Aku pračku...?

pradlena

Vie mi niekto tu na fore povedať, že či sa ešte vyrábajú práčky s manualnym ovládaním?
Tiež neviem prečo všetci zavrhuju práčky Whirpool, mne slúžila 10rokov, sestre už ťahá na 7rok a v pohode.

pradlena

Nuž aj ja riešim kúpu práčky, ale kto sa má vyznať v tolkých produktov a podľa čoho vyberať?
Je nejaká záruka, že drahšie sú aj kvalitnejšie?Fakt neviem podľa čoho vyberať a z recenzií som už úplne zblbnutá .Poradí niekto kto sa v tomto vie orientovať?

AEG

Takže kúpila som Bosch po dvoch praní tiekla....vrátili mi peniaze a teraz mám najlacnejšiu práčku Indesit a spokojnosť.

AEG

Ďakujem, rozmýšľala som nad tými dvoma okrem Miele, lebo na tak drahú práčku nemám. Dnes mi v elektro núkali LG, že je najlepšia na trhu aj v teste, ale mne nejak nesedí, skôr tie dve spomínané a ešte možno AEG.

AEG

Tiež musím po 10 rokov kúpiť novú práčku, lebo už je veľmi hlučná, lenže otázkou je akú...zrejme nová už toľko nevydrží a tých modelov a značiek je na trhu až-až, no a keďže sme s manželom už na dôchodku, tak viete, že na Slovensku z dôchodku sa nedá veľmi vyskakovať a preto by som ocenila rady ako vyberať novú práčku, či podľa, značky, dostupných náhradných dielov, no nepotrebujem určite zbytočných funkcíí, ktoré by som zrejme nevyužila. Doteraz som mala Elektrolux a vtedy stála nemalé peniaze, ale bol to vydarený kus, lenže ten hluk a v paneláku, to už nejde.
Takže ak je niekto v tomto zbehli, budem rada za každé info a môžete napísať aj vaše skúsenosti s kúpou práčky.

Hela.v

My sme brali všetko techniku cez hej.sk bola za dobrú cenu a vďaka zľavovému kupónu sme ešte aj ušetrili nejaké peniaze naviac :)
-odkaz odstránený-

Seda

titi...pokym ti ta pracka dobre sluzi, tak ju ozaj nevyhadzuj, preco? Rodicia maju roky chladnicku s mraznickou Electrolux aj v byte aj v dome a su to ozaj dobre vyrobky. Nas bojler je aspon 20 rocny, starina, menime za novy, lebo je neefektivny, je obrovsky a platime za kurenie nehorazne prachy. Za vymenu bojleru som, lebo dnesne typy su uz ovela setrnejsie.

titi...

Ardo je lacná?Ked ja som to kupovala vtedy whirlpool stála okolo 13 000sk,táto moja stála 15 000sk,v roku 1997,vtedy už mala 800 otáčok,ešte stále funguje.Výrobca je to isté ako Whirlpool.Ináč Ardo mám aj chladničku s mrazničkou,Whirlpool zase mrazničku 192 litrovu.Mikrovlnku zas Bosch.Tu práčku ja ešte nemám digitálnu.Ináč neviem prečo opravári aj obchodníci tvrdia,práčka,mikro,skratka všetko je lepšie ked sa dá manuálne nastaviť,ako digitálne.Ja tu práčku mám už taku,každu chvílu si myslim rozpadne,toľko som s tým prala.Voľakedy aj plienky,v roku 1998 každý druhý den,aj som vyvárala.Mala som aj papierové no detská lekárka zo začiatku chcela látkové aby som používala.Minule som bola v obchode,tak som pozerala aj práčky.Predavač sa pýtal čo chcem.Cudoval sa tiež prečo sa pýtam na Ardo,no som mu vysvetlila taku mám a funguje už 12 rokov.On mi povedal,dnešné toľko nevydržia,akurát 3-5 rokov,potom nastanu problémi.Nech nevyhodím nevymením pokiaľ sa to nepokazí.Ináč ja neviem možno že v tom máme štastie.Aj bojler sme mali v kupeľni od roku 1969,pokazil sa len v roku 2006.Svokrovci už medzitým 3-krát vymenili.Aspon v tom máme štastie.Tak uvažujem aj ja nad tou kupou pračky,no bojim sa tu vyhodiť.Páči sa mi aj Elektrolux,skusenosti veľmi s tou značkou nemám,akurát vysavač trojročný je tejto značky.

suzenka

je super ticha, a je aj inteligenta ze si dava len tolko vody kolko potrebuje..mozes si nastavit kedy chces aby ti zacala prac a kedy zase skonci pranie...proste je toho strane vela..ale na znacky co si spominala som pocula nie velmi chvaly