povinne ockovanie

Príspevok v téme: povinne ockovanie
bublifuk

Dobry den,

stretla som sa uz s mnohymi diskusiami na tuto temu ale nikde som nenasla jednoznacnu odpoved na moju otazku: mozem odmietnut povinne ockovanie mojho dietata? co sa stane ak po porode odmietnem dat moje dieta zaockovat? Nechcem tu diskutovat o tom ci je to spravne alebo nie, chcem vediet ci je to mozne. Dakujem.

Súvisiaci obsah

karoly

Mirka 23 ty sa chod dalej humplovat s megadavkami cecka a nezapajaj sa do debaty do ktorej nevies co rozumne povedat.Od teba som uz cital vela perliciek.

karoly

Peto T-aj vysoke,aj dlhodobe-v prispevku je to napisane.Za to,ze ma niekto nastudovane nejake informacie este neznamena,ze je neomylny a ze zjedol vsetku mudrost sveta.Treba brat na vedomie aj podlozeny nazor druheho,aj ked odlisny od toho jeho.Toto je diskusne forum.

Peto T

karoly: Pokiaľ ide o vedľajšie účinky vitamínu C, mal by si definovať "vysoké" a "dlhodobé" dávky, aby sme mohli argumentovať ďalej. Pretože ináč sú to len fantazmagórie. A váž ďalšie slová, lebo niektorí ľudia na tomto fóre majú o vitamíne C naštudované stovky strán vedeckej literatúry.

karoly

Nemam sa za co hanbit :0D Mal by si si naozaj viacej veci nastudovat a cudujem sa,ze ti nie je zname,ze predavkovat sa da aj vitaminmi.Dokonca dlhodobe uzivanie vysokych davok vitaminu C zvysuje mnozstvo volnych radikalov,ktore sa podielaju na rakovinovych ochoreniach.Dalej je tam nebezpecenstvo vzniku mocovych kamenov a o takych zanedbatelnejsich neziaducich ucinkoch pri tychto denno dennych vysokych davkach ako je bolest hlavy,zvracanie,bolest zaludka,hnacky....... ani pisat nebudem.Preco k tomu svojmu A nenapises aj to B ??? Hanbi sa!

RNG

potravinove doplnky su posudzovane zdravotnymi autoritami a pripustene na trh len ked nemaju ZIADNE skodlive ucinky. TRj kriterium presne take, ako na potraviny.
Na lieky su kriteria uplne ine, tam sa skodlive ucinky povoluju, ked sa da dokazat ze uzitocne su vacsie. A je na komisiach schvalovacich tento verdikt.A samozrejme komisie su velmi silne ovplyvnovane farmaceutickym priemyslom.

Odporucam ti nieco si o tom nastudovat, aspon zo slovenskych zdrojov(SUKL, Ustav pre Hygienu, Zdravotna univerzita), nez tu budes kecat z cesty.
Svojimi vyrokmi len potvrdzujes svoju absolutnu neznalost. Hanbi sa!

RNG

nie kazdeho crevny system znesie velke davky kyselin a kyselina askorbova je kyselina. Nie ze by ten vitamin nepotreboval, ale zrejme forma kyseliny pri jeho chorych crevach nie je vhodna.Ale neutralna forma to nerobi spravidla.
Inac to "opuchy tvare" je tam pridane na efekt. Nepoznam, nikoho, co by mal z vitaminu C opuchy tvare

karoly

Ja nechapem tych ludi,co sa denno denne napchavaju MEGADAVKAMI vitaminu C,preco ten nadbytok nevylucia mocom,ale ich zacne prehanat,je im nevolno od zaludka,zacnu mat opuchy tvare.................. ved podla naucenych tabuliek to tak nemoze byt.

vagon cecka

Pre bublika/z temy Vitamin C-kolko,kedy...

Anne
Včera 19:36

Bryy vecer,

Pred dvoma dnami som zacala brat C s rutinom, prvy den som pokusne dala 2 g, rozlozene na 4x500 mg s jedlom. Moc mi to neslo a uz pocas dna, mi bolo zle od zaludka.

Rano mi vyslo trosku krvi z konecniku, a to som ani nebola na velkej. Mno dost ma to vylakalo, take som este nemala, ale pokracovala som s C-ckom dalej. Doobeda dalsi gram, ale uz ma tak palil zaludok a creva, ze som dalej ani nepokracovala. A to beriem este Betain HCl 1,2g 3-4x denne a enzymy.

Hnacku som z toho C-cka nedostala, skor ma zacpalo. Mám radsej prejst na Ester pri mojich chronickych zapalovych traviacich problemoch? Alebo na nejaku inu formu PH neutralneho vitaminu C ?

Vdaka za kazdu radu.

Anne
Včera 22:38

Toto C-cko som mala uz davnejsie od damiana, na skusku - uz som ho posunula dalej v rodine ;)

Vitamin C 500mg (Ascorbic Acid)

Citrus Bioflavonoid Complex 100mg

Rutin 50mg

Hesperidin 50mg

Tableted with:

Cellulose, Hydroxypropyl Methylcellulose, Tablet Coating (Hydroxypropyl Methylcellulose, Glycerin), Stearic Acid, Silicon Dioxide, Magnesium Stearate.

Som myslela, ze pri mojej gastritide, celiakii ai crevnych problemoch to zvladnem.

Cele zle, uz ma dvakrat prehnalo, pali ma cele brucho... to zas bude noc... :-/