Mam taky problem- uz dlhsiu dobu(pol mesiaca) mi hned ako vstanem byva zle od zaludka- je mi na vracanie a mam krce. O dake dve-tri hodiny od toho co vstanem to prejde. Cely den som hrozne unavena, padaju mi vlasy a mam krce v nohach. Pulz mam nad 100 a tlak nizky. Dnes a vcera som vykasliavala krv. Nefajcim a ani som nikdy nefajcila. Co to moze byt??? Mam len 15 rokov...
Vykasliavam krv... preco???
Ja som toho nazoru, ze kazdy si je strojcom svojho stastia. Nikto nemusi mat neplanovane deti. Ja som s manzelom 8 rokov, deti nemame. Tiez sme si mohli dovrzat zivot tym, ze som mohla otehotniet po mesiaci, ale deti este neplanujeme, necitime tuzbu po nich, aj ked, samozrejme, v buducnosti by sme ich chceli mat. Ja si momentalne rozbieham svoju karieru, manzel ma v tom velmi podporuje a vztah mame krasny.
chirurg, lekari tu teda zarabaju pekne peniazky, aj sestricky. Zarabal by si tu 200,000 az 400,000 dolarov rocne.
mylim titi, ze si chirurga nepochopila, resp. pochopila jeho slova zle.
sama som tym presla, ze bolo obdobie, ked sa nase opasky museli poriadne- opakujem poriadne!!! utahovat.nasa laska pretrvavala, ale urcite sme mali vo vztahu viac napatia a nezhod. samozrejme ze prvorade je zdravie, ale nemozme zakryvat oci pred faktom, ze materialne zabezpecenie rodiny vo velkej miere determinuje chod rodiny, vztah partnerov a treba si na rovinu povedat, ze aj zdravie, a to napriek tomu, ze sa hovori, ze za peniaze sa zdravie neda kupit. ale urcite si na zaklade financii si clovek moze zmenit svoj zivotny styl (oddych, dovolenky, konicky,..skratka psychohygiena) a tiez na udrzanie zdravia su prepotrebne vyzivove doplnky, ktore nestoja malo penazi...
titi..dik za názor ale prečitaj si moj prispevok z večera včera kde tvrdím že na prvom mieste je zdravie až potom peniaze.
Chirurg ja uznám,že lekárom byť je jedno z ťažkých povolaní,myslim zodpovedných.Ako píšeš ako začínajuci si dostával 6000Sk mesačne.Neviem v ktorom roku to bolo,určite teraz už máš peknu výplatu,no su okolo teba aj ľudia,ktorí skromne žiju a vedia sa tešiť z každej maličkosti.Ja mám manžeľa šoféra,musí mať rozum na mieste ked chodí s nákladákom na cestách,podľa možnosti neohrozovať život iných.Pritom väčšinou má výplatu v dnešnej dobe medzi 12-15000 korun.Ja do práce nemôžem kvôli deťom,máme ich 2,ostáva nam nejaká vedľajšia cestička,pestovat niečo v záhrade a voľakedy našporené peniažky čo sme mohli odložiť pokiaľ som robila aj ja,ked sme nemali deti,rozdeliť tak aby nám čo najviac vydržali.Máme 46,49 a deti 11,8 ročné.Pritom sa snažíme aby všetko mali.To by sme aj mi prijali 2-krát na dovolenku,no deťom dať všetko potrebné je prednejšie.Tak cez vikend chodíme sem tam čavargovať auto máme.Ani tým sme nemali štastie,svokor odovzdal staru škodovku,synovi pomohol tak sme si kupili peugeot ,no má len 2 týždne a nejaký hlupák nám nabural do toho na parkovisku pred obchodom.Takže len starosti miesto radosti.Peniaze treba k životu,ale nemám taký názor ako ty,ked nemôžme si dovoliť všetko tak pominie aj láska.O veľkej láske v mojom veku nehovorím,skôr o tom ž e napriek všetkému aj ked sa povadíme tak mám rada svojho manžela,prajem nám všetkym aby sme aspon tak žili ako doteraz,zdravie aby ešte služilo.Ver mi že prachy nie su všetko.Na našej ulici býva jeden,bol vojakom z povolania,všetko mal aj má,teraz modernizoval dom,deťom kupil pozemky ide im stavať dom,pritom manžeľku mal choru,všade ju vláčil najlepším lekárom,aj do vojenskej nemocnice,predsa 51 rokov mala ako zomrela.Vnučku tiež má veľmi choru,takže stále hovorí keby len tých penazí bolo menej a zdravie viac bolo by a štastie v rodine.Sesternica sa mi ide rozvádzať,36 ročná,maju krásny dom auto,nábytok a idu to predať.Dlho by sme sa mohli diskutovať,no prepáč ked som Vám vstupila nechtiac do diskusie.Veľa štastia a porozumenia!
to vazne musim ist dat si vybrat zlcnik ked mam kamen maly 1 cm? neda sa ho nijak inak zbavit? ach, jaj....
Nie že nelubil..lubil som aj lubim, ale ako začinajuci lekár s 6000SK mesačne a dieta na ceste...teda manželka bola na materskej a prakticky každá hadka bola v podstate o peniazoch, obaja sme boli nervozni a bola aj kríza--stale bol problém v peniazoch.Tak je to aj s inými manželstvami a ked tu krizu neprekonaju tak potom tolko rozvodov...Teraz sa situacia za posledné roky stabilizovala ale lepšie zarábama, chodíme 2x do roka na dovolenku k moru, pred mesiacom sme si kupili novu octávku ....teraz niet ani hádok a prakticky až po toľkých rokov je vo vzťaho harmonia aj dovera...A čo sa týka Teba považujem Ta vzhľadom na tvoj vek nadpriemerne inteligentnu a na to ja mám nos....
ja viem co si o mne myslis...to co vsetci ze som sproste nedozrete decko pocuvam to z kazdej strany. ale ma laska tak velmi vela spolocneho s peniazmi? co si po svadbe uz svoju manzelku nelubil? alebo ako si to myslel? som mozno naivna ale chcem vediet pravdu ako je to v zivote...
Raz pocitiš sama ..o pár rokov a pochopíš že peniaze...Môžeš mať super vysnívaného manžela, krásne deti...prácu ktorá ťa baví....ale ak nebudeš mať peniaze a kupobvať salámu v masiarni na 10 deka a nepojdeš na dovolenku a nekúpiš si krásne šatičky z výkladu ktoré sa Ti strašne páčia ......tak pominie veľmi rýchlo aj láska, ilúzie ....a prídeš na to že prvoradé je zdravie vlastné + zdravie vlasdtných detí a potom hned peniaze...Niet penazí není ani pravej lásky.,..ta nepravá je pred svadbou a tesne po svadbe a potom to začne...
ale ved ja nehovorim o sebe.jasne ze to nemozem vediet.myslim teba.ved teba tato praca bavi(teda aspon sa mi zdalo z prispevkov)
okrem ineho ziadny tlak u mna nieje lebo rodicom je to jedno len nech som stastna, priatelov nemam, a skola je na...a nemusim ani otvarat oci aby som videla kto sa ma najlepsie...ale peniaze nie su vsetko...ale znamenaju velmi vela
Zuzic-ako môžeš v 15stke vedieť čo Ta bude baviť v 30ke a potom celý život..myslím že výber povolania v takom veku ako si ty je čistá loteria a okrem toho tlak zo strany rodičov, priatelov , školy a okolia atd...
Otvor oči a pzri sa reálne kto sa má na slovensku najlepšie,-advokáti,sudcovia, bankári,menežéri firiem a počítačovi experti...