povinne ockovanie

Príspevok v téme: povinne ockovanie
bublifuk

Dobry den,

stretla som sa uz s mnohymi diskusiami na tuto temu ale nikde som nenasla jednoznacnu odpoved na moju otazku: mozem odmietnut povinne ockovanie mojho dietata? co sa stane ak po porode odmietnem dat moje dieta zaockovat? Nechcem tu diskutovat o tom ci je to spravne alebo nie, chcem vediet ci je to mozne. Dakujem.

Súvisiaci obsah

::::

To este aj v dnesnej dobe sa najdu ludia,ktori sa vobec zamyslaju nad tym,ze nedaju zaockovat svoje dieta?To je nezodpovedne.Ohrozuju nielen svoje dieta,ale aj okolie.

karioll

ockovat sa treba,kto tvrdi opak,je nezodpovedny clovek,ktoreho by malo poznat okolie.
iste ze vo vynimocnych pripadoch mozu vzniknut neziaduce vedlajsie ucinky,ale je to neporovnatelne s prinosom z ockovania

Peto T

Rozprávka sa dá rozlíšiť pomocou faktov. Fakty hovoria, že choroby vymizli ešte pred zavedením očkovania. childhealthsafety.wordpress.com

Pokiaľ ide o Rusko, problém má zaiste mnoho faktorov. Rusi konzumovali mimoriadne málo ovocia a zeleniny, 97% trpelo hlbokým nedostatkom vitamínov aj podľa tých najkonzervatívnejších kritérií. K tomu pripočítajme stres. Rapídne stúpla úmrtnosť na srdcovocievne ochorenia. Kolabovala infraštruktúra vrátane dodávok vody a základnej sanitácie. Odpadky v uliciach. Nemocnice bez vody.

Keďže predpokladom prevencie záškrtu je pestrá strava a hygiena, myslím, že situácia bola priam pozvánkou pre epidémiu.

Mimochodom, v ZSSR boli občania povinne očkovaní, takže väčšina z tých 150000 chorých bola pravdepodobne očkovaná!

Doteraz nie je jasné, prečo by vakcína proti záškrtu mala fungovať, keďže prekonanie ochorenia nevytvára imunitu.

betain

Peto T a ako sa da rozlisit ta tvoja rozpravka od tej mojej?
Kde beries tu istotu ze epidemia zaskrtu uz nemoze znovu vzplanut? A prave prerusenim ockovania by sa to mohlo lahko stať. Priznavas ze v Rusku skolaboval aj zdravotny system, alebo myslis ze epidemiu sposobil psychicky stav obyvatelstva?

Peto T

Pokiaľ ide o polio (obrnu), tak je to trošku skreslené. Posledný prípad divokej obrny bol na SLovensku v roku 1960. Odvtedy sa vyskytovala už len obrna z očkovania (VAPP). V USA, vynálezca inaktivovanej vakcíny Salk vypovedal pred senátnym výborom, že zavedenie polio vakcíny znásobilo výskyt obrny.

Peto T

betain: Tieto rozprávky poznám veľmi dobre.

Rucko v rokoch 92-95 je často a vďačne citovaný príklad (epidémie záškrtu), avšak nikto už nepovie, že v tom čase bol úplný kolaps ekonomiky, aj zdravotného systému, priemerná dĺžka života klesla asi o 8 rokov oproti bežným hodnotám, a totálne sa zosunul nielen zdravotný, ale kvôli traume z rozpadu ZSSR a neokapitalistického banditizmu aj psychický stav obyvateľstva.

Ak Ťa to zaujíma bližšie, prečítaj si rizikaockovania.sk

betain

Na Slovensku sa povinne ockovanie vykonava od 50.rokov minuleho storocia. Vdaka ockovaniu sa u nas nevyskytuju choroby ako je zaskrt,tetanus, detska obrna,osypky. V krajinach kde je nizka zaockovatelnost dochadza k epidemiam,napr. V krajinach byvaleho sovietskeho sväzu doslo v rokoch 1992 -1995 k epidemii zaskrtu a zomreli tisicky deti a dospelych. Priblizne 30 tisic deti zomiera v Europe na ochorenia, ktorym ba sa ockovanim dalo predist.
Ak niekto stoji pred dilemou, ockovat alebo neockovat mal by o tom dobre porozmyslat.Pretoze je v sucasnosti velka migracia obyvatelstva,vo svete, lahko sa k nam infekcne ochornie da preniest.

nelkaa

RNG, zbytocne ako zbytocne, a ako pre koho. My zijeme tu na Slovensku a chce sa nam diskutovat aj o tom co v USA bolo uz davno objavene. Forum a diskusia je niekedy aj o zbytocnom kecani jednych alebo druhych. Ak by to tak nebolo, tak potom by tu stacilo napisat iba tvoj nazor a temu uzavriet.
Takze v tomto si ma trocha sklamal, priestor na vyslovenie svojho nazoru ma ma kazdy, v ramci slusnosti, aj ked tebe sa to zda zbytocne kecanie.