Krámy a trápnosti s ními spojené

Príspevok v téme: Krámy a trápnosti s ními spojené
beatrixxx

Ahoj, rada by som sa o tejto téme s niekym porozpráva, pretože niako nemám s kým :(
A mám pár otázok:)
1, nie je to trápne, keď z vložkou šuchocete na záchode pri "prebalovaní" ? Mne je to teda dosť, najmä keď viem že najprv otec to na isto počuje. Preto si ich radšej mením v izbe pri zapnutej hudbe.
2, možno si to iba namýšľam, ale sa mi zdá, že keď si kupujem vložky al. tampóny v drogerke, ľudia na mňa dive čumia. A to nevyzerám na svoj vek (15) niako nevyspelo. Aspoň si myslím:)
3, čo myslíte? stojí ten pocit "ženskosti" a "plodnosti" za to? podľa mňa hej, a to mávam exxxtra silné krámy a bolesti.

+ obľúbené značky vložiek potešia:)

zuzzu.

Ja by som nezniesla mať tam strčený tampon bolo mi zle a radšej som prestala a mam iba vložky. Vam nie je z tamponov zle?

beatrixxx

ja súhlasím s tymito názormi kikiny:

a inak mám 15... a s takýmito názormi som sa stretla na jednom internetovom fóre... a ja som sama nimi bola veľmi zhnusena, lebo som vtedy používala len vložky!!!! predsa tampón robí v podstate to isté ako vložka, len vnútri tela, tak aký je v tom rozdiel? jedine v tom že baby z tampónmi tú "krv" vlastne ani nevidia, ale istotne tam je.... zatial čo zakrvavavená vložka ti padne na nohavičkách do očí hneď, tak isto aj ten krvavý zápach (aj keď mňe to niako moc nesmrdí).... asi je iba v tom rozdiel.... že vložka vyzerá "menejhygienicko"

kiki na
15/05/2009 13:02
v pohode, neberiem to ako útok:) ja som tu čítala o polypoch na maternici, nadmernom vysušovaní stien, a zavedený tampón robí super "hniezdo" pre rôzne baktérie a neviem čo ešte, ktorým je menš. krv plná.... vlastne to isté robí aj vložka.... s tým rozdielom, že tkeď sa ti tie baktérie rozmnožujú na tampóne, majú o dosť ľahší prístup k maternici... ale niesom si tými to informáciami na 100% istá, takže ma za to nenapádajte, ok? :D

a pre mňa najdôležitejšie je vlastne , že ťa to vlastne "tam dole" zaťažuje, takže určite dobre robíš, že aspoň na noc si dáš vložku, nech si to tam odýchne....

a ešte mám výhrady aj k zavádzaniu.... predsa normálne tampóny bez aplikátorov nie je možné zaviesť bez toho, aby si nemala na rukách niake baktérie.... ok, umyješ si na wc ruky, ale dotkneš sa rukami ptom aj dvierok wc kabínky.... ptom svojho oblečenia... ktovie čo všetko sa naň počas dňa dostalo... atď. .... toto je teda môj názor

... v téme Tampóny=nebezpečenstvo pre zdravie

beatrixxx

no podľa mňa keď si dávam tampóny len v škole, neublíži to, ale zasa nechápem baby čo si ich dávajú aj na noc, veď to si to tam musí občas oddýchnuť, nie? A to nehovoroiac o možných hromadiacich sa krvných zrazeninách, možnej infekcii pri zavádzaní, no a zdá sa mi, že tým zavádzaním tampónu sa niako poškodzuje tá ehm.... trubica:).... jednoducho to trie, takže to určite nemôže byť najvhodnejšie..... akokeby som sa tampónmi tam orajbávala:)

misiiiii

Ja som tiez proti HAK,,,zatial som ju nikdy nebrala a ani neplanuje, to radsej vnutromaternicove teliesko...

