povinne ockovanie

Príspevok v téme: povinne ockovanie
bublifuk

Dobry den,

stretla som sa uz s mnohymi diskusiami na tuto temu ale nikde som nenasla jednoznacnu odpoved na moju otazku: mozem odmietnut povinne ockovanie mojho dietata? co sa stane ak po porode odmietnem dat moje dieta zaockovat? Nechcem tu diskutovat o tom ci je to spravne alebo nie, chcem vediet ci je to mozne. Dakujem.

Súvisiaci obsah

RNG

Ja vas tu nechapem tie vsetky zbytocne kecania, v USA pouzivaju miliony ludi dnes vitamin C v davkach niekolko gramov denne, vyskun na tieto tzv "Megadavky", ako to nazyvaju naschval odporci vitaminu C na pomylenie ludi bol robeny uz pred 30timi rokmi a to naozajstnymi reputabilnymi autoritami a ze sa dodnes potlaca ich praca je len dosledok neprijatia vysledkov ich prace pre financne straty, ktore by tym utrpel cely zdravotny priemysel, od poistovni cez farmaceutov, vyrobcov medickych zariadeni aj lekarov, co by stratili znacnu cast pacientov.

nelkaa

anelkaa, skoda ze tu nediskutujes pod jednym nickom, myslim ze aj to svedci o nejakom tom charaktere, ale co uz, idem radsej spat.

Peto T

anelkaa: To, čo nazývaš "5 dlhých litánií" boli adresné reakcie na konkrétne zavádzajúce veci, ktoré tu boli prezentované.

Áno, zopakoval som príspevok. Svoj čas si cením a dvaja rovnakí ignoranti sa musia uspokojiť s rovnakou odpoveďou.

Áno, dotklo sa ma, že tu niektorí ľudia prezentujú hrôzostrašné historky, ktoré doteraz nedokázali ničím podložiť, ale zato radi útočia na ľudí, ktorí majú iný názor.

A aj na spochybňovanie cudzích vedomostí by som očakával lepší základ ako dve pochybne navrhnuté štúdie celkom mimo farmakologického rozsahu použitia.

nelkaa

crevna tolerancia vitaminu C je u kazdeho rozna, ale zvycajne davky do 2000mg nemaju vedlajsie ucinky, teda tie hnacky. Mozno Mirka tie davky znasa, ale osobne si myslim ze je to zbytocne, pokial je clovek zdravy. Ale tie studie okolo vitaminu C su a stoja za zamyslenie.
Moze sa stat ze ked je clovek zdravy vyssie davky vitaminu C ho mozu prehanat, ale v chorobe zisti ze mu tie vysoke davky nerobia nic, pretoze ich telo spotrebuje na boj s chorobou. Preto si myslim ze tie vyssie davky su urcene na boj s chorobou, ale to je len moj nazor.

boborovsky

nelkaa,fakt je rozdiel,ked si davas 500mg denne a ked ti sem niekto napise toto

mirka 23
12.08.2009 21:54

Karriol, predstav si že ked mam ťažkosti, tak aj ja si dam 15g vit. C a som tu. Denne za normalnych okolnosti jem 3-6g.

Ved to zabije aj mrtveho take vysoke davky.:(

nelkaa

Ja pisem to co viem svojimi slovami, a tvrdim tiez vitaminom C sa predavkovat neda. Ale tiez chcem podotknut ze tie vysoke davky by som uzivala len v pripade tazkych infekcii a virusovych ochoreni.
Ak sa zje ovocie a zelenina 5 krat denne, ziskame tym asi 200-300mg vitaminu C, co by mohlo byt pre zdraveho cloveka dostacujuce. Ale kto dnes konzumuje tolko ovocia a zeleniny? Ja teda nie a preto uzivam 500mg denne este v kapsuliach.

anelkaa

nelkaa-citaj pozornejsie,odpovede na vsetky tvoje otazky su nizsie.Si absolutne neinformovana a slepo veris vete-vitaminom C sa neda predavkovat,ten sa vyluci mocom.

Peto T ty trpis samomluvou?Napisat 5 dlhych litanii za sebou,to je naozaj umenie.Nejak sa ta dotkli podlozene informacie o negativach vysokych dlhodobych davok vitaminu C.A este sa aj v prispevkoch opakujes-to,co si napisal sem nezaujatemu dnes o 18:27 , to iste si prekopiroval a napisal v teme o rakovine radcovi.Trosku originality by to chcelo.