povinne ockovanie

Príspevok v téme: povinne ockovanie
bublifuk

Dobry den,

stretla som sa uz s mnohymi diskusiami na tuto temu ale nikde som nenasla jednoznacnu odpoved na moju otazku: mozem odmietnut povinne ockovanie mojho dietata? co sa stane ak po porode odmietnem dat moje dieta zaockovat? Nechcem tu diskutovat o tom ci je to spravne alebo nie, chcem vediet ci je to mozne. Dakujem.

Súvisiaci obsah

konecne

nelkaa: neviem na co si v tom prvom prispevku narazala. myslim ze som nepovedala nic co by malo zniet ako poucovanie inych teda ze som sa vobec nerobila mudrou. ale berem tvoj nazor ved sa asi riadis heslom podla seba sudim teba...
ja sa tiez ockovaniu nebranim i ked sa nedavam ockovat kazdy rok ale napriklad proti kliestovej encefalitide a takym veciam sa davam castejsie.

nelkaa

napisala som tu niekde prispevok ze som za povinne ockovanie. Aj som pisala ze som sa dala zaockovat proti pneumokokom. Ale neberiem nazor tym ktori su proti. U niekoho to ockovanie moze mat nasledky. Mozno ze zalezi co do tej ockovacej latky pridaju a ako niektori jedinci na to reaguju. Moze sa vyvinut nejaka silna alergicka reakcia a telo ju nedokaze zvladnut. Ale to je len moj laicky nazor.Ja sa davam aj kazdy rok ockovat proti chripke. Ale nie su vakciny ako vakciny. Par rokov sa ockujem Influvacom, raz som zmenila vakcinu a dostala som chripku, alebo vakcina bola neucinna.

konecne

jaaaaaaaaaaa: sledujem tuto temu dlhsie, ale nie som typ ktory sa hada kazdy den preto som tolerovala kazdeho nazory ale ked toho na mna bolo moc tak som sa ozvala, ved na to su diskusie. preto som sem predtym neprispievala.
nelkaa: ja uznavam ze rng je naozaj velmi mudry clovek a to mi vobec nevadi. vie toho vela a snazi sa pomahat ludom za co si zasluzi aj moju uctu. ale co ma stve je ta jeho zaujatost proti vsetkym lekarom aj ked si to nepriznava, aj on by sa mohol naucit tolerovat nazory inych. aj ja tolerujem jeho metody aj ked s nimi nesuhlasim a nespochybnujem ich i ked by som to najradsej urobila.a okrem ineho aj rng tu dost casto udupava diskutujucich pretoze neuznava ine nez svoje nazory. a co sa tyka veku myslim ze vek nie je ospravedlnenkou inteligencie(ale toto vonkoncom nemyslim na rng)a aj starsi clovek moze by hlupy, rovnako ako aj mladi clovek moze byt mudry...inac myslela som ze bujujes proti ockovaniu a zrazu pises ze ockovanie je potrebne? tak si za alebo proti ockovaniu???

nelkaa

konecne,
precitala som si tie prispevky od zaciatku a nastvalo ma ze doktor999 tam udupaval diskutujucich, tvrdil ze pisu dristy a podobne. Pokial viem, RNG je starsi clovek na dôchodku a nepatri sa ho nazvat hlupakom. Zastavat si ho nemusim, on sa vie ubranit aj sam. Ja by som nemala sancu v diskusii s nim vyhrat, svojimi argumentmi by ma dostatocne prevalcoval. Vie toho dost aj ked to niekomu kole oci. A boli tam aj nejake prispevky ze nic netreba hnat do extremov, s tym by som tiez suhlasila. Pretoze aj lekarov a lieky potrebujeme, ockovanie tiez, v tom nech sa rozhodne kazdy sam. Mozno by som suhlasila aj s niecim co napisal niekto pod nickom doktor999. Ale uz som raz napisala ze svojim stylom a aroganciou znehodnotil aj to, co vie.
Myslela si to magio? Nebolo by to fajn keby to magio dokazalo, podat ruku cez pocitac? Mozno lepsie ako reklama typu" som kto som,vdaka mojej diane".

jaaaaaaaaaaa

šak ti nikto neberie doktora a kde si doteraz bola,keď si taká témy znalá?Šak si dobre prečítaj doktorove999 príspevky a prídeš na to hneď,kto vlastne spustil ten jed.

konecne

jaaaaaaaa: vidiet ze aj mudry a rozvazni ludia zavitaju do tejto temy. mas pravdu
nelkaa: ta posledna veta sa ti vydarila:)) ale nechapem ako si to myslela ze sa vzdy objavim za doktorom? ako myslis ze ho zastavam alebo tak nejak? mam s nim rovnake nazory presne tak ako ty s rng...teda aspon myslim. ja som nazvala rng hlupakom na podnet toho ze on tu urazal doktora..to je retazova reakcia, tak ako sa ty zastavas rng tak som sa ja zastala doktora lebo som presvedcena o jeho pravdee tak ako ty o pravde rng. co je na tom nepochopitelne?

bublik

toto uz je naozaj o nicom, vsetci sa tu navzajom osocuju a urazaju, je mi luto ze takto dopadla tema ktoru som rozbehla... co sa doplnkov tyka, viac menej suhlasim s doktorom999 a mirou - lepsie je ziskavat potrebne vitaminy a mineraly a bielkoviny a vsetky tie veci co treba z vyvazenej stravy ako z lekarne. je to prirodzenejsie a teda podla mojho nazoru aj lepsie... inak by pirule rastli na stromoch. je samozrejme a kazdemu jasne (preto nechapem preco sa tu ludia o tom hadaju, ked aj tak vsetci vravia to iste) ze prevencia a zdrava zivotosprava je najdolezitejsia, opat vsak co najprirodzenejsia - aj preto nesuhlasim s ockovanim. no a ked uz sa inak neda, treba ist k doktorovi a spapat liek. je pravda, ze je mnoho doktorov, ktori nevedia co robia, ale taki sa najdu v kazdej profesii, a vobec, kto by sa tomu cudoval, ked si vezmete aka je dnes v skolstve korupcia... to ale neznamena ze vsetci lekari su neschopni... tak uz sa tu nehadajte!!! krucinal! dakujem petoviT za prakticke rady aj RNG za dalsie prakticke rady ohladom alergii, a tiez som rada ze som tu stretla ludi, ktori maju rovnaky nazor na ockovanie a na dodrziavanie zakladnych ludskych slobod, ako aj na americku politiku :-)

debra

Ja som zdrava, chvalabohu a zdravie si udrziavam aj doplnkami, no hlavne vyvazenou stravou a sportom, obcas pozitivnym myslenim:-) Moj manzel ked ma "nabeh" na chripku, konzumuje denne az 15 g vit. C aj so zinkom a selenom, hovori ze mu to pomaha, no na rukach na kozi sa mu vzdy objavia take ako supajuce sa chrasty, ked si to odlupne, aj to krvaca. Ked prestane uzivaz C-cko, zmizme to... Nemate s tym skusenost?