Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

povinne ockovanie

Príspevok v téme: povinne ockovanie
bublifuk

Dobry den,

stretla som sa uz s mnohymi diskusiami na tuto temu ale nikde som nenasla jednoznacnu odpoved na moju otazku: mozem odmietnut povinne ockovanie mojho dietata? co sa stane ak po porode odmietnem dat moje dieta zaockovat? Nechcem tu diskutovat o tom ci je to spravne alebo nie, chcem vediet ci je to mozne. Dakujem.

Súvisiaci obsah

nezaujatý

ale,ale. Ved tu je vitamín C vo vysokom dávkovaní doporučovný jednonačne ako liek, na všeličo. To čosi napísala, je dosť nelogické. Každá farmafirma vyrába vitamín C a aj na ňom by zarobila, ak by to tak bolo. Také zdôvodnenie aké si tu napísala je uplne nezmyselné a v podstate proti zdravému rozumu a aj biznisu (a je jedno v akej sfére).

mirka 23

No nie je to tak, lebo na farmaceutikach sa da oveľa oveľa lepšie zarobiť ako na doplnkoch. A toto tu bolo fakt vela velakrát rozoberané, nemyslim, že je to potrebné.

nezaujatý

High doses of vitamin C and E do not prevent pre-eclampsia in women at risk, but they do increase the rate of infants born with a low birthweight, new study results suggest.

As a result, lead author Dr. Lucilla Poston and her associates suggest in The Lancet published online of March 30 that high doses of these two vitamins are contraindicated in pregnancy....

samozrejme môžem pokračovať, za/proti.
Hypervitaminoza C v podstate neexistuje, vitamín C sa v organizme veľmi rýchlo metabolizuje a vylučuje obličkami. U tých ktorí sa napchávajú vysokými dávkami vitamínu C je skutočne nižšie riziko ukladania vodného kameňa vo WC.
V podstate akýkoľvek extrém je extrém. Ak by to s tým vitamínom C bolo také horúce, tak by to farmafirmy využili vo svoj prospech a tlačili by na vysoké užívanie, veď by dobre zarobili. Hm, prečo to tak nie je.RNG aj Peťo určite dajú fundovanú odpoveď./nie len na toto, ale všetko/

nezaujatý

AACR FCPR 2008: Vitamin C and E Supplements Do Not Reduce Cancer Risk

Roxanne Nelson

len jedna z mnohých prác ktorá sledovala tisíce pacientov počas x rokov a dokázala to čo dokázala. Škoda a to som chcel od dnes začať jesť 5kg kyseliny vitamínu C denne aby som tú rakovinu nedostal.

Peto T

karoly, dobre, tak začni. Zacituj klinickú dvojitú slepú štúdiu, ktorá by dokázala príčinnú súvislosť vitamínu C s močovými kameňmi. Uveď PMID, aké dávky sa skúmali, ako dlho, koľko bolo testovaných, koľko kontrolná skupina, aký bol výskyt kameňov v jednotlivých skupinách.

mega

No to ty si perlicka sama o sebe ako celok :-))
A iba inteligentny clovek ti povie na rovinu ze co si zac, pekne sa tu vyfarbujes. Vrat sa radsej do lavic a posluchaj pani ucitelku aby ta ti vzdelanejsi neposlapali nahodou :)) Inac si rubish! Nemam viac co dodat..

karoly

Tvoj pisomny prejav svedci o tvojej inteligencii.Zufalci ako ty tu ozivuju forum svojimi ci uz slusnymi,alebo neslusnymi perlickami.Takze pokracuj a ja budem citat :0D

mega

karoly, dufam ze nebudes mat potomkov, lebo budu sprosti ako ty a budu nam zneprijemnovat zivoty, ty krava tupa!!! Zer ci nezer si tie cecka, aj tak budes hlupa hus :-)