiť sa,...

Údaje o liečbe tetanu som písal z vedeckej medicínskej literatúry, kde ich publikovali lekári. To som asi nemal, urazil som neomylnosť zaužívanej lekárskej praxe, ktorá keď povie, že tetanus je neliečiteľný, tak je to svätá pravda, a keď povie, že treba púšťať žilou, tak to všetci majú bez reptania akceptovať ďalších 100 rokov!