Psoriaza - zmiernovanie priznakov, liecba

fody

Cavte,ja som si tuto diskusiu pricital od zaciatku a odporucam to aj ostatnym aby sa nadavali otazky, ktore tu uz padli a boli aj zodpovedane. A jednou odpovedou vam na to asi nikto aj tak neodpovie. Mne sa to zacalo prejavovat na hlave niekedy v auguste a dnes mi doktorka povedala, ze na to nie je 100percentny liek, ze sa to u kazdeho prejavuje inak a inak sa to lieci. Asi bude pravda to, ze to prichdza so stresmi a zivotnym stylom cloveka. Byvam uz piaty rok na internate a pred tym ako som byval doma tak som mal menej problemov, pravidelnu stravu, spanok, nefajcil som, menej alkoholu atd.. Najviac ma oslovili damianove prispevky, asi by som mal prejst hlavne tou ocistou celeho tela a aj duch. Len dolezite je ako zacat. Bol by som rad keby ste sem pridali nejake prispevky co sa tohoto tyka, ake diety zabrali najrychlejsie a pod. Zatial to mam len vo vlasoch ale uz sa mi zacali objavovat nejake bodky (kusky) suchej koze na predlakti a na chrbte. Chcem stym zacat uz teraz .. lebo som videl aj tie videa kde to ludia mali uz na velkej casti tela a to by som nechcel mat aj ja. Je mi luto vsetkych ludi co to maju a verim ze tieto prispevku co tu boli uz pridane tak nam len pomozu nejak sa ztoho dostat.
Dakujem za vsetky informacie ohladom tejto choroby, ktore sem uz boli pridane a dufam ze ich bude este viac, aby bolo s coho vyberat a porovnavat. Vsetkym zelam skoro uzdravenie a trpezlivost.

veronika

Vážený, môj syn si vyliečil psoriázu pomocou prírodneho doplnku podla krvnej skupiny a vitamínu C. Mal ju po celom tele, teraz ma iba málinko pod nechtamy, ale verim že aj tám mu prejde.

RNG

Scleroderma je "autoimunna choroba" prejavuje sa na kozi zvysenymi sedivymi vrstvami
Tema uz bezala, napr
www.zdravie.sk
Viacej o pravdepodobnych pricinach autoimunnych chorob("spustace") a moznych pristupoch k lieceniu najdes na
www.zdravie.sk

simsala

Ahojte. som tu po dlhsom case opät. nadalej sme s mamkou bezradne. z biopsie koze vysla dg: skleroderma. pocul z vas niekto o tom?

mira

Psoriatici konzumujú priveľmi bohatú stravu na bielkoviny a tuky. Väčšinou ich kombinujú aj so sladkosťami , napr. čokolády , zákusky, koláče, mliečne výrobky. Nechcú sa ich vzdať. Tuk tuhne pod kožou a vytvorí zábranu ďalšiemu vylučovaniu, takže koža na povrchu je suchá. Vnútri sa tieto nadbytky hromadia , je to stav, ktorý môže vyústiť do vážnych ochorení.
Liečbu treba začať tým, že úplne vylúčime všetky tuky aspoň na 2 mesiace. A prejdeme na zeleninovo -obilný systém s trochou strukovín a kondimentov.

aloe

Dug, mám s tým skúsenosti, pomáhajú bioptron, polarizované svetlo a prírodné doplnky výživy.dlhotrvajúce, ale účinné.Ak chceš, ozvi sa-duratnakatka@zoznam.sk

thorest

Zdravím všetkých priaznivcov psorky :) ako aj Vaše nerozlučné priateľky ... Z vlastnej skúsenosti môžem odporúčiť d´oliva guličky do kúpeľa ako aj ich šampón na vlasy. Tie guličky sa v kúpeli rozpustia, príjemne voňajú a hlavne zvláčnia a premažú vyschnutú pokožku. Ak máte práve svoje psorkové dni pridajte do kúpeľa aj za štamperlík olivového oleja. Česi už dávo hovoria \"Kdo maže, jede\". Nie je to finančne náročné (10 guličiek = 10 kúpeľov = cca 100 Sk), je to príjemné ale musíte zakaždým drhnúť vaňu ... A ten šampón nezhoršuje stav a aj to už je úspechom. Skúšam aj denný krém s ureou, ale skúsenosti ešte nemám takže nechcem zavádzať. A pre tých, čo si eše nezvykli - chce to trpezlivosť :) Prajem príjemný deň.