povinne ockovanie

Príspevok v téme: povinne ockovanie
bublifuk

Dobry den,

stretla som sa uz s mnohymi diskusiami na tuto temu ale nikde som nenasla jednoznacnu odpoved na moju otazku: mozem odmietnut povinne ockovanie mojho dietata? co sa stane ak po porode odmietnem dat moje dieta zaockovat? Nechcem tu diskutovat o tom ci je to spravne alebo nie, chcem vediet ci je to mozne. Dakujem.

Súvisiaci obsah

Peto T

Autizmom na Slovensku trpí 1 zo 100 chlapcov a 1 zo 400 dievčat, oficiálne. Neoficiálne viac. Pred 30 rokmi sa ešte nepoužívala MMR vakcína, a autizmus bol raritné ochorenie.

A bude horšie, lebo očkovacie programy u nás sa približujú krajinám, kde majú autizmus u detí už v pomere 1:38 (UK).

Peto T

Aby som zodpovedal otázku, choroby vymizli vďaka zlepšeniam hygieny, výživy a sanitácie. Z malej časti možno ešte používaním antibiotík.

Napríklad šarlach ustúpil rovnako ako ostatné choroby, a nikdy naň nebola vakcína. Tuberkulóza ustúpila napriek tomu, že sa plošne očkovala a vakcína bola neskôr odhalená ako absolútne neúčinná (a vo väčšine európskych krajín ju prestali používať).

Peto T

betain, keď nechceš linky, aké dôkazy Ti mám predložiť? To nie sú jednoduché veci, to sa nedá vysvetliť dvoma vetami. A keď štatistiky ukazujú, že choroby ustúpili 10-20 rokov pred začiatkom očkovania, tak Ty pokojne napíšeš, že vymizli vďaka očkovaniu. Tak to je potom dosť ťažké.

Čo teda vlastne riešiť? Ty máš svoj názor, odborné argumenty Ti ho nezmenia, tak si šťastne očkuj ďalej.

Ale na jednej veci by sme sa snáď mohli zhodnúť. Tebe by sa nepáčilo, keby som Ti bránil očkovať, však? Tak skús pochopiť, že iným sa zase nepáči, keď ich nútia očkovať. Každý sme zodpovední sami za seba, aj za svoje deti si každý zodpovedá sám. Ty sa kľudne očkuj, a ja sa zase kľudne očkovať nebudem. Vieš s tým žiť?

betain

Mirka 23,tak som sa trafila s tym autizmom, vsak? Ak mas dokazy, predloz ich. Ak by sa to aj stalo je to ojedinela vynimka rovnaka ako pri kazdom inom lieceni a uzivani liekov. Mozes napisat kolko ludi ochorelo po ockovani autizmom na Slovensku?

betain

Peto T zda sa ze tvoja scitanost ta velmi nadnasa, povysujes sa a precenujes.
Tvrdis ze teba ti zaockovoni nemusia chranit, no si mi ty ale hrdina. Chcela by som ta pocut vtedy ak by okolo teba zurila nejaka epidemia, mozno by si prosikal o vakcinu.
Si uplny demagog ked tvrdis ze mamičky dokola riešia, ake ekzemy a alergie deti zase majú, a ako minule po očkovaní dostali zapal stredného ucha, a ako su hyperaktívne a nervozne.....mas na to dokazy ze je to z ockovania? Nebodaj aj autizmus vsak? Ja nepotrebujem citat tvoje precitane a zarucene odborne a pravdive studie. Mne staci to ze ja som bola zaockovana a stale sa ockujem, moje deti su zaockovane a tisice dalsich, ktori nenaletia na tieto pseudoargumenty.
Pozriet statistiky?No vidis ako tie choroby postupne vymizli, ale podla teba zrejme asi same, mavnutim carovneho prutika. Nie, vymizli vdaka ockovaniu.

Opakujem, este stastie ze takych demagogov nie je vela, co by dali ludia z tretieho sveta za vakcinu, len aby ich deti nezomierali na infekcne ochorenia.

Predloz seriozne dokazy o tom ze deti maju alergiu, ekzemy vdaka ockovaniu este aj hyperaktivitu, zapal stredneho ucha atd. Rada si ich precitam, ale nedavaj sem nijake linky, na to ozaj nie som zvedava.

Peto T

betain: Ďakujem, neprosím. Mňa nemusia chrániť "tisíce zaočkovaných". Ale ak si myslia, že im to pomôže, nech sa očkujú. A potom mamičky dokola riešia, aké ekzémy a alergie deti zase majú, a ako minule po očkovaní dostali zápal stredného ucha, a ako sú hyperaktívne a nervózne..

V rómskych osadách vypukla epidémia žltačky, napriek tomu, že nedlho predtým sa im obec poskladala na vakcíny a boli zaočkovaní. Čo povieš k tomu? Čo povieš na fakt, že v roku 2008, väčšinu prípadov čierneho kašľa na Slovensku dostali zaočkovaní? Že v epidémii na jar 2009 na východnom Slovensku množstvo detí bolo nedávno zaočkovaných? Mňa to neprekvapuje, pretože o tých vakcínach už čo-to viem.

Predpokladám, že si si nepozrel tie oficiálne štatistiky vývoja infekčných ochorení, ktoré som Ti ponúkol. Pekne tam vidno, že väčšina vymizla 10-20 rokov predtým, ako sa začalo plošne očkovať.

Ono sa ťažko diskutuje s človekom, ktorý verí rozprávkam a nemá snahu pátrať.

Ja som si o očkovaní prečítal niekoľko stoviek, možno tisícok strán odbornej literatúry, ale aj tak ma vie táto téma vždy prekvapiť. Ale rozprávky, aké prezentuješ, nie sú pre mňa ničím novým. Žiaľ, rozširujú ich aj lekári, zvyčajne takí, ktorí si nikdy ani poriadne neprečítali príbalový leták vakcín, ktoré rutinne podávajú.

betain

Peto T mn sa zda skor rozpravka co pise ty. V romskych osadach tiez chyba hygiena a epidemia zaskrtu nevypukne. Ak si ty skalopevne presvedceny ze ockovat sa netreba, ta sa neockuj.
Vlastne sa ani nemusis. Este nastastie ze takych ludi nie je vela. A vies preco sa nemusis ockovat ty a tvoje deti?
Pretoze ta chrania tisicky dospelych a deti, ktori sa zaockovat dali.