Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vykasliavam krv... preco???

Príspevok v téme: Vykasliavam krv... preco???
Change27

Mam taky problem- uz dlhsiu dobu(pol mesiaca) mi hned ako vstanem byva zle od zaludka- je mi na vracanie a mam krce. O dake dve-tri hodiny od toho co vstanem to prejde. Cely den som hrozne unavena, padaju mi vlasy a mam krce v nohach. Pulz mam nad 100 a tlak nizky. Dnes a vcera som vykasliavala krv. Nefajcim a ani som nikdy nefajcila. Co to moze byt??? Mam len 15 rokov...

vikinaa

chirurg, to som len ja nepisala gastrak, aby som nemusela vypisovat gastroenterolog:) Prepac. Nuz, zda sa, ze ma cakaju same fajnovky... Chcem sa dat do poriadku, lebo nie je nic moc utekat na wc 3-4x denne (aj ked zasenie kazdy den), no a tie bolesti si chcem tiez poriesit. Ja som stihla a nemozem si dovolit stracat na vahe. Jem kazde dve hodiny a dost, tak neexistuje, zeby som po dvoch tyzdnoch nielen ze nepribrala, ale schudla pol kila, no nie? Ja absulutne nepijem a nefajcit, som aktivna... Zijem v USA a mam vybornu poistku, technologia tu je na vysokej urovni.

chirurg

Vikinaa-roky robím gastrofibroskopie a nevedel som že nás volajú -gastráci-....A čo sa týka vzšetrenia kapsulou-tá u Teba nie je indikovaná a robí sa len v BA a Banskej Bystrici,...pre Teba je to zbytočné.Na prvom mieste by som u Teba sparvil USG potom gastrofibroskopiu a odber na HP priamo zo žaludka, potom vyšetrenie stolice na tuky ktoré vo veľkom množstve v stolici nemajú čo robiť.Ak všetky vyšetrenia budú negativne tak CT resp. MR pankreasu a ak tieto budu negatívne a ťažkosti pretrvávajú tak ERCP vyšetrenie.Chronická pankreatitida je najčastejšia u alkoholikov ale vyvolávajucich príčin je mnoho...V ktorom meste budeš absolvovať vyšetrenia?

vikinaa

Dakujem, si velmi zlaty, ze si mi odpovedal. Test na helikobakter pylori som mala robeny z krvi, vysiel negativny, lekar povedal, ze to nie je velmi presne vysetrenie, tak chce vysetrit aj vzorku stolice. Tiez vravel cosi o pankrease. Ja mam tie bolesti uz asi take tri roky. Ale mala som to tak raz za mesiac. Teraz je to coraz castejsie. Naposledy som to mala asi 5 dni za sebou niekolko hodin a teraz posledne tri dni ziadna bolest. Z coho sa moze zapalit pankreas? 17. juna idem za "gastracom", tak hadam ma da dokopy. Ja by som velmi nerada absolvovala to hadickove vysetrenie. Desim sa toho. Vraj robia aj vysetrenie kapsulou s kamerou, ale uvidim, co na to lekar.

chirurg

Ešte Vikinaa-povod tvojich ťažkosti može byť aj v chronickom zápale pankreasu, tie príznaky celkom sedia, nutný je USG pankreasu +vyšetrenie stolice na tuky.

chirurg

Pri tvojich ťažkostiach by som jednoznačne realizoval gastrofibroskopické vyšetrenie ktoré sa robí až po negativnom USG vyš. žlčnika, pečene, žlč. ciest a pankreasu, aj sleziny,Hypersekrecia žaludočnej štavy može sposobovať časté a riedke stolice po sekrečnom podnete-jedle, vysledkom neliečeného stavu je peptický vred v koncovej časti žaludka alebo na dvanástniku.V tvojom prípade je vhodné jednoznačne GIF s odberom vzorky na helicobakter pylori.-pre vikinaa

Peto_MiG

Change27: Samozrejme, že treba ísť na vyšetrenie. A nech je to čokoľvek, telo ku liečeniu potrebuje vitamín C.

vikinaa

Okrem toho - som chuda a nepriberam, aj ked jem vela, zrejme kvoli castej stolici. Som objednana aj ku gastroenterologovi.

vikinaa

Chirurg, aj ja by som sa ta rada cosi spytala. Mam 28 rokov a trpim kazdodennymi bolestami - akoby to palilo - nad pupkom nalavo. Nemyslim, ze to suvisi s jedlom, zacne ma to z nicoho nic boliet ci som najedena alebo hladna. Jedine, co pomoze, je lahnut si. V lahu ma to tam neboli, ani v predklone. Okrem toho mam castu stolicu. Idem na wc po ranajkach, niekedy aj 2x, 3x, alebo po obede...Je jedno, ci zjem hrianku alebo normalny obed. Co mi moze byt? Koncom juna idem na ultrazvuk sleziny (lebo vraj slezina je v tom mieste, kde ma to boli), ale ja si myslim, ze to moze byt aj zaludok, ked ma to tam boli (niekedy aj niekolko hodin), tak musim ist niekedy aj na velku...Trochu pomaha antacid na baze kalcia.

chirurg

NIkdy viac...ak ak moje dieta bude trvať na tejto škole tak určite nič nezmožem len ho podporím ale určite do nich nebudem hučať od teraz že tam musia ísť ako poniektorí rodičia....Ono v 15stke je to pekný sen, študium, rodičia sa tešia, promocia atd.. ale poto príde krutá realita ktorá často krát končí plačom doma po večeroch-teda v začiatkoch práce.Do práce nastupiš ako veľký doktor a hned počas l dna zistíš že si najblbší z celeho oddelenia a potom začínaš na sebe tvrdo makať.Ked sa presadíš -niekedy aj drzostou a odvahou tak prežiješ a stupaš ale v opačnom prípade si skončil pred celým personálom budeš roky vyzerať ako trubka čo nič nevie...to nehovorím o tebe ale ako to v začiatkoch je