betain: Ďakujem, neprosím. Mňa nemusia chrániť "tisíce zaočkovaných". Ale ak si myslia, že im to pomôže, nech sa očkujú. A potom mamičky dokola riešia, aké ekzémy a alergie deti zase majú, a ako minule po očkovaní dostali zápal stredného ucha, a ako sú hyperaktívne a nervózne..
V rómskych osadách vypukla epidémia žltačky, napriek tomu, že nedlho predtým sa im obec poskladala na vakcíny a boli zaočkovaní. Čo povieš k tomu? Čo povieš na fakt, že v roku 2008, väčšinu prípadov čierneho kašľa na Slovensku dostali zaočkovaní? Že v epidémii na jar 2009 na východnom Slovensku množstvo detí bolo nedávno zaočkovaných? Mňa to neprekvapuje, pretože o tých vakcínach už čo-to viem.
Predpokladám, že si si nepozrel tie oficiálne štatistiky vývoja infekčných ochorení, ktoré som Ti ponúkol. Pekne tam vidno, že väčšina vymizla 10-20 rokov predtým, ako sa začalo plošne očkovať.
Ono sa ťažko diskutuje s človekom, ktorý verí rozprávkam a nemá snahu pátrať.
Ja som si o očkovaní prečítal niekoľko stoviek, možno tisícok strán odbornej literatúry, ale aj tak ma vie táto téma vždy prekvapiť. Ale rozprávky, aké prezentuješ, nie sú pre mňa ničím novým. Žiaľ, rozširujú ich aj lekári, zvyčajne takí, ktorí si nikdy ani poriadne neprečítali príbalový leták vakcín, ktoré rutinne podávajú.