Bezfarebna henna

Príspevok v téme: Bezfarebna henna
mellinda

Ahojte. Donedavna som si hennu na vlasy spajala len s hnedymi, ci mahagonovymi odtienmi a preto ma ako svetlovlasku nikdy nezaujimala. Dozvedela som sa vsak, ze existuje aj bezfarebna henna. V poslednom case mi dost zredli vlasy a celkovo nie som spokojna s ich kvalitou a chcela by som skusit nieco prirodne. Docitala som sa, ze henna velmi priaznivo posobi na obnovenie hustoty vlasov, na ich lesk atd. Mam vsak mierne obavy z tej bezfarebnej, ci naozaj vlasy nijak nezafarbi. Predsa len su bylinky trochu nevyspytatelne. Prosim napiste mi, kto mate skusenosti s touto bezfarebnou hennou, ako ste s nou spokojne a kde ste ju kupili? A za kolko :)) Kdesi som citala, ze hennu dostat aj v drogerii DM. Je dobra? Diki moc za kazdu odpoved.

Julka266

V porovnani s takou tou klasickou farbou na vlasy to vydrzi kratsie? Ci sa to da porovnat? Ja len farbu normalnu pouzivam, ale chcela by som skusit tu hennu, len neviem, co si od toho slubovat.

Miriam2412

Ahojte,

Bezfarebnú hennu nájdete pod názvom Cassia.
Najlepšia je od zn. Indian Natural Hair Care. Je dôležité dodržiavať teplotu v návode, inak môže potom blond a šedivé vlasy jemne zafarbiť. Nečakajte zázrak po jednom použití. To vám žiaden prírodný produkt nespraví. A taktiež nepoužívať príliš často. Max 1x do týždňa.
Čo sa týka normálnej farebnej henny, tak tá existuje v odtieňoch od červenej po čiernu. Blond henna neexistuje. Ak to nejaká značka uvádza, tak nejde o prírodný produkt a je tam pridaný pravdepodobne peroxid.
V dnešnej dobe už existuje aj trichologický salón na SVK, kde si vlasy viete dať zafarbiť hennou alebo si dať spraviť zábal z bezfarebnej henny.

Desana12

Ja si farbím vlasy hennou už asi 5 rokov. A som veľmi spokojná. Tiež ma k tomu doviedli okolnosti, že mi vypadávali a zredli vlasy a komerčné farby mi prestali vyhovovať. Štípala ma z nich pokožka. Takže Henna je skvelá alternatíva. Pozor. Musíš si ale o henne načítať informácie pre teba veľmi dôležité. Neodporúčam určite z vlastnej skúsenosti z drogérie. Nekvalitná. Ja som sa dopracovala k značke Khady, ktorá je veľmi kvalitná. Dá sa objednať cez internet. Bezfarebná henna zafarbí vlasy na červeno. Mám to osobne vyskúšané, pretože vlasy mám už šedivé a musím farbiť dvojfázovo. Čiže najskôr zafarbím vlasy hennou natural - šediny zostanú červené a následne nanesiem hennu tmavohnedú. Vlasy zostanú krásne tmavohnedé s jemne mahagónovým podtónom. Vždy to mám na hlave aspoň hodinku. Keby som si naniesla na šedivé vlasy rovno tmavohnedú, tak by vlasy mohli chytiť zelenkavý odtieň. Ale to sa všetko dočítaš na dôkladnom príbalovom letáku, resp. je aj veľa rád na tejto stránke. Henna vlasy akokeby obalí, preto sa zdajú pevnejšie.tiež vyživý. Najdeš tam aj hennu na blond vlasy. Ak si si farbila vlasy klasickými farbami, odporúča sa počkať aspoň mesiac a až potom farbiť hennou. Ano, je to trochu prácnejšie, ale čo by človek neurobil pre krásu, najmä ak ho trápia rednúce vlasy. Najmä pre ženy to nie je nič príjemné. Aj vôňa sa dá zvládnuť, je to vôňa pokosenej trávy, alebo sena, nič hrozné. Tiež odporúčam šampon na padajúce a rednúce vlasy z Havlíkovej prírodnej kozmetiky plus vodička z bylín. Držím palce.

Timeaaa

Skúšala som hennu bezfarebnú na vlasy, čisto bylinkovu pocula som na ňu len samé chváli no bohužiaľ čo mne spravila z vlasmi je čistá katastrofa! Je jasne že každý ma nato svoj osobný názor ale ja som zlepšenie vo vlasoch nevidela vôbec a ten smrad z toho po 4 umytiach sa ho stále z vlasov zbaviť neviem vlasy mi zostali tvrdé nepoddajné chlpia sa a čo najhoršie mám lupiny. Ktoré som nikdy v živote nemala. A po použití henny ihneď toto je môj názor na niečo takéto zbytočne výhodene peniaze viac nekupujem

1Lucia1

Ahoj, ano, existuje i bezfarebná henna! :) Odborne sa volá Cassia Obovata a predáva ju VOONO. Kupujem ju na eshope voono.sk. Vždy si do nej pridám pár kvapiek arganového oleja. Je skvelá na regeneráciu vlasov i na riedenie odtieňov. voono.sk

helhaJ

Henna je super. Vlasy sa akosi obalia tymi bylinami, vyzivia ich. Zhrubnu.
Nedaju sa ale zafarbiy sediny. To sa neda.
Bezfarebnu hennu som skusala, ale ucinok nebol ziaden. Mohlo to byt aj tym,
ze nebola kvalitna. Bolo to davno.