Zuzic: no ja mam to stastie ze mne kramy trvaju max. 3 dni aj to tak ze prvy den dostanem vecer a koncia sa treti den rano,,niekedy ked som si to prepocitala sa mi to zmestilo do 24hod. a to cvicenie som myslela pred kramami, ale ked som cvicila s kramami, tiez mi to bolo neprijemne, ale musela som, tak sa nedalo inak, (byvala atletka),,,

a beatrixxx- vlozky iste tenke 3mm, naturelly pouzivam ja. :D

zuzic

Jaaaaa: to som spravila naozaj veeeelmo dobre, odvtedy na mne sedi:D
beatrixxx: ani ja by som hak nikdy nebrala
misiiiii: neviem ako ty ale ja s tym jednoducho cvicit nemozem. mam to velmi silne a citit jak sa to vo mne pri behu prelieva a ten stres ze pretece...a to este nehovorim o skoku cez kozu, cviceni na hrazde....

misiiiii

ahoj beatrixxx, ja mam kramy uz 6 rokov a nikdy som si nedala tampon, osobne som proti tomu, a vzdy som vedela nieco vymysliet aby som nemusela ist na kupko ked som to mala. Ja mam to stastie ze nemavam krce, alebo len veeelmi maaaalo kedy, a preto so na zkladnej aj na strednej vzdy cvicila, aj napriek tomu ze to bolo dost neprijemne behat s vlozkou. Ale dalo sa to, ja som chodila aj na sutaze sportove, a casto som to mala aj vtedy, ak ti mozem poradit nevyhybaj sa cviceniu,,,dnesne baby strasne malo cvicia,,mne velmi pomoze ked si dva dni aj tri dni pred tym ako dostanem pocviciiim,,potom nemam krce, a toto praktizujem uz dost dlho. Ked som si mala vymienat vlozku na zachode tiez mi bolo trapne suchotat stym,,,ale vzdy som si predstavila ze radsej sa strapnim na minutu v zenskom zachode pred babami ako pred celou skolou s cervenym zadkom. :D a z obrukov su dobre, Laktacid,,,ale vyskusaj viacere, ze ktore ti sadnu,,,a to ze mas kramy je normalka, keby si ich nemala tak by si nebola zdrava, a ked to mas,,tak z teba ide hormon ktory chlapov pritahuje,,,tak sa nicoho neboj,,,ja som sa o tychto veciach tiez z nikym nebyvila, leo sestry ma vysmiali,aj ked su starsie, a ked sa to mama dozvedela uz bezala za otcom, ze uz som to dostala, a vtedy by som sa najradsej pod zem prepadla. Na zakladnej su chalani ako deti tak to az tak skoro nepochopia, ale casom to bude v pohode,, tak sa maj a vela stastia...

malickasom

no ja som sa nikdy nehambila, ani na telesnej. som povedala ze mam svoje dni a boli ma brucho a stale nas ucil chlap. Baby, ono to je uplne normalne. Kazda zena to ma a kazdy chlap o tom vie. Ja pouzivam kalistek a som s nim spokojna, len zatial som nezazila situaciu ked si ho budem musiet vymenit niekde na navsteve a zamykat sa u niekoho v kupelni to mi pride cudne :) ale nosim stale aj vlozku so sebou pre istotu, keby nieco, este ho pouzivam len kratko. Ja mam ale s mamou zase taky problem, ze jej nemozem povedat ked mam nejake problemy, lebo ona je strasna hysterka. Ja uz s rodicmi davno nebyvam a raz som jej pisala mail, ze mam asi nejaky zapal,tak nie zeby ma poslala na gyndu ale na nakup do lekarne a kazdy den sa ma pytala ci uz lepsie. Tak pokial neumieram, tak jej taketo veci radsej nehovorim. A dost dlho som tajila ze beriem antikoncepciu, lebo som vedela ze ona je proti zbytocnym liekom. Ked som jej povedala tak mi dala dlhu kazen ako si nicim zdravie ale nakoniec som to zaklincovala tym ci mi pride pokocikovat :) kym ja studujem a potom mi uz nic nevravela :D a teraz mam zase problemy prave vdaka antike ale nemozem to s nou riesit.

zuzic

baby ja to pašujem na wc tak ze pod tricko je to hruza.pokial ma ucil telinu taky mlady ucitel bolo to lepsie, povedala som mu ake mam krce niekedy som to trosku aj prehnala cely cas som stonala a potom sa zlutoval. no sak teraz ma uci telinu riaditel/prave kvoli tomu/ a ten nic neospravedlni. furt tie jeho poznamky tak to nenavidim a tie pohlady spoluziaciek...ibaze ak mu poviem ze nech mi da zapis tak mi ho aj da a potom postupna mozem mat 2 zo spravania. a kedze som este na ZS tak mi to potom ovplyvni aj strednu atd. takze uz len to musim volako vydrzat