Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

povinne ockovanie

Príspevok v téme: povinne ockovanie
bublifuk

Dobry den,

stretla som sa uz s mnohymi diskusiami na tuto temu ale nikde som nenasla jednoznacnu odpoved na moju otazku: mozem odmietnut povinne ockovanie mojho dietata? co sa stane ak po porode odmietnem dat moje dieta zaockovat? Nechcem tu diskutovat o tom ci je to spravne alebo nie, chcem vediet ci je to mozne. Dakujem.

Súvisiaci obsah

debra

No velakrat sa aj doktori snazia prirodzenou cestou dopomoct pacientovi ku zdraviu, no bohuzial pacienti su nedisciplovani. Moj otec ma tazku formu tzv. DNY a mal vypracovany dietny program od svojho lekara. Doma nanho nadaval ze co on sa ma stravovat ako zajac a nadalej sa obzieral udeninami, pije litre mlieka, zje kvantum sladkosti. A tak si chorobu "lieci" po svojom, kazdy polrok, ked uz ma koncatiny neskutocne opuchnute a zapalene, si lahne na 4 dni do nemocnice a prelieci sa infuzkami... A ked som mu doniesla doplnky ako betaglukann a ine, po tyzdni nadaval ze vobec to nezabera, ze to je iba klamstvo. Tak ako by ste pomohli takemuto cloveku?? TAZKO..

jaaaaaaaa

Nelkaa,ukludni sa,lebo infarkt ti to isti.Nepluj okolo seba iba jed a niekedy pripusti aj nazor ineho,lebo aj ty sa mozes mylit.Ja osobne suhlasim s doktorom.

nelkaa

zvlastne ze sa objavis vzdy za doktorom. Ake domovske pravo, ved citaj aj doktorove prispevky, ved on sa tu luci, ze mu konci dovolenka a ze ide uz do prace a ze mu zabava konci 9:53.
Ako inak sa do chapat, ze?
Pokial si dobre pamätam, vcera si sa snazila vyhnat ty mna, ale to nie je dolezite. Dolezite je aby sa tu neurazalo, tvoj prispevok na adresu RNG, kde ho nazyvas hlupakom a ostatnych som si tiez precitala. Ako by vas s doktorom999 jedna mater mala.

Ale suhlasim s tebou,s tou poslednou vetou, mozno by som ti podala aj ruku, ale Magio to este nedokaze.( reklama)

- mira

Doktor, ak by naozaj jedli zdravú nerafinovanú a nechemizovanú vyváženú stravu, tak by tú cukrovku, vyský tlak a cholesterol a nadváhu nemali.
Ja som sa takou stravou zbavila viacerých problémov vrátane hepatitídy.

konecne

nelkaa: a ty tu mas domovske pravo? mila nelka ja tu nemusim rozputavat arogantne a urazacie diskusie uz davno ste ich rozputali a vrhli ste sa na doktora iba preto ze ma rozdielne nazory a urazate ho. ked nahodou neviete(toto neplati na teba) co mu na jeho vhodny a podlozeny argument povedat zacnete mu vyhadzovat na oci ze napracuje a je len na internete. akoby ste vy neboli pracujuci ludia. myslim ale ze my dve by sme uz mali prestat, ani jedna nemame chut sa s druhou dohadovat teda aspon ja urcite nemam ani najmensiu chut.

nelkaa

a este doktor, iste ze su diagnazoy, ktore su aj nevyliecitelne, su niektore tazke neurologicke ochorenia, niektore aj od narodenia. Ta tvoja veta, ze kupit si zdravie sa neda...myslis ze u klasickych lekarov sa kupit da? Kolko penazi clovek doplaca za lieky a este si casto zdravie aj poskodzuje nie ze sa vylieci.
A existuje nieco ako prevencia ak tomu telu dodavas to co potrebuje( pokial nekonzumujes vyvazenu stravu) tak v buducnosti c starsom veku mozes urcitym chorobam predist.
Co je napr. zle na takej Chlorelle,Spiruline,Yam, Aloe a mnoho dalsich....?
Pisala som tu ze som sa vyliecila z astmy, ze vyse roka nemusim hltat lieky a davat si spreye. Moja doktorka by ti vedela povedat aky pacient som bola, uz si so mnou pomaly nevedela dat rady a skusala vsemozne lieky. A pritom ju ako lekarku nezatracujem, mam ju rada, snazila sa mi pomoct ako vedela.
A nakoniec doktor nemusis odchadzat z tejto temy, len sa snaz nikoho neurazat a ponizovat. S mojimi nazormi tiez nikto nemusi suhlasit, ale snazim sa chovat slusne.

nelkaa

mira mas pravdu, pokial je strava vyvazena a ja pridam, pokial telo este pracuje na plne obratky.

doktor
a co si to za doktora,ked sa ti smeju? To ti ozaj povedia ze idu radsej na zdravie - forum? To je ale od nich nehoraznost, vsak, ked nedaju na tvoje mudre rady.

doktor999

veľmi Ťa sklamem, mám normálnu hmotnosť,pravidelne športujem, zjem zeleniny a ovocia toľko, že mám vitamínu C habadej, nefajčím a môj žalúdok videl okrem ryby mäso tak pre 20timi rokmi.
Ak toto poradím pacientom, tak sa zasmejú, radšej si idú dať poradiť na zdravie.sk a kúpiť zázrak ktorý im tú nadváhu, vysoký tlak, vysoký cholesterol, cukrovku II typu a x ďaľších problémov určite vyrieši...No ale nemá to význam s niektorými, takže prajem príjemné čítanie rád od tých najmúdrejších, najščítanejších....

- mira

Ja nie som zástankyňa doplnkov, pretože si myslím, že ak je strava vhodne zostavená, nerafinovaná a nechemizovaná, sama obsahuje všetko potrebné.

Úlohou lekárov je POUČIŤ pacienta, ako sa má správať, aby neochorel. To ale lekári nerobia a nevedia to sami. V škole sa to neučia a mnohí /väčšina, napr. ty, to nechcú vedieť/